Eerste ervaring met de Huawei Ascend D1

Alhoewel bij Huawei alles lijkt te draaien om de Ascend D Quad komt de Chinese fabrikant ook nog met andere toestellen die zeker het noemen waard zijn. Zo ook de Ascend D1, een Android toestel met een 1,5 GHz dualcoreprocessor.

Hueawei Ascend D1 MWC

De Ascend D1 is een toestel die met de dualcoreprocessor bovenin het mid-range segment valt. Het zal net als de andere toestellen in de nieuwe Ascend-lijn van Huawei meteen worden uitgerust met Android 4.0. Dat is een pluspunt. Het toestel beschikt over hetzelfde 720p-beeldscherm met een grootte van 4,5 inch als de D Quad en is daarmee in staat om foto’s en video’s op dezelfde goede kwaliteit af te spelen.

Ook de camera in het toestel is met de 8MP-resolutie en dual-ledflits niet verkeerd. Foto’s weet het toestel ook met een redelijk hoge snelheid te schieten. Met 1GB Ram- en 8GB Romgeheugen is er ook voldoende ruimte voor de dagelijkse applicaties en mocht dit niet genoeg zijn, dan is er nog een MicroSD-slot om het geheugen verder uit te breiden.

Qua uiterlijk is er weinig op het toestel aan te merken. Het toestel is natuurlijk wat dikker dan de Ascend P1 die het dunst is in zijn klasse, toch is ie met zijn 8,9 millimeter echt niet bijzonder dik. Het design is net als de rest van de Huawei Ascendlijn zakelijk, wat hem misschien een beetje saai maakt. De bouwkwaliteit voelt ondanks de volledig kunststof body goed aan waardoor weinig mensen hier wat op aan te merken zullen hebben.

De D1 is dus een prima toestel voor mensen die een toestel met goede prestaties willen en dat niet perse ‘top of market’ hoeft te zijn. Hoewel de prijs nog niet bekend is, zal deze vanzelfsprekend een stukje lager uitkomen dan zijn Quad-core broertje wat hem toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei stand MWC

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters