Eerste ervaring met de Huawei Ascend Mate 7

BERLIJN – De Ascend Mate 7 is Huawei’s nieuwe vlaggenschip in het phablet-segment. De smartphone heeft daarom ‘uiteraard’ een prachtig ontwerp, een mooie bouwkwaliteit en redelijk goede specificaties. Op het eerste gezicht dus een typische Huawei-toestel. In deze eerste ervaring bespreken we ‘m alvast.

De Huawei Ascend Mate 7

De Huawei Ascend Mate 7 komt in twee varianten op de markt. Het verschil zit ‘m in het geheugen: 2GB om 3GB ram. De eerste heeft 16GB opslag, de tweede 32GB. Qua prijs verschilt de adviesprijs nogal: die is 499 euro om 599 euro. In de praktijk zal het er ongetwijfeld op neerkomen dat de twee telefoons in ieder geval voor 50 euro minder op de markt komen. Voor Huawei-begrippen is de Ascend Mate 7 in ieder geval een dure telefoon.

Voor dat geld krijg je qua uiterlijk een prachtige telefoon. De bezels aan de zijkanten zijn extreem dun en ook aan de boven- en onderkant zijn de randen dun. Omdat hij een 6-inch IPS LCD-scherm heeft is er van de Mate 7 geen compacte telefoon te maken. Daarvoor is het scherm gewoonweg te groot. Hij is heel groot, maar door de dunne randen aan de zijkanten en aan de onder- en bovenkant van het scherm neemt hij geen gigantische vormen aan.

“De Ascend Mate 7 is groot, maar door zijn dunne randen niet gigantisch”

De telefoon voelt heel hoogwaardig aan. De Huawei Ascend Mate 7 is mooi afgewerkt en heeft een metalen behuizing. Hij is hierdoor niet al te licht – hij weegt ruim 180 gram – maar toch voelt hij stevig aan. Dat is knap, want de nieuwe Huawei is voor een phablet ontzettend dun: 7,9 millimeter. Alsnog kunnen er twee simkaarten in de Ascend Mate 7. Voor beide simkaarten ondersteunt de Mate 7 van Huawei 4G-internet, waarmee hij net wat meer te bieden heeft dan zomaar een andere dual sim-phablet.

Ook dankzij de batterij heeft de Huawei Ascend Mate 7 wat meer te bieden dan de rest. Met een inhoud van 4100 mAh heeft de batterij namelijk heel wat meer inhoud dan een willekeurige concurrent. Huawei claimt dat de Mate 7 het twee dagen uithoudt als je ‘m veel gebruikt. In onze review zullen we hier natuurlijk meer aandacht aan geven en zullen we er achter proberen te komen of de Huawei inderdaad zo lang meegaat.

Qua specificaties en ontwerp is de Mate 7 dus een redelijk complete telefoon. De vraag blijft natuurlijk of ‘ie een beetje presteert. Opnieuw heeft Huawei haar eigen userinterface op telefoon geïnstalleerd. Dit keer gaat het om EMUI 3.0, de nieuwste userinterface van het merk. Ook deze UI heeft geen app-overzicht, maar alle programmaatjes worden gelijk op een van je homescreens gedropt. Niet iedereen vindt dit even handig. Ook de thema’s die je voor de Mate 7 krijgt zijn niet helemaal je van het.

De nieuwe userinterface van Huawei vertoont wat overeenkomsten met die van Apple. Het is heel kleurrijk, maar oogt daardoor soms wel wat kinderlijk. Gelukkig werkt de telefoon er niet minder snel om: de Mate 7 voert zijn taken snel uit en apps starten ook aardig rap op. Voor de rest zit er niet heel veel meegeleverde software op de Huawei, wat wel fijn is.

“De Ascend Mate 7 voert zijn taken snel uit en apps starten snel op”

De Ascend Mate 7 draait op Android 4.4 KitKat, wat nu nog de meest recente versie van Google’s besturingssysteem is. Binnenkort komt Android L uit en de Ascend Mate 7 zal dan ongetwijfeld ook wel een update daarvoor ontvangen.

Huawei heeft er een handje van om met goede selfiecamera’s te komen en dat is met de Mate 7 niets anders. Aan de voorkant kun je namelijk kiekjes schieten in 5 megapixel. Ook kun je ‘groufies’ nemen: groeps-selfies. Aan de achterkant zit uiteraard een betere camera, die met 13 megapixel ook van zeer behoorlijke kwaliteit is. Ook op dit vlak levert de Ascend Mate 7 dus.

Op het eerste gezicht lijkt de Ascend Mate 7 dus een heel complete smartphone te zijn die ook fijn is in gebruik. Hij werkt snel en valt op. De batterij van 4100 mAh is zeker een groot voordeel ten opzichte van toekomstige concurrentie. De voortekenen voor weer een mooie, degelijke smartphone van Huawei zijn er opnieuw. Onze eerste indruk is heel positief, maar je zult voor ons eindoordeel moeten wachten tot onze review.

De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
De Huawei Ascend Mate 7 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters