Eerste ervaring met de Huawei Ascend G700

BERLIJN – De Huawei Ascend G700 is onlangs een beetje tussen neus en lippen door aangekondigd, maar daarmee niet minder interessant. Het beloofd een van de goedkoopste 5″-toestellen te worden en biedt geen verkeerde specs. Op de IFA konden we ermee spelen en in dit artikel lees je onze ervaringen.

“De Ascend G700 is geen kleintje.”

De Ascend G700 is geen kleintje. Het 5″-scherm gecombineerd met redelijk flinke bezels zorgt ervoor dat dit ook meteen een van de grotere telefoons op de markt is. Een LG G2 met 5,2″-scherm bijvoorbeeld is zelfs in alle richtingen kleiner dan deze telefoon. Toch is het ontwerp van de G700 zeker niet verkeerd. De telefoon biedt een grotendeels glazen voorkant en een achterkant die uit een prettig soort mat plastic vervaardigd is. Daardoor voelt de telefoon prima in de hand.

Het scherm van de Ascend G700 is dus vijf inch groot en heeft een 720p-resolutie. Dat maakt het IPS paneel redelijk scherp en ook de kleurweergave van het scherm is niet verkeerd. Op het eerste gezicht zijn de kleuren mooi en de helderheid redelijk hoog, alleen het contrast lijkt niet optimaal te zijn. Toch is het scherm zeker voor dit segment erg goed.

Huawei Ascend G700 hands-on

De interface van de Ascend G700 is een lite-versie van de Emotion UI die ook op bijvoorbeeld op de Ascend P6 staat. Wat er precies lite aan is hebben we nog niet ontdekt, de basis ziet er in ieder geval weer goed uit. Bijzonder aan de interface is het ontbreken van een hoofdmenu, wat opzich niet slecht werkt maar in onze ogen weinig toevoegt. De Ascend G700 heeft een quadcoreprocessor van MediaTek die geklokt is op 1,2GHz en het toestel in ieder geval tijdens onze vluchtige ontmoeting snel liet werken. Opvallend is dat Huawei 2GB RAM in dit toestel gestopt heeft, wat voor een telefoon van onder de €250 heel wat is. Daardoor moet vooral multi-tasken goed werken.

De Ascend G700 heeft een 8-megapixelcamera die Full HD-filmpjes kan opnemen. De precieze prestaties daarvan moeten we afwachten, maar op het eerste gezicht leek het niet verkeerd en voor dit geld kan er sowieso niet heel veel misgaan. Naast de 8GB intern geheugen biedt de G700 gewoon een MicroSD-kaartje waar je al die 1080p-video’s op kunt opslaan.

Of de Ascend G700 ook naar Nederland gaat komen konden ze ons op de stand niet vertellen, maar de verwachting is dat dat wel zal gebeuren. Bij onze Oosterburen zal de G700 in ieder geval in oktober in de winkels komen met een adviesprijs van €229. Als Huawei dat ook in Nederland voor elkaar krijgt lijkt deze G700 een van de betere deals in het lage midrangesegment te worden.

Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 
Huawei Ascend G700 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tanno Van de Kamp -

    De Huawei G700 staat al enige tijd op PDAShop.nl (en stond ook al minstens een maand op de Huawei website), en hij begint nu ook op andere Nederlandse webshops terecht te komen. Lijkt erop dat hij naar Nederland komt.

    Waarom ze hem nu pas aankondigen is mij niet helemaal duidelijk, aangezien hij zoals ik net zei al even op de website stond. Ach ja.

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters