Eerste ervaring met de HTC Evo 3D

De HTC Evo 3D was al een tijdje verkrijgbaar in Amerika, maar vanaf augustus zal de eerste 3D-smartphone van HTC ook in Nederland verkrijgbaar zijn. All About Phones mocht alvast met het toestel spelen waardoor we de eerste ervaring met het toestel kunnen opschrijven.

De onderscheidende factor bij telefoons lijkt niet meer te liggen bij het aantal megapixels dat de camera heeft, maar lijkt nu verschoven te zijn naar 3D. Na LG komt ook HTC in Europa met een 3D-smartphone met de naam Evo 3D. De Evo 3D was al een paar maanden verkrijgbaar in Amerika bij de provider Sprint, maar is nu ook aangepast voor de Europese telefoonnetwerken. De smartphone is vanaf augustus beschikbaar in ons land en wordt voorzien van Android 2.3.4.

De Evo 3D is goed gebouwd en dat is een mooie trend die HTC weet door te trekken bij al zijn toestellen. Wat opvalt is dat de cameraknop erg groot is, en dat maakt meteen duidelijk waarvoor de Evo 3D bestemd is: het maken van foto’s en video’s. De Evo 3D heeft daarnaast ook een qHD-resolutie in het scherm zitten, net als de Sensation heeft. Het scherm is te vergelijken met dat van de Sensation aangezien het wat dof over komt en niet zo helder is als een Samsung touchscreen. Desondanks is het een prettig scherm dat de kleuren wel netjes weergeeft.

De 3D-eigenschappen van het scherm zijn indrukwekkend. Bij de LG Optimus 3D Speed krijg je al snel last van het kijken naar het 3D-scherm. Dat is bij de Evo 3D zeker niet het geval. Ook de kijkhoek voor 3D is bij de HTC-telefoon een stuk groter en prettiger te noemen. Het 3D-scherm kan zonder speciale bril bekeken worden en dat is uiteraard prettig op een smartphone. De 3D-camera is goed, maar toch zijn 3D-foto’s niet de sterkste kant van de Evo 3D. Filmpjes maken gaat het toestel daarentegen wel goed af en na het opnemen van een video is het 3D-effect goed zichtbaar.

HTC heeft geen andere 3D-software toegevoegd aan het toestel zoals 3D-games en 3D-applicaties, zoals LG wel heeft ingebouwd. Dat is jammer aangezien het 3D-gevoel zo beperkt blijft tot het afspelen en opnemen van video’s en foto’s op de Evo 3D. De snelheid van het toestel is goed; vergelijkbaar met de Sensation. Dit komt ook doordat de zelfde processor en specificaties in het toestel zitten als bij zijn broertje.

Al met al is de HTC Evo 3D prima geschikt voor 3D-films en foto’s. Het OS en de snelheid zijn prima in orde. De Evo 3D is daarnaast goed gebouwd en prettig in gebruik.

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

HTC Evo 3D

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters