Eerste ervaring met de Huawei Ascend G700

BERLIJN – De Huawei Ascend G700 is onlangs een beetje tussen neus en lippen door aangekondigd, maar daarmee niet minder interessant. Het beloofd een van de goedkoopste 5″-toestellen te worden en biedt geen verkeerde specs. Op de IFA konden we ermee spelen en in dit artikel lees je onze ervaringen.

“De Ascend G700 is geen kleintje.”

De Ascend G700 is geen kleintje. Het 5″-scherm gecombineerd met redelijk flinke bezels zorgt ervoor dat dit ook meteen een van de grotere telefoons op de markt is. Een LG G2 met 5,2″-scherm bijvoorbeeld is zelfs in alle richtingen kleiner dan deze telefoon. Toch is het ontwerp van de G700 zeker niet verkeerd. De telefoon biedt een grotendeels glazen voorkant en een achterkant die uit een prettig soort mat plastic vervaardigd is. Daardoor voelt de telefoon prima in de hand.

Het scherm van de Ascend G700 is dus vijf inch groot en heeft een 720p-resolutie. Dat maakt het IPS paneel redelijk scherp en ook de kleurweergave van het scherm is niet verkeerd. Op het eerste gezicht zijn de kleuren mooi en de helderheid redelijk hoog, alleen het contrast lijkt niet optimaal te zijn. Toch is het scherm zeker voor dit segment erg goed.

Huawei Ascend G700 hands-on

De interface van de Ascend G700 is een lite-versie van de Emotion UI die ook op bijvoorbeeld op de Ascend P6 staat. Wat er precies lite aan is hebben we nog niet ontdekt, de basis ziet er in ieder geval weer goed uit. Bijzonder aan de interface is het ontbreken van een hoofdmenu, wat opzich niet slecht werkt maar in onze ogen weinig toevoegt. De Ascend G700 heeft een quadcoreprocessor van MediaTek die geklokt is op 1,2GHz en het toestel in ieder geval tijdens onze vluchtige ontmoeting snel liet werken. Opvallend is dat Huawei 2GB RAM in dit toestel gestopt heeft, wat voor een telefoon van onder de €250 heel wat is. Daardoor moet vooral multi-tasken goed werken.

De Ascend G700 heeft een 8-megapixelcamera die Full HD-filmpjes kan opnemen. De precieze prestaties daarvan moeten we afwachten, maar op het eerste gezicht leek het niet verkeerd en voor dit geld kan er sowieso niet heel veel misgaan. Naast de 8GB intern geheugen biedt de G700 gewoon een MicroSD-kaartje waar je al die 1080p-video’s op kunt opslaan.

Of de Ascend G700 ook naar Nederland gaat komen konden ze ons op de stand niet vertellen, maar de verwachting is dat dat wel zal gebeuren. Bij onze Oosterburen zal de G700 in ieder geval in oktober in de winkels komen met een adviesprijs van €229. Als Huawei dat ook in Nederland voor elkaar krijgt lijkt deze G700 een van de betere deals in het lage midrangesegment te worden.

Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters