Eerste ervaring met de HTC Evo 3D

De HTC Evo 3D was al een tijdje verkrijgbaar in Amerika, maar vanaf augustus zal de eerste 3D-smartphone van HTC ook in Nederland verkrijgbaar zijn. All About Phones mocht alvast met het toestel spelen waardoor we de eerste ervaring met het toestel kunnen opschrijven.

De onderscheidende factor bij telefoons lijkt niet meer te liggen bij het aantal megapixels dat de camera heeft, maar lijkt nu verschoven te zijn naar 3D. Na LG komt ook HTC in Europa met een 3D-smartphone met de naam Evo 3D. De Evo 3D was al een paar maanden verkrijgbaar in Amerika bij de provider Sprint, maar is nu ook aangepast voor de Europese telefoonnetwerken. De smartphone is vanaf augustus beschikbaar in ons land en wordt voorzien van Android 2.3.4.

De Evo 3D is goed gebouwd en dat is een mooie trend die HTC weet door te trekken bij al zijn toestellen. Wat opvalt is dat de cameraknop erg groot is, en dat maakt meteen duidelijk waarvoor de Evo 3D bestemd is: het maken van foto’s en video’s. De Evo 3D heeft daarnaast ook een qHD-resolutie in het scherm zitten, net als de Sensation heeft. Het scherm is te vergelijken met dat van de Sensation aangezien het wat dof over komt en niet zo helder is als een Samsung touchscreen. Desondanks is het een prettig scherm dat de kleuren wel netjes weergeeft.

De 3D-eigenschappen van het scherm zijn indrukwekkend. Bij de LG Optimus 3D Speed krijg je al snel last van het kijken naar het 3D-scherm. Dat is bij de Evo 3D zeker niet het geval. Ook de kijkhoek voor 3D is bij de HTC-telefoon een stuk groter en prettiger te noemen. Het 3D-scherm kan zonder speciale bril bekeken worden en dat is uiteraard prettig op een smartphone. De 3D-camera is goed, maar toch zijn 3D-foto’s niet de sterkste kant van de Evo 3D. Filmpjes maken gaat het toestel daarentegen wel goed af en na het opnemen van een video is het 3D-effect goed zichtbaar.

HTC heeft geen andere 3D-software toegevoegd aan het toestel zoals 3D-games en 3D-applicaties, zoals LG wel heeft ingebouwd. Dat is jammer aangezien het 3D-gevoel zo beperkt blijft tot het afspelen en opnemen van video’s en foto’s op de Evo 3D. De snelheid van het toestel is goed; vergelijkbaar met de Sensation. Dit komt ook doordat de zelfde processor en specificaties in het toestel zitten als bij zijn broertje.

Al met al is de HTC Evo 3D prima geschikt voor 3D-films en foto’s. Het OS en de snelheid zijn prima in orde. De Evo 3D is daarnaast goed gebouwd en prettig in gebruik.

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Easy -

  Ik blijf het vreemd vinden dat ik de ene keer lees dat het 3D effect op de Optimus 3D aanzienlijk beter is dan op de [url=http://www.evo3d.nl/]HTC EVO 3D[/url], en de andere keer is het exact andersom. Ik heb nog nooit met de Evo gespeeld, maar het effect op de Optimus werkte uitstekend bij mij. Ik denk dat de ervaringen van het 3D effect zeer persoonsgebonden zijn.

  anyway, nette post over een zeer degelijke telefoon als je het mij vraagt :Y

 2. Willem -

  – krijgt NL: HTC Sense 3.0 ? Zo ja, is de Sense-interface aangepast op 3D- en zo ja in welke onderdelen/apps van Sense?

  – in welke resolutie worden de 3D-foto's geschoten? In welke formaat worden deze opgeslagen en hoe zijn de foto's als je ze op een 3D-tv/monitor bekijkt?

  – in welke resolutie worden 3D-films geschoten? Zie verder 3D-fotovragen.

  – zit er HDMI op met ondersteuning voor direct-3D naar je TV?

  – zit er een schuifje op zoals bij de 3DS om de intensiteit van 3D in te stellen?

  – waarom hebben jullie geen 3D-games getest: ok, ze staan niet op het toestel..maar ze bestaan wel ! (lijkt me niet onbelangrijk om te testen)

  om maar eens te beginnen…

  1. Danijel -

   Je onderschat denk ik hoe lang we met het toestel mochten spelen 🙂 We hebben welgeteld 45 minuten met het toestel gespeeld, dus geen games op gezet. Alle vragen die jij hebt zijn veelal vragen die je uit te specs kunt terug vinden op de HTC-website, en wij willen graag onze eerste indruk van het toestel melden, niet de specs opnoemen 🙂

 3. Olaaaa -

  Heb er gister ook even mee mogen spelen, moet toch zeggen dat het niet aan mijn verwachtingen voldoet (lees, mijn verwachtingen).

  Ten 1e vind ik dat ze toch meer aandacht moeten gaan besteden aan het uiterlijk van het toestel, naar mijn mening is het te veilig, te standaard en niet onderscheidend. Fabrikanten blijven android toestellen produceren dus op software gebied is het 1 pot nat, dus dan zou je zeggen probeer meer onderscheid te maken kwa uiterlijk dan bijv een eigen schil eroverheen plakken. Tot nu toe vind ik sony ericcson het met de Arc veel beter doen op dit gebied.
  HTC Sense is leuk, maar meer ook niet, voor mij iig.

  2e punt is het 3D toevoeging, ik vind het in vergelijking met de LG 3D tel wel een beter effect hebben zoals vermeld in de preview. Echter ben ik van mening dat er straks technisch gezien betere processoren in mobiele telefoons komen, die het nut van 3D pas echt gaan benutten. Al met al is het een leuke toevoeging, werkt het aardig, ziet het er redelijk leuk uit en er zal met de loop van de tijd natuurlijk ook zeker wat leuke dingetjes mee mogelijk zijn.

  3e punt is het scherm. Dan heb ik het niet zo zeer alleen over de kleuren (zoals eerder al beschreven is in de preview), eerlijk gezegd boeit me het aantal kleuren etc niet zo allemaal. Het verschil is echter nu redelijk duidelijk zichtbaar in vergelijking met bijvoorbeeld het scherm van Samsung en Apple. Het is toch duidelijk wat minder, maar goed zoals ik zei hecht ik niet zo erg veel waarde hieraan en op basis hierop zou ik een toestel echt niet of wel nemen zoals vele van jullie wel zouden doen (want over het algemeen is het meer dan voldoende). De reden waarom ik wel een tel zou afwijzen is het aanraakgevoeligheid. Ik heb inmiddels al een tijd een iphone 4, Desire HD en Desire S, SonyE Arc en een optimus 2x speed in bezit (don't ask).

  WAt ik niet even vaak terug zie in reviews is, hoe geweldig goed het scherm van Apple is in de zin van aanraakgevoeligheid, ten opzichte van Samsung en HTC met hen high end toestellen.
  Ik vraag me af waarom Samsung en HTC toch niet in staat zijn om op het niveau van Apple te komen op het gebied van aanraakgevoeligheid van hen schermen. Het typen op een Apple iPhone (of ipod zelfs), gaat echt vele malen soepeler en makkelijker. Sinds ik dit ooit ontdekt hebt (sinds 1e iPhone) ontdekt hebt, ben ik er veel meer op gaan letten, en merk dat andere fabrikanten niet in staat zijn om op het niveau van Apple op dit gebied te komen.
  Dit geldt voor Samsung (ja mensen zelfs met galaxy s2 is het echt niet zo goed als een iphone 4), HTC EVO 3D en Sensation, Sony ericcson ARc.
  Wat wel opvallend is, is dat LG met hen optimus 2x en hen 3D telefoon WEL dicht in de buurt komen van het geweldige aanraakgevoeligheid van de Apple producten..
  Als deze HTC EVO 3D, het zelfde type scherm (heb het niet zo zeer over de kleuren maar over de aanraakgevoeligheid), had ik het best overwogen om te behouden, maar dat is helaas naar mijn mening niet het geval.

  4e punt, Android. Android is een geweldig open besturingssysteem. Toch merk ik nog steeds dat het veel verbeteringen nodig heeft in stabiliteit, maar vooral in kwaliteit ipv kwantiteit. De market staat vol met troep en junk (grotendeels), wat het er niet duidelijker op maakt. Het IOS van Apple is in alle opzichten minder uitgebreid (in de context van open source), maar is wellicht daarom wel veel stabieler, biedt hoge kwaliteit aan en zeer weinig tot geen bugs.
  Ondanks dat kies alsnog een beetje voor beide platformen. De een heeft weer andere voordelen dan de ander. Zet een Evo 3D en een iphone 4 naast elkaar, dan zullen wellicht meer mensen kiezen voor een Evo 3d, maar wellicht naar een maandje die in gebruik te hebben zullen ze toch liever weer terug gaan naar een iphone. Who knows.

  Al met al is de EVO 3D natuurlijk 1 van de beste toestellen die straks op de markt zal komen op het gebied van specs, en naar alle waarschijnlijkheid zal deze het ook goed gaan doen, maar aangezien ik Android nog niet echt stabieler en kwalitatief op het niveau van IOS zie (in my opinion), zal ik rustig wachten op de volgende iPhone met een dual core processor, verbeterde sensoren, betere camera, iets groter scherm, en met IOS 5 worden kennen ze eindelijk het woord ''draadloos'' gelukkig ook.

  1. Valerie -

   Misschien komt de aanraakgevoeligheid van de schermen van de LGtoestellen meer in de buurt van de iPhone omdat LG ook de schermen van de iPhone ontwikkelt? Ik vind dit zeker een goed aandachtspunt en snap ook niet waarom andere fabrikanten dat over het hoofd zien…

 4. Eise -

  Lijkt me nogal logisch dat er nog geen 3D software is toegevoegd. Die apps moeten nog komen en dan wordt het 3D verhaal pas echt interessant. Maar ik weet nu al zeekr dat dit mijn nieuwe telefoon wordt. Dit is namelijk de enige die alles in zich heeft wat ik nu in een elefoon wil zien.

  @Gast Robert:

  Lijkt me wel he. Staan zat reviews op t net en daarin blijkt dat overall de EVO 3D toch echt de betere keus is… En staat niet alleen hier maar ook op alle andere grote en belangrijke sites, ook buitenlandse. Dan is de keuze voor mij vrij makkelijk. Gelukkig heb ik nog tijd, mijn abo verloopt de eerstkomende maanden nog niet maar dat geeft me wel de tijd om te kijken of er nog kinderziektes naar boven komen, vreemde zaken die je op t eerste oog niet ziet maar wel mee te maken krijgt bij het gebruik. Meestal is dat simpel mbv een FW-update te verhelpen.

 5. tumketom -

  Kleine typo @ "HTC heeft geen andere 3D-software toegevoegd aan het toestel zoals 3D-games en 3D-applicaties, zoalsLG" <-- spatie 🙂

  1. Danijel -

   Kun je ook onderbouwen waarom? We hebben namelijk al jaar en dag dit format voor eerste ervaringen, wat we eigenlijk dus ook geen previews noemen 🙂

   1. gwystyl2 -

    Ik vind dit juist wel een prettig leesbare eerste indruk. Je wordt niet overladen met feitjes en specs, maar krijgt een idee van de positionering in de markt en een korte vergelijking met concurrenten.
    Als hij (bijna) uit is, is een uitgebreide review wel interessant.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters