Eerste ervaring met de HTC Titan

Met de HTC Titan laat HTC wederom zien dat grote schermen helemaal van deze tijd zijn. De Titan lijkt wel veel op een Desire HD, maar kan wel presteren onder druk.

Tijdens de launch van de twee Windows Phone-smartphones van HTC werd een beetje duidelijk dat HTC nog steeds het OS erbij doet. Dit was simpelweg alleen al om het feit dat er amper pers was uitgenodigd, maar dat de pers zich zelf moest uitnodigen via Facebook. Doordat de IFA-beurs in Berlijn is hebben alsnog veel journalisten dit zelf gedaan en zo de aankondiging van de Titan en de Radar bijgewoond.

De HTC Titan is een goed gebouwde smartphone zoals we dat van HTC gewend zijn. De case is van aluminium en aan de voorkant vinden we een groot scherm. Wat vooral kenmerkend is aan de achterkant van de Titan is de camera die mooi in de body verwerkt is. De achterkant lijkt sprekend op een HTC Desire HD, ondanks dat de Desire HD een paar frutsels extra heeft daar en het bij de Titan een enkel geheel is. Een klein puntje was wel dat de telefoon erg scherpe randjes had aan de zijkant die rondom zijn uitgewerkt. Als je de telefoon dan ook stevig vast houdt dan voel je het een klein beetje snijden en dat vonden we zelf niet prettig.

Dit alles verdwijnt echter als sneeuw voor de zon als je het mooie grote 4.7-inch touchscreen ziet met de mooie interface daarachter van Windows Phone 7.5. De kleuren van het scherm voelen erg levendig aan, ondanks dat geen Amoled-touchscreen is. Dit komt waarschijnlijk door de felle kleuren van de interface van Windows Phone 7.5 en dat is natuurlijk erg goed. Zwart is goed zwart in het scherm en ook andere kleuren komen goed tot hun recht.

Ook qua snelheid heeft de HTC Titan weinig de klagen aangezien de 1.5GHz-processor niets overlaat aan het toeval. De menu’s vliegen over het scherm en samen met het geoptimaliseerde Mango OS kun je je lol op. Ook het openen van applicaties gaat erg vloeiend en het laden van websites in de nieuwe IE9-browser. Ook heeft HTC haar Watch-applicatie toegevoegd aan het OS zodat je films kunt huren en kijken op het mooie grote scherm.

Al met al is de HTC Titan een erg mooi toestel dat wederom goed gebouwd is en vooral snel is. Ondanks de scherpe randjes is de telefoon momenteel de beste Windows Phone 7-smartphone die de markt zal gaan betreden binnenkort. Het grote scherm is dan ook het grootste pluspunt, daar waar we in een wereld leven waar groot nog steeds vaak beter is.

HTC Titan

 

HTC Titan

 

HTC Titan

 

HTC Titan

 

HTC Titan

 

HTC Titan

 

HTC Titan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Andrea -

    Misschien wel even de moeite waard om te vermelden dat de Titan een Super-LCD (SLCD) heeft (vandaar ook de extra felle kleuren), i.t.t. de HTC Radar die een regulier LCD scherm heeft.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters