Eerste ervaring met de HTC Wildfire

Tijdens een zonnig evenement op Circuitpark Zandvoort heeft HTC haar eerste mid-range smartphone gelanceerd, de Wildfire. Naast het rondrijden in snelle auto’s op het circuit, hebben we daar uiteraard ook onze kans gegrepen om even te spelen met het toestel en wat snapshots te maken.

Zoals we eerder al aangekondigd hebben, zal HTC de Wildfire positioneren aan de onderkant van haar assortiment, waarbij het toestel een prijs meekrijgt van 259 euro. De fabrikant die vooral bekend staat om zijn op de bovenkant van de markt gerichte smartphones, zal met deze prijsstelling een hernieuwde (na o.a. de HTC Tatoo) poging doen om het mid- en lowend spectrum van de telefoonmarkt te veroveren. Mark Moons van HTC verwoorde het als volgt: “Er is eigenlijk geen verschil meer tussen featurephones en smartphones en daarom positioneren we de Wildfire met opzet tussen de feature phones, in ieder geval qua prijs”.

Dat de nieuwe telg in de HTC stal geen consessies heeft gedaan op belangrijke punten als camera (5MP), soort touchscreen (capacitief) en multimedia functies (muziekspeler en FM-radio zijn aanwezig, evenals de mogelijkheid om video’s te maken) is een aardige verrassing. De besparingen zijn dan ook gedaan op het gebied van een kleiner opslaggeheugen van 512MB en werkgeheugen van 385MB. De processor is met 528Mhz ook niet de snelste. Wel is de telefoon voorzien van HTC Sense en helemaal geoptimaliseerd voor de verschillende sociale netwerken. Overigens lijkt HTC al vooruit te kijken naar de zachte dood van Hyves. Dit netwerk is namelijk niet opgenomen in de integratie: alleen Facebook, Flickr en Twitter worden ondersteund.

HTC Wildfire voor

 

HTC Wildfire achter

 

Uiteraard hebben we ook even zelf met het toestel mogen spelen en het viel ons niks tegen. Voor een toestel dat gepositioneerd wordt in het lowend segment reageert het toestel snel, zijn de kleuren helder en is de integratie van social media goed uitgevoerd. Wel valt op dat gegevens op het scherm bij direct zonlicht slecht te lezen zijn en dat vette vingers heel erg goed zichtbaar zijn. De plaatjes aan het eind van dit artikel geven dit goed weer.

Al met al denken we dat HTC met de Wildfire een goede kans maakt om een groot deel van de mid-range markt te bedienen, helemaal omdat de prijs van het artikel ervoor zorgt dat dit toestel zelfs bij het goedkoopste abonnement gratis meegeleverd kan worden.

Vette vingers op het scherm

 

Lastig zichbaar in de zon

 

2x HTC Wildfire

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters