Eerste ervaring met de HTC Hero

Vanochtend hield HTC in Utrecht een PR-event voor de pers. Tijdens deze bijeenkomst werd de HTC Hero aan het Nederlandse publiek voorgesteld en All About Phones mocht er even mee spelen.

HTC Hero AAP

HTC heeft vanochtend de Nederlandse-pers uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen naar hun tweede Android-telefoon. De HTC Hero was vorige week door de producent aangekondigd in Londen en daarnaast wist HTC ook een nieuwe GUI te introduceren genaamd Sense.

Tijdens de persconferentie vertelde Mark Moons, Country Manager van HTC Benelux, dat HTC inmiddels de tweede smarpthone-producent is van Nederland. Op de eerste plaats staat nog steeds Nokia dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, echter is het wel opmerkelijk dat HTC het in Nederland beter doet dan RIM en Apple. Zo zijn er twee keer zo veel HTC-telefoons verkocht als Apple-telefoons. Moons is dan ook tevreden met de prestaties van HTC in zijn land en hij is van mening dat HTC veel bereikt heeft in de twee en een half jaar dat hij aan het roer staat in ons land. Zo is het merk HTC qua bekendheid met bijna 15% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Moons liet ons ook weten dat HTC nog meer geld in marketing zal gaan pompen komend jaar om het merk nog bekender te maken onder de consumenten.

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

Uiteindelijk was het ook tijd voor de Hero, de derde Android-telefoon van HTC die ze geproduceerd hebben. Opvallend is dat HTC het toestel onder haar eigen merk zal gaan verkopen in Nederland. Vanaf eind juli zal de Hero in de winkels gaan liggen voor een adviesprijs rond de 479 euro.

De Hero is een erg mooi toestel dat een opvallende knik heeft aan de onderkant. Hierdoor houd het toestel net iets anders vast als een normaal toestel en gelukkig is dit zeker niet vervelend te noemen. Het toestel voelt licht aan en daarnaast heeft hij een erg mooi en vooral helder scherm. Opvallend is ook dat het toestel erg snel aanvoelt. Daar waar de HTC Magic soms wat last heeft van vertragingen hier en daar, is de Hero eigenlijk vloeiend in bijna alles. We moet gezegd worden dat eindversie van de software nog niet op dit prototype van de Hero zat waardoor we er vanuit kunnen gaan dat het toestel alleen maar beter wordt.

HTC Sense is ook een hele verademing grafisch gezien voor Android. Tot nu toe was Android grafisch niet zo goed bedeeld maar dankzij de nieuwe GUI van HTC kan het toestel prima meekomen tegenover zijn concurrentie. Daarnaast wordt Android erg aantrekkelijk aangezien het er nu ook erg mooi uit ziet. De widgets die HTC aan Sense heeft toegevoegd zijn erg goed te noemen en vooral de native Twitter-client is iets waar menig gebruiker gebruik van zal gaan maken. Hyves heeft al aan All About Phones laten weten dat ze bezig zijn met een applicatie voor Android die later dit jaar op de markt zal gaan komen.

Al met al is de eerste indruk van de HTC Hero erg positief. Het toestel is snel, grafisch erg aantrekkelijk geworden en wij verwachten dan ook dat het toestel erg goed zal gaan verkopen dit jaar. Tegen de tijd dat de Hero hier in de winkels ligt zullen wij een review van het toestel plaatsen.

HTC Hero vs iPhone 3G AAP

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero vs iPhone 3G

 

Pre-order de HTC Hero:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters