Eerste ervaring met de HTC Sensation

De HTC Sensation is ongetwijfeld HTC’s belangrijkste toestel van de eerste paar kwartalen van dit jaar. Het toestel kwam onlangs aan op onze redactie, en voordat we een volledige review publiceren zullen we eerst even een paar dingen die opvallen eruit pikken in deze hands-on.

HTC Sensation handson

De HTC Sensation is een geweldige smartphone voor zover we dat nu al kunnen zeggen. Alleen viel de snelheid ons wel een beetje tegen. Het apparaat is eigenlijk nauwelijks sneller dan bijvoorbeeld de Incredible S, die maar één processorkern heeft. De prestaties van de Samsun Galaxy S II winnen het dan ook met de nodige afstand van de Sensation.

De oorzaak daarvoor kent waarschijnlijk twee redenen, waarvan eentje het hoge resolutie scherm is. Dat haalt het niet bij de iPhone 4 qua scherpte, maar is toch wel duidelijk beter dan de toestellen met een WVGA-scherm. Met de meeste dingen heb je daar weinig aan, maar bijvoorbeeld in de browser is het wel prettig omdat je kleine tekst gewoon beter kunt lezen. Verder valt wel op aan het scherm dat de kleuren een beetje aan de saaie kant zijn. Het is niet zo erg als bij de Desire HD, maar het had toch allemaal wel wat levendiger gemogen.

De tweede reden voor de wat mindere prestaties van de Sensation is de interface. Er staat een heel nieuwe versie van Sense op het toestel en dat is toch wel de mooiste en meest gedetailleerde interface die we ooit in een telefoon gezien hebben. De carrouselachtige animatie voor de homescreens is erg gedetailleerd en mooi en dat geldt natuurlijk ook weer voor alle widgets en weeranimaties die HTC toegevoegd heeft.

Een laatste puntje waar we het even over willen hebben is de bouw van de Sensation. Hoewel die zeker niet slecht is en het design ook eindelijk net iets meer identiteit heeft gekregen van HTC, is er wel één punt dat toch wel erg opvalt. HTC beweert dat de Sensation een unibody heeft, maar dat is toch wel een heel groot woord voor het toestel. De batterijklep is wat groter dan normaal en is voor een flink deel van aluminium gemaakt, afgezien van twee grote plastic kleppen.

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. review -

  Het is natuurlijk geen iPhone en daarom wordt er geen tijd aan besteed. Gelukkig is het scherm niet scherper dan een iPhone 4 he… wat een relevantie.. leer een review schrijven lutser.

  1. zwerver -

   Als je ons de laatste jaren een beetje gevolgd had, dan weet je dat wij helemaal niet zo iPhone minded zijn als wat jij nu suggereert. Sterker nog, de desbetreffende redacteur is zo'n beetje de grootste Apple negatieveling die ik ken.

   Dit is niet meer dan een preview/hands on, waarin we alvast een beeld willen geven van het toestel, nog voordat deze uitgebreid door ons onder handen genomen zal worden.

 2. Rian -

  Ik vind de review een beetje magertjes.. Er valt vast wel iets meer over de telefoon te vertellen..?

  Valt het binnen de verwachting dat er van dit model ook een diversiteit aan afgeleide modellen komen nog? Denk aan een versie met een fysiek toetsenbord?

  1. zwerver -

   Dat komt ook omdat het een preview/hands on is. Wij vinden dit toestel zo belangrijk dat we er extra over schrijven. Dus niet alleen een review, maar alvast een soort van snoepje vooraf.

Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters