Eerste ervaring met de HTC One S

Één van de toestellen die HTC tijdens het Mobile World Congress heeft aangekondigd is de One S. Dit middelste lid van de One-serie kenmerkt zich vooral door zijn design.

HTC One S Mobile World Congress

De One S heeft een aluminium unibody, die op twee verschillende manieren is uitgevoerd. Het is in principe net zo’n unibody die ook bijvoorbeeld de Desire S heeft, maar dan wel met een speciale behandeling. De zilveren versie heeft eigenlijk een standaard unibody, de zwarte versie heeft een unibody waar een flinke elektrische spanning doorheen is gejaagd waardoor het aluminium een soort keramische structuur heeft gekregen. Daardoor is de body volgens HTC vier keer sterker. En inderdaad voelt het erg solide aan en kun je bijvoorbeeld ook met je nagels erop krassen zonder dat de body wordt aangetast. De ‘krassen’ die dan ontstaan zijn enkel de materie die van je nagel af schaaft. Verder vertelde HTC ons dat de speaker grill met een speciaal proces gemaakt is, maar dat is in de praktijk allemaal niet zo spannend.

Qua specificaties lijkt de One S op het eerste gezicht op de Sensation van vorig jaar. Omdat het toestel wat lager gepositioneerd gaat worden zou dat in principe kunnen kloppen, maar niets is minder waar. Niet alleen is de unibody veel beter uitgevoerd, ook de chipset is een stuk beter. Het is namelijk een nieuwe generatie Snapdragonchip, die gebaseerd is op de Kraitkern. Die processorkern, waarvan het toestel er twee bezit, is een stuk sneller en efficiënter dan de Scorpionkern waar de Sensation nog gebruik van maakt. Sterker nog: volgens Mark Moons, regiodirecteur van HTC Benelux, is de One S misschien wel bijna net zo snel als zijn grotere broer de One X die een quadcoreprocessor heeft. In onze ervaring liep de One X toch wel wat soepeler, maar inderdaad doet de One S het ook niet slecht.

HTC One S Mobile World Congress

 

HTC One S Mobile World Congress

 

HTC One S Mobile World Congress

 

Verder richt HTC zich met dit toestel op de camera. HTC beweert dat de foto’s van de One S beter zijn dan die van een reguliere 8-megapixelcamera. Of dat zo is, hebben we helaas nog niet kunnen testen. Wel weten we dat het toestel ontzettend snel foto’s kan maken en dat hij ook HDR-beelden kan schieten, net als de iPhone 4S.

Het scherm van de HTC One S is dik in orde. Het gaat om een Super Amoledscherm en die doet gewoon lekker zijn ding. Het scherm heeft een qHD-resolutie op een doorsnede van 4,3-inch waarmee het ruimschoots scherp genoeg is. Het scherm doet zeker geen wonderen, maar is wel gewoon goed.

Al met al lijkt de One S een erg goede smartphone te zijn. Niet super high-end, maar wel erg goed uitgerust en gewoon goed gebalanceerd. Als HTC er ook nog een mooi prijskaartje opplakt dan heeft het bedrijf een erg goed toestel in handen aan de bodem van het high-end segment.

HTC One S Mobile World Congress

 

HTC One S Mobile World Congress

 

HTC One S Mobile World Congress

 

HTC One S Mobile World Congress

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters