Eerste ervaring met de Huawei Ascend D Quad

Een van de grote voornemens voor 2012 van de Chinese telefoonmakers ZTE en Huawei lijkt het veroveren van de Europese markt te zijn. Met de Ascend D doet Huawei gelijk een gooi naar een positie in het hoogste segment. Op het MWC hadden wij de eer om het toestel in onze handen te houden en er even mee te mogen spelen.

Huawei Ascent D Quad MWC

Dat Huawei kiest voor een grote aanpak om de wereld te bereiken is meteen duidelijk als je op het MWC naar hun stand toeloopt. Met een hoeveelheid schermen waarmee je een stad kunt verwarmen en een flink aantal versies van elk toestel geven ze aan dat ze hun missie om ook buiten Azië te verkopen erg serieus nemen. Die missie zien we ook terug in het stokpaardje van Huawei, de Ascend D quad, die met een 1,2GHz quadcoreprocessor heel erg snel is.

Naast de quadcoreprocessor valt ook het scherm op. Met een 720p-resolutie op een 4,5-inchdisplay weet het toestel tot een dichtheid van 326 pixels per inch te komen. Samen met de 16 miljoen kleuren leidt dit tot een erg mooi beeld. Als dit beeld bij het gamen wat minder bevalt, biedt Huawei de mogelijkheid om dat beeld over te brengen naar een tv zoals we bij een toestel uit de toprange mogen verwachten.

Huawei Ascent D Quad MWC

 

Huawei Ascent D Quad MWC

 

Huawei Ascent D Quad MWC

 

Verder is het toestel opmerkelijk dun en beschikt het over een 8MP-camera met dual-ledflits. Het toestel zal geleverd worden met Android ICS en wordt al verwacht in april 2012 waarmee het bij de eerste toestellen op de markt zal behoren die een quadcoreprocessor heeft.

Huawei Ascent D Quad MWC

Het gaat echter niet alleen om de specs natuurlijk, ook hoe het toestel in de hand ligt en het uiterlijk speelt een belangrijke rol. Qua uiterlijk mag Huawei tevreden zijn. Het toestel is net en zakelijk vormgegeven en zal daarom niet onderdoen voor een Galaxy S2 of een ander vergelijkbaar toestel als je hem tijdens een vergadering op tafel legt. Wel zal dit zakelijke uiterlijk ervoor zorgen dat je bij het tonen van je toestel niet gelijk tien mensen om je heen hebt staan omdat het toestel er ook niet uitspringt. Kort gezegd een erg net toestel, maar niet erg bijzonder om te zien.

Als we kijken hoe het toestel in de hand ligt, komen we bij het probleem waar alle high-end smartphones tegenwoordig mee kampen. Het toestel is erg dun en plat waardoor het niet enorm goed in de hand ligt. Ook is een 4,5-inch scherm alleen goed met één hand te bedienen als je erg lange vingers hebt. Wel voelt het toestel verrassend degelijk aan waardoor je het idee krijgt dat het een waardige concurrent zou kunnen worden van de gevestigde merken op de westerse markt.

Overigens is er ook een XL-versie van de Ascend D Quad. Die is twee millimeter dikker, maar biedt daarvoor in de plaats wel een dikke 2500mAh-batterij in vergelijking met de 1800mAh-batterij van de gewone Ascend D Quad.

Al met al kunnen we zeggen dat het toestel goede specs heeft en verassend ‘westers’ aanvoelt. Het zal zich dan ook weleens beter staande kunnen gaan houden dan verwacht op de Nederlandse smartphonemarkt.

Huawei Ascent D Quad MWC

 

Huawei Ascent D Quad MWC

 

Huawei Ascent D Quad MWC

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters