Eerste ervaring met de HTC Wildfire

Tijdens een zonnig evenement op Circuitpark Zandvoort heeft HTC haar eerste mid-range smartphone gelanceerd, de Wildfire. Naast het rondrijden in snelle auto’s op het circuit, hebben we daar uiteraard ook onze kans gegrepen om even te spelen met het toestel en wat snapshots te maken.

Zoals we eerder al aangekondigd hebben, zal HTC de Wildfire positioneren aan de onderkant van haar assortiment, waarbij het toestel een prijs meekrijgt van 259 euro. De fabrikant die vooral bekend staat om zijn op de bovenkant van de markt gerichte smartphones, zal met deze prijsstelling een hernieuwde (na o.a. de HTC Tatoo) poging doen om het mid- en lowend spectrum van de telefoonmarkt te veroveren. Mark Moons van HTC verwoorde het als volgt: “Er is eigenlijk geen verschil meer tussen featurephones en smartphones en daarom positioneren we de Wildfire met opzet tussen de feature phones, in ieder geval qua prijs”.

Dat de nieuwe telg in de HTC stal geen consessies heeft gedaan op belangrijke punten als camera (5MP), soort touchscreen (capacitief) en multimedia functies (muziekspeler en FM-radio zijn aanwezig, evenals de mogelijkheid om video’s te maken) is een aardige verrassing. De besparingen zijn dan ook gedaan op het gebied van een kleiner opslaggeheugen van 512MB en werkgeheugen van 385MB. De processor is met 528Mhz ook niet de snelste. Wel is de telefoon voorzien van HTC Sense en helemaal geoptimaliseerd voor de verschillende sociale netwerken. Overigens lijkt HTC al vooruit te kijken naar de zachte dood van Hyves. Dit netwerk is namelijk niet opgenomen in de integratie: alleen Facebook, Flickr en Twitter worden ondersteund.

HTC Wildfire voor

 

HTC Wildfire achter

 

Uiteraard hebben we ook even zelf met het toestel mogen spelen en het viel ons niks tegen. Voor een toestel dat gepositioneerd wordt in het lowend segment reageert het toestel snel, zijn de kleuren helder en is de integratie van social media goed uitgevoerd. Wel valt op dat gegevens op het scherm bij direct zonlicht slecht te lezen zijn en dat vette vingers heel erg goed zichtbaar zijn. De plaatjes aan het eind van dit artikel geven dit goed weer.

Al met al denken we dat HTC met de Wildfire een goede kans maakt om een groot deel van de mid-range markt te bedienen, helemaal omdat de prijs van het artikel ervoor zorgt dat dit toestel zelfs bij het goedkoopste abonnement gratis meegeleverd kan worden.

Vette vingers op het scherm

 

Lastig zichbaar in de zon

 

2x HTC Wildfire

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. koen87 -

  Hoe functioneren deze Touch toetsen onder het scherm? Hoe presteren deze in vergelijking met de Nexus One? Ikzelf weet dat deze bij de Nexus One wel wat finetuning had kunnen gebruiken 🙂

  1. zwerver -

   Ik heb zelf de N1 nog niet in mijn handen gehad, dus een vergelijking kan ik helaas niet maken. Wel vond ik ze soepel werken en was de feedback die het toestel gaf als je de toetsen gebruikte prettig.

 2. Evert-Jan Hockybal -

  Volgens mij een toestel wat erg veel value voor money geeft en een hele goede manier is om nog meer mensen met Android kennis te laten maken.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters