Eerste ervaring met de Huawei Ascend G610

De Huawei Ascend G610 is het toestel dat het de komende tijd voor Huawei moet gaan maken in het hogere low-endsegment. De smartphone heeft een net setje specs en zal zo’n €180 gaan kosten. In deze hands-on bespreken we hem.

Huawei Ascend G610 hands-on

Bij het oppakken van de Ascend G610 valt direct op dat het toestel iets anders in elkaar zit dan we van Huawei gewend zijn. De smartphone is niet hoekig zoals de meeste Huawei-toestellen, maar wat ronder. Wat je mooier vindt is uiteraard vrij persoonlijk, maar de afgeronde G610 ligt in ieder geval prima in de hand. De soft-touch-achterkant is ook prettig te noemen. De bouw is verder redelijk standaard.

De Huawei Ascend G610 is voorzien van een schermdiagonaal van 5 inch, vrij flink voor zijn prijsklasse. Daaraan is een qHD-resolutie, 960×540 pixels, gekoppeld. Dat is voldoende om een redelijk scherpe weergave te bieden en ook los van de scherpte presteert het scherm van de G610 redelijk. Het is misschien niet een van de mooiste displays, de G610 doet het zeker beter dan sommige toestellen in zijn segment.

“Het toestel is binnenkort verkrijgbaar voor zo’n €180 en lijkt daarvoor een prima smartphone.”

Qua interface heeft Hauwei wederom gebruik gemaakt van de menuloze Emotion UI. Die vinden wij prima in gebruik, maar het ontbreken van een menu kan even wennen zijn. Het toestel draait op Android 4.2 Jelly Bean en is daarmee enigszins verouderd. De processor die onderhuids te vinden is, is een MediaTek-chip met vier Cortex A7-kernen geklokt op 1,2GHz. Die chip is gekoppeld met 1GB werkgeheugen en daarop lijkt het toestel op het eerste gezicht voldoende snel te werken.

De Ascend G610 is verder voorzien van en dualsim-functie, een 5-megapixelcamera en een vga-camera aan de voorkant. De smartphone is voorzien van een 2150mAh-accu, wat voldoende klinkt maar waar we de prestaties nog niet van hebben kunnen testen. Hij slikt gewoon sd-kaartjes en is niet voorzien van nfc of lte.

Het toestel is binnenkort verkrijgbaar voor zo’n €180 en lijkt daarvoor een prima smartphone. Desondanks moet gezegd worden dat er in dit segment ontzettend veel vergelijkbare toestellen te vinden zijn en de G610 zich daar op het eerste gezicht lastig van kan onderscheiden.

Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 
Huawei Ascend G610 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters