Eerste ervaring met de HTC One X

HTC’s nieuwe paradepaardje zal het komend jaar de One X gaan worden. Het toestel beschikt over een quadcoreprocessor met hulpkern, een mooi scherm en de laatste Androidversie.

HTC One X MWC 2012

De HTC One X werd afgelopen zondag door HTC wereldkundig gemaakt. Het eerste wat ons opviel toen we de telefoon in onze handen kregen was dat de telefoon bijzonder licht is. De One X is gemaakt van polycarbonaat, oftewel het zelfde materiaal waarvan onder andere de Lumia 800 van Nokia gemaakt is. Dankzij die materiaal heeft HTC het gewicht laag weten te houden van het toestel en ook geleidt het materiaal beter het telefoon-signaal.

Een ander groot pluspunt van de One X is het scherm. Het scherm is erg mooi afgewerkt door de fabrikant. HTC heeft daarnaast een Super LCD 2-paneel in het toestel weten te plaatsen met een HD-resolutie. Hierdoor weet de telefoon zich te meten met de groten der aarde en doet hij terecht een gooi naar de smartphone-kroon. De kleuren komen erg goed over en zijn bijzonder levendig. Daarnaast lopen de randen van het scherm een beetje af waardoor dit ook nog eens fijn vasthoudt.

Met de snelheid van de One X zit het ook wel snor, maar de vraag is of dit komt door de nieuwe Tegra 3-core. We moeten hierbij aantekenen dat de software nog niet finaal is van het model waarmee wij gespeeld hebben. Toch lijkt de telefoon niet veel sneller te zijn dan een Sony Xperia S of een Samsung Galaxy S2. De processor-trend lijkt zich dan ook groot en deels te berusten op benchmarks, daar waar je in het dagelijks gebruik er weinig van merkt. Het installeren van apps gaat op de One X gewoon erg rap en ook het multitasken, renderen van games en het normaal gebruik weet het toestel zonder hikken of stoten te voltooien.

De witte pianolak van de One X ziet er bijzonder fijn uit en houdt ook lekker vast. De telefoon steekt gewoon goed in elkaar, al hebben we de camera niet goed kunnen testen. Maar HTC belooft hier erg goede prestaties neer te zetten en daar gaan we voorlopig even van uit. In april moet het toestel op de markt gaan komen. Dan betaal je er natuurlijk wel de hoofdprijs voor.

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

HTC One X MWC 2012

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters