Eerste ervaring met de Huawei Ascend D1

Alhoewel bij Huawei alles lijkt te draaien om de Ascend D Quad komt de Chinese fabrikant ook nog met andere toestellen die zeker het noemen waard zijn. Zo ook de Ascend D1, een Android toestel met een 1,5 GHz dualcoreprocessor.

Hueawei Ascend D1 MWC

De Ascend D1 is een toestel die met de dualcoreprocessor bovenin het mid-range segment valt. Het zal net als de andere toestellen in de nieuwe Ascend-lijn van Huawei meteen worden uitgerust met Android 4.0. Dat is een pluspunt. Het toestel beschikt over hetzelfde 720p-beeldscherm met een grootte van 4,5 inch als de D Quad en is daarmee in staat om foto’s en video’s op dezelfde goede kwaliteit af te spelen.

Ook de camera in het toestel is met de 8MP-resolutie en dual-ledflits niet verkeerd. Foto’s weet het toestel ook met een redelijk hoge snelheid te schieten. Met 1GB Ram- en 8GB Romgeheugen is er ook voldoende ruimte voor de dagelijkse applicaties en mocht dit niet genoeg zijn, dan is er nog een MicroSD-slot om het geheugen verder uit te breiden.

Qua uiterlijk is er weinig op het toestel aan te merken. Het toestel is natuurlijk wat dikker dan de Ascend P1 die het dunst is in zijn klasse, toch is ie met zijn 8,9 millimeter echt niet bijzonder dik. Het design is net als de rest van de Huawei Ascendlijn zakelijk, wat hem misschien een beetje saai maakt. De bouwkwaliteit voelt ondanks de volledig kunststof body goed aan waardoor weinig mensen hier wat op aan te merken zullen hebben.

De D1 is dus een prima toestel voor mensen die een toestel met goede prestaties willen en dat niet perse ‘top of market’ hoeft te zijn. Hoewel de prijs nog niet bekend is, zal deze vanzelfsprekend een stukje lager uitkomen dan zijn Quad-core broertje wat hem toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei Ascend D1 MWC

 

Hueawei stand MWC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters