Eerste ervaring met de HTC Sensation

De HTC Sensation is ongetwijfeld HTC’s belangrijkste toestel van de eerste paar kwartalen van dit jaar. Het toestel kwam onlangs aan op onze redactie, en voordat we een volledige review publiceren zullen we eerst even een paar dingen die opvallen eruit pikken in deze hands-on.

HTC Sensation handson

De HTC Sensation is een geweldige smartphone voor zover we dat nu al kunnen zeggen. Alleen viel de snelheid ons wel een beetje tegen. Het apparaat is eigenlijk nauwelijks sneller dan bijvoorbeeld de Incredible S, die maar één processorkern heeft. De prestaties van de Samsun Galaxy S II winnen het dan ook met de nodige afstand van de Sensation.

De oorzaak daarvoor kent waarschijnlijk twee redenen, waarvan eentje het hoge resolutie scherm is. Dat haalt het niet bij de iPhone 4 qua scherpte, maar is toch wel duidelijk beter dan de toestellen met een WVGA-scherm. Met de meeste dingen heb je daar weinig aan, maar bijvoorbeeld in de browser is het wel prettig omdat je kleine tekst gewoon beter kunt lezen. Verder valt wel op aan het scherm dat de kleuren een beetje aan de saaie kant zijn. Het is niet zo erg als bij de Desire HD, maar het had toch allemaal wel wat levendiger gemogen.

De tweede reden voor de wat mindere prestaties van de Sensation is de interface. Er staat een heel nieuwe versie van Sense op het toestel en dat is toch wel de mooiste en meest gedetailleerde interface die we ooit in een telefoon gezien hebben. De carrouselachtige animatie voor de homescreens is erg gedetailleerd en mooi en dat geldt natuurlijk ook weer voor alle widgets en weeranimaties die HTC toegevoegd heeft.

Een laatste puntje waar we het even over willen hebben is de bouw van de Sensation. Hoewel die zeker niet slecht is en het design ook eindelijk net iets meer identiteit heeft gekregen van HTC, is er wel één punt dat toch wel erg opvalt. HTC beweert dat de Sensation een unibody heeft, maar dat is toch wel een heel groot woord voor het toestel. De batterijklep is wat groter dan normaal en is voor een flink deel van aluminium gemaakt, afgezien van twee grote plastic kleppen.

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

HTC Sensation handson

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters