Eerste ervaring met de HTC Hero

Vanochtend hield HTC in Utrecht een PR-event voor de pers. Tijdens deze bijeenkomst werd de HTC Hero aan het Nederlandse publiek voorgesteld en All About Phones mocht er even mee spelen.

HTC Hero AAP

HTC heeft vanochtend de Nederlandse-pers uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen naar hun tweede Android-telefoon. De HTC Hero was vorige week door de producent aangekondigd in Londen en daarnaast wist HTC ook een nieuwe GUI te introduceren genaamd Sense.

Tijdens de persconferentie vertelde Mark Moons, Country Manager van HTC Benelux, dat HTC inmiddels de tweede smarpthone-producent is van Nederland. Op de eerste plaats staat nog steeds Nokia dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, echter is het wel opmerkelijk dat HTC het in Nederland beter doet dan RIM en Apple. Zo zijn er twee keer zo veel HTC-telefoons verkocht als Apple-telefoons. Moons is dan ook tevreden met de prestaties van HTC in zijn land en hij is van mening dat HTC veel bereikt heeft in de twee en een half jaar dat hij aan het roer staat in ons land. Zo is het merk HTC qua bekendheid met bijna 15% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Moons liet ons ook weten dat HTC nog meer geld in marketing zal gaan pompen komend jaar om het merk nog bekender te maken onder de consumenten.

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

Uiteindelijk was het ook tijd voor de Hero, de derde Android-telefoon van HTC die ze geproduceerd hebben. Opvallend is dat HTC het toestel onder haar eigen merk zal gaan verkopen in Nederland. Vanaf eind juli zal de Hero in de winkels gaan liggen voor een adviesprijs rond de 479 euro.

De Hero is een erg mooi toestel dat een opvallende knik heeft aan de onderkant. Hierdoor houd het toestel net iets anders vast als een normaal toestel en gelukkig is dit zeker niet vervelend te noemen. Het toestel voelt licht aan en daarnaast heeft hij een erg mooi en vooral helder scherm. Opvallend is ook dat het toestel erg snel aanvoelt. Daar waar de HTC Magic soms wat last heeft van vertragingen hier en daar, is de Hero eigenlijk vloeiend in bijna alles. We moet gezegd worden dat eindversie van de software nog niet op dit prototype van de Hero zat waardoor we er vanuit kunnen gaan dat het toestel alleen maar beter wordt.

HTC Sense is ook een hele verademing grafisch gezien voor Android. Tot nu toe was Android grafisch niet zo goed bedeeld maar dankzij de nieuwe GUI van HTC kan het toestel prima meekomen tegenover zijn concurrentie. Daarnaast wordt Android erg aantrekkelijk aangezien het er nu ook erg mooi uit ziet. De widgets die HTC aan Sense heeft toegevoegd zijn erg goed te noemen en vooral de native Twitter-client is iets waar menig gebruiker gebruik van zal gaan maken. Hyves heeft al aan All About Phones laten weten dat ze bezig zijn met een applicatie voor Android die later dit jaar op de markt zal gaan komen.

Al met al is de eerste indruk van de HTC Hero erg positief. Het toestel is snel, grafisch erg aantrekkelijk geworden en wij verwachten dan ook dat het toestel erg goed zal gaan verkopen dit jaar. Tegen de tijd dat de Hero hier in de winkels ligt zullen wij een review van het toestel plaatsen.

HTC Hero vs iPhone 3G AAP

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

Pre-order de HTC Hero:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Charlotte -

  Hallo,
  Ik heb dus een HTC Smart en nu wil ik graag weten wat de totale gesprekstijd is van mijn telefoon..

  Iemand een idee ben wanhopig opzoek naar het antwoord? :S

  1. Dominick -

   Waarschijnijk ergens onder instellingen>gesprekken of instellingen>over_het_toestel of iets dat daar op lijkt. Heb het toestel verder niet om het uit te zoeken

 2. Miss D -

  De Hero is zowel los te bestellen als in combinatie met een HI abonnement.
  Wat ik raar vind is dat de kleur wit niet te krijgen is via HI, tenminste nu nog niet.

  De witte vind ik mooier dan de bruine. Ik kan heb volgende week pas ophalen met verlenging van mijn mobiel. Kan amper wachten!!!!!!

  1. Dominick -

   Wat je ook kan doen is gewoon naar een onafhankelijke winkel gaan (zie bijvoorbeeld links onder bericht) en daar de witte bestellen in combinatie met een Hi-abonnement. Kan wel zijn dat je iets duurder uit bent dan.

 3. Erik -

  Op een of andere manier heb ik nog altijd een raar gevoel als ik HTC phones bekijk en de review lees… ik neig dan toch weer naar de 'old-skool' merken als nokia, samsung en (sony)ericsson.

  Zo ook bij deze, alhoewel ik dan de hero boven deze zou nemen. Is HTC ondertussen echt een betrouwbare phone die te vergelijken is met een nokia of ericsson. En het design van deze magic vind ik dan weer net mis geschoten met al knopjes nog onder het scherm..

  Ik zelf kan binnenkort mijn abbo ook verlengen en zat te denken aan een Nokia N97 maar ook die heeft veel start up problemen.. dan heb je nog de samsung jet maar ik heb nu 3 jaar een samsung gehad en wil toch weer eens wat anders.. SE heeft nog niet echt iets vergelijkbaars (experia is wel al wat ouder)

  Ik zit in een dillemma…

  1. Dominick -

   Misschien de W995 als je geen smartphone nodig hebt? Aino zou ook binnenkort uit moeten komen.

   Verder denk ik dat je gewoon gerust een HTC kan nemen. Elk toestel van welke producent dan ook kan problemen hebben, en je kan dus ook met pech een Hero/Magic met problemen treffen, maar het merk doet over het algemeen zeker niet onder voor Nokia, Samsung of SE.

  1. Dominick -

   Inderdaad, nu in ieder geval nog niet. Typhone beweert wel dat ze hem hebben, simlockvrij gewoon en dus ook met voda abonnement.

 4. Bennie -

  Ik ga vanmiddag de "htc magic" bestellen bij Vodafone + 2 jaar abo.

  Geen zin meer om te wachten. Helaas HTC Hero (toch bij alleen bij t-mobile), dag Samsung i7500 😛

 5. albert -

  gelukkig nog geen htc magic gekocht, het is nogal prijzing voor een toestel met open source besturingsysteem, vinden jullie niet?

 6. john -

  zie ik het goed dat de software in het nederlands is. Tot nu toe is android alleen in het engels op de markt gekomen. Op een foto zie ik Telefoon staan

  1. Danijel -

   Grappig, dat viel ons ook op. Dat is de eerste bug die we hadden gevonden. Er staat demo-software op het toestel, dus dat komt daar door 😉

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters