Eerste ervaring met de HTC One

De HTC One wordt het nieuwe paradepaardje van de fabrikant die volgens HTC bol staat van techniek en revolutionair design. Vlak na de persconferentie van HTC mochten we met de nieuwe One spelen en het toestel stelde niet teleur.

“De persafbeeldingen doen het toestel geen eer aan.”

HTC One ervaring

HTC heeft een lastig jaar achter de rug. Ondanks dat veel websites, waaronder die van ons, het er over eens waren dat de One X een beter toestel was dan de Galaxy S III, zette het toestel geen zoden aan de dijk voor de fabrikant. Dat had volgens HTC te maken met slechte marketing door het bedrijf zelf en ook wist het niet goed de consument te bereiken. Dit alles is nu vergeven en vergeten binnen HTC en alle pijlen zijn nu gericht op het nieuwe vlaggenschip; de One.

Na een drukbezochte persconferentie in Londen was het voor de aanwezige pers tijd om met het nieuwe toestel te spelen. Zo mochten ook wij veelvuldig met de nieuwe One spelen en de algemene indruk is erg positief. Allereerst is goed om te weten dat de persafbeeldingen het toestel geen eer aan doen; in het echt is hij simpelweg mooier dan op de renders. Het eerste wat opvalt zodra je het toestel vast pakt is de bouw; deze is bijzonder goed. Zowel de voorkant als de achterkant zijn van aluminium gemaakt waardoor hij erg degelijk en high-end aanvoelt. De smartphone heeft daarnaast een fijne bolling aan de achterkant waardoor hij bij de randjes rond de 4mm dik is en in het midden ongeveer 9mm. Dit zorgt er weer voor dat de One fijn in je handen ligt en dat je hem goed kunt beetpakken door het 4.7″ scherm.

Aan de achterkant en aan de zijkant zijn plastic strepen te zien. Dit zijn de antenne’s die HTC in het aluminium heeft weten te verwerken. Zo zie je ook een klein streepje van de camera naar boven lopen; dit is de NFC-antenne die in het toestel zit. De One is daarnaast ook de eerste smartphone die op de markt komt met de nieuwe Qualcomm S4 600-serie chip en het eerste toestel dat over Wifi ac zal gaan beschikken.

HTC One ervaring 
HTC One ervaring 
HTC One ervaring 
HTC One ervaring 
HTC One ervaring 
HTC One ervaring 

“De HTC One is een waar kunststukje.”

Het scherm van de One is erg mooi; de Full HD-resolutie kent een ongekend hoge pixeldichtheid die er in het echt heel goed uit ziet. De kleuren komen zoals men verwacht over en daarnaast is ook de helderheid meer dan voldoende. De zwartwaarden leken nog niet optimaal te zijn, daar waar Sense 5 uiteraard erg donker is vormgegeven. Misschien dat dit nog verbeterd zal gaan worden. Onder het scherm zijn slechts twee knoppen te zien; de bekende optie-knop is verdwenen. Om multitasking nu op te roepen hoeft men slechts twee maal op de home-knop te drukken.

De prestaties van de One liegen er niet om. Uit de benchmarks die we wisten te draaien haalde de smartphone ongekend hoge cijfers. De menu’s worden instant opgeroepen door het toestel en ook het scrollen door het nieuwe blinkfeed ging moeiteloos. De camera startte ook erg snel op, net als de browser en nagenoeg alle apps. Ondanks dat het toestel nog op beta-software draaide, wisten we weinig aan te merken op de prestaties. HTC Blinkfeed is even wennen maar kan best handig zijn. Desondanks kunnen we nu nog niet zeggen of we het dagelijks zullen gaan gebruiken, daarvoor hebben we te kort met het toestel gespeeld.

Al met al is de HTC One een waar kunststukje van HTC. Het bedrijf heeft al haar kennis in deze smartphone gegoten en het resultaat is een toestel dat voorzien is van Android 4.1 met een erg mooi en clean UI er over heen en een bouw waar menig concurrent jaloers op zal zijn. Daarnaast zijn de specificaties simpelweg bijzonder goed te noemen en lijkt HTC een goede kans te maken om een gooi te doen naar de beste smartphone van 2013. Alleen jammer dat de prijs zo hoog ligt; rondom de 699 euro.

HTC One ervaring 
HTC One ervaring 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters