Eerste ervaring met de HTC One X+

De HTC One X+ is het nieuwe paradepaardje van HTC voor de komende 6 maanden. Wij mochten alvast van HTC met het toestel spelen en zo kunnen we onze eerste bevindingen van het toestel melden.

HTC One X+ hands-on

Veel mensen wisten al een tijdje dat HTC nog dit jaar met een geüpdatet variant van de One X op de markt zou gaan komen. Het toestel was al weken in het geruchtencircuit te vinden en inmiddels is hij officieel gemaakt door de fabrikant. Tijdens onze video hands-on met de One x+ wisten we van Mark Moons, directeur Benelux bij HTC, te ontfutselen dat de One X+ is een speciale variant in Nederland geleverd zal gaan worden. Het toestel krijgt namelijk in ons land 64GB interngeheugen mee en daarnaast wordt een speciale UrBeats-headset in de doos mee geleverd van Dr. Dre. Het toestel kent een adviesprijs van 675 euro in ons land.

De One X+ valt allereerst op door zijn matzwarte afwerking. De eerste keer dat we het toestel i handen kregen viel gelijk op dat hij prettig vasthoudt en goed klemt in je hand als gevolg van deze nieuwe coating. Het toestel is hierdoor niet meer zo glad en dus prettig om vast te houden. Daarnaast heeft het toestel zwarte met rode accenten mee gekregen, net als de Sensation XE. Het rode refereert naar de Beats Audio die ook weer in dit toestel terug te vinden is. Volgens Moons is de One X+ een millimeter dikker geworden door de nieuwe coating, maar daarmee wel iets steviger en krasbestendiger.

Het toestel zelf heeft een nieuwe interface mee gekregen in de vorm van Sense 4.1+, ook wel Sense 4.5 genoemd. In Sense 4.1+ zitten vooral een paar optimalisatie verbeteringen in verwerkt die HTC samen met Nvidia voor elkaar heeft weten te krijgen, aldus Moons. De vernieuwde Nvidia Tegra 3-processor in het toestel is geklokt op 1.7GHz en heeft daarnaast een GPU mee gekregen die 25 hoger is geklokt en daarmee dus sneller is. Dit hebben we uiteraard zelf ook kunnen testen tijdens onze hands-on sessie. Het toestel voelt inderdaad erg snel aan en ook in de benchmark scoort hij hoger dan zijn voorganger. Onduidelijk is overigens of dit vooral te maken heeft met de snellere processor, of Android 4.1, maar de kans is groot dat dit een combinatie van beide uiteraard is.

HTC One X+ hands-on

 

HTC One X+ hands-on

 

HTC One X+ hands-on

 

HTC One X+ hands-on

 

HTC One X+ hands-on

In HTC Sense 4.1+ zijn weinig dingen doorgevoerd die gelijk opvallen. De meeste verbeteringen zitten aan de optimalisatie kant en in de foto-software. Zo kun je nu albums aanmaken en foto’s daar naar toe verplaatsen. Ook kun je een gps-locatie aan een foto toevoegen en zie je vervolgens in welke streek een foto in je album gemaakt is op een kaart. Ook kun je nu met de volume-toets een foto maken en uiteraard doet de One X+ dat erg snel aangezien HTC hier veel nadruk op heeft gelegd.

Een andere verbetering is de front-camera die nu 1.6-megapixels meet en wat scherper is geworden. De camera is vooral bedoeld om mee te video bellen, maar HTC ziet nu ook in dat veel mensen de camera gebruiken om foto’s van zich zelf en vrienden te maken. Uiteraard beschikt het toestel ook over een grotere batterij en dat is iets wat we nog niet hebben kunnen testen. Ook het fors uitgebreide interngeheugen, nu 64GB in totaal, biedt gebruikers meer dan voldoende mogelijkheid om hun content op het toestel kwijt te kunnen.

De One X+ is een zeer welkome update die weinig concurrenten na kunnen doen. HTC meent dat ze elke maand wat nieuws leren en ze vroegen zich dan ook af waarom ze hun nieuwe kennis niet in het toestel zouden proppen. Zo konden ze met de zelfde afmetingen een grotere batterij in het toestel kwijt door onderdelen efficiënter op elkaar te stapelen. We verwachten dat dit toestel voor rond de 600 euro later deze maand online te vinden zal zijn en daarmee is hij ongeveer 150 euro duurder dan zijn voorganger.

Hiervoor krijg je echter wel een sneller toestel met veel meer geheugen, een erg goede headset en een paar handige tweaks die in het dagelijks gebruik zeker het verschil kunnen maken.

HTC One X+ hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

HTC One X+ vs One X hands-on

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters