Eerste ervaring met de HTC Desire X

Op de IFA-beurs in Berlijn kwamen we de HTC Desire X tegen, een nieuw midrangetoestel van HTC. De telefoon valt rond hetzelfde prijspunt als de One V, maar richt meer op goede specificaties.

HTC Desire X IFA

Dat merk je goed aan het design van het toestel. Het is typisch HTC, maar wel met gebruik van wat mindere materialen dan de One-series. Dat wil echter niet zeggen dat het slecht is: de telefoon ziet er prima uit, ligt lekker in de hand en voelt ook best stevig aan ondanks zijn plastic body.

Het scherm van de Desire X heeft een scherm met een resolutie van 480×800 pixels en een formaat van 4″. Het gaat om een Super LCD 2-scherm en dat ziet er goed uit. De resolutie mag dan niet heel hoog zijn, hij is wel hoog genoeg en de kleuren zijn ook erg mooi.

De prestaties van de Desire X zijn zeker niet slecht voor een toestel in dit prijssegment. Het toestel heeft dan misschien niet de beste dualcore CPU, er zit wel een dualcoreprocessor in en dat is te merken. De toch redelijk zware Sense UI draait zonder al te veel problemen op het toestel. Het gaat om versie 4.0A zoals HTC dat zo mooi noemt, een wat gedowngrade versie van de Sense 4.0 die we kennen van de HTC One S en de HTC One X. Het toestel draait op Android Ice Cream Sandwich, dus daar is weinig mis mee.

De rest van de features van het toestel, zoals een 5-megapixelcamera en Beats Audio-ondersteuning, zijn niet heel spannend. De multimediacapaciteiten zijn gewoon oké, maar niet anders dan we kennen van HTC en ook zeker niet top of the bill in dit marktsegment.

De HTC Desire X gaat voor iets meer dan €300 over de toonbank, zo adviseert HTC. In de praktijk zal dat betekenen dat het toestel voor een prijs rond de €280 online verkrijgbaar zal zijn. De Desire X zal in september op de markt komen. Onze video hands-on van dit toestel kun je hier bekijken.

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

HTC Desire X IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters