Eerste ervaring met de Huawei Ascend P1

Huawei heeft met de Ascend P1 de dunste smartphone ter wereld op de markt gezet. Met een dualcoreprocessor, qHD-scherm en 8-megapixelcamera moet deze dunne krachtpatser de markt bestormen.

Huawei Ascent P1 MWC

Op de stand van Huawei, die toch vooral door de quadcore Ascend D Quad werd bevolkt, stond ook de ultradunne Ascend P1 te pronken. Dit is gewoon een prima smartphone, maar bij vastpakken valt vooral op hoe dun hij is. Het moet gezegd worden dat het toestel niet heel veel dunner lijkt dan de gemiddelde smartphone, maar met 6.7 mm op het dunste punt spant hij toch echt de kroon. Overigens is dat de P1 S, de ‘gewone’ P1 is een millimeter dikker waarvoor je een 130mAh extra batterijcapaciteit krijgt: 1670mAh versus 1800mAh.

De telefoon voelt premium aan hoewel hij helemaal van plastic is opgebouwd, en daarmee is Huawei ook definitief afgestapt van het maken van toestellen die veel lijken op de concurrentie en die het idee geven dat ze zo uit elkaar kunnen vallen. Het toestel ziet er niet speciaal uit, maar is wel gewoon oké. Kortom: de bouwkwaliteit en het ontwerp zijn gewoon dik in orde. Dat geldt overigens voor de hele nieuwe Huawei-lineup.

De telefoon draait Android Ice Cream Sandwich en dat loopt soepel op het scherm heen. Tenminste: als je de standaard ICS-interface selecteert. Huawei heeft zelf ook iets toegevoegd onder de noemer ‘Magic 3D’. Dat is een skin over Android die een beetje kinderlijk aandoet en daarom niet echt in de smaak valt bij ons. Daar komt nog bij dat het toestel deze UI niet soepel op het scherm weet te krijgen. Maar gelukkig hoef je dus niets met die extra skin te maken te hebben. Je kunt hem uitzetten.

Al met al lijkt de Ascend P1 dus een erg leuk toestel te worden met goede specs en hopelijk ook een goede prijs. Daarover kon Huawei nog niets vertellen. Wel kregen we van de producent te horen dat het toestel in april wereldwijd gelanceerd zal worden.

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei stand MWC

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters