Eerste ervaring met de HTC Desire HD

De HTC Desire HD is momenteel de grootste telefoon op het Android OS die tevens het grootste en meest indrukwekkende scherm heeft dat tot nog toe te vinden was. Het toestel is ook nog eens erg rap en heeft een hoop nieuwe functionaliteit mee gekregen van de fabrikant.

HTC Desire HD

Tijdens het persevent in Londen mochten we van HTC uitgebreid met de nieuwe Desire HD spelen. De Desire HD is het evenbeeld van de HD2 van de gelijknamige producent maar is deze keer voorzien van Android, iets waar veel mensen toch wel echt op zaten te wachten. Nu het toestel er eindelijk is hebben veel mensen al positief gereageerd op zijn komst en het lijkt erop dat ondanks zijn stevige prijskaartje van 549 euro het toestel een succes zal gaan betekenen voor HTC. De Desire HD beschikt over een imposant 4.3-inch multitouch touchscreen gemaakt Super LCD dat zeer zeker de strijd aan kan met S-Amoled. De 8-megapixelcamera met flits en de DLNA-functionaliteit om gemakkelijk content te kunnen delen zijn interessante toevoegingen aan de Desire HD en ook de nieuwe Sense-interface heeft een grote update ondergaan.

Een andere noviteit is de Ready Boost-functionaliteit die nagenoeg het zelfde werkt als die van BlackBerry-smartphones. De telefoon zal zodra hij uitgezet wordt een gedeelte van zijn systeem wegschrijven in het ram-geheugen en zal hierdoor nog een klein beetje stroom verbruiken. Zodra hij weer aangezet wordt dan heeft hij slechts tien seconden nodig om op te starten. Mocht je echter de batterij eruit trekken dan heeft hij de normale opstarttijd zoals elk andere telefoon.

Het toestel zelf is wederom erg goed gebouwd door HTC. De Desire HD heeft qua bouw veel overeenkomsten met de normale Desire en ook de kleurstelling komt hierbij overeen. De camera loopt wederom wat uit op de rug en dit is expres gedaan omdat het zowel kenmerkend is voor het merk als ervoor zorgt dat de lens minder snel beschadigd. De bouw is dan ook weer erg goed te noemen en de gebruikte materialen zijn dik in orde. Het scherm zelf is zoals gezegd indrukwekkend en vooral groot te noemen. De helderheid is perfect, de scherpte eveneens en ook is er amper sprake van pixelvorming. Wat ons vooral positief opviel was dat de bijzonder snel in gebruik is. Ook al hadden we nog niet de definitieve software in onze handen; er was geen vertraging merkbaar tijdens het openen van applicaties en het schakelen tussen verschillende schermen en menu’s. Het toestel is ronduit stabiel en vlot te noemen.

Al met al is de Desire HD een meer dan goede aanwinst voor het HTC-portfolio en vult hij de Desire-lijn aan met zijn Android 2.2 en het bijzonder grote scherm. De prijs is stevig te noemen maar hiervoor krijg je wel een telefoon terug waarmee je het prima twee jaar zult uithouden en HTC heeft meerdere malen gemeld dat elke telefoon een grote update in zijn levensduur zal gaan krijgen. Dus Android 3.0 lijkt om de hoek te liggen voor de Desire HD. Vanaf begin oktober mogen we de Desire HD dan ook in Nederland verwachten.

HTC Desire HD

 

HTC Desire HD

 

HTC Desire HD

 

HTC Desire HD

 

HTC Desire HD

 

HTC Desire HD

 

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters