Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7

In de afgelopen drie jaar is Huawei zich steeds meer gaan roeren op de Europese smartphonemarkt. De Chinese fabrikant wordt steeds meer een geduchte concurrent van Samsung en Apple in het high end-segment. Dit bewees Huawei met de Ascend P6 en met de Ascend P7, diens nieuwe vlaggenschip, hoopt het Chinese merk opnieuw terrein te winnen. In deze hands-on lees je onze eerste indruk van de Huawei Ascend P7.

Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6126

Huawei maakt een stormachtige ontwikkeling door op de Europese markt. Binnen drie jaar tijd staat het merk bij drie best verkochte smartphonemerken in Nederland. Huawei kenmerkt zich met een breed assortiment van degelijke telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook diens nieuwe vlaggenschip, de Ascend P7, is voor een highender niet al te duur, aangezien Huawei het toestel een adviesprijs meegeeft van 449 euro.

Je krijgt daarvoor een vlaggenschip waarvan allereerst de nette afwerking opvalt. Net als bij de P6 zit de aan/uit-knop aan de rechter zijkant. Dit piepkleine knopje is het onderdeel dat het meeste uitsteekt. Vrijwel niet, dus. De Ascend P7 voelt heel gaaf aan en doet – ondanks zijn ‘dikte’ van 6,5 millimeter – totaal niet kwetsbaar aan. De telefoon is deels van glas en deels van aluminium in elkaar gezet, en dit heeft Huawei heel nauwkeurig gedaan. In Europa komt er geen dual SIM-versie van de Ascend P7 op de markt. De SIM-kaart en MicroSD-kaart, maximaal 32 GB, kun je aan de rechter zijkant in het toestel schuiven. Hiervoor moet je eerst klepjes loskoppelen met een apart sleuteltje, zoals Nokia dat met meerdere Lumia-toestellen ook doet. Het draagt allemaal bij aan het gevoel dat je met de Huawei voor een mooie prijs in ieder geval qua afwerking en design een echte highender in je hand hebt liggen.

“Je hebt in ieder geval qua afwerking een echte highender in je hand liggen”

Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6132 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6169 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6129 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6130 

Huawei heeft een full HD IPS-scherm met een grootte van vijf inch op de Ascend P7 gezet. Wat gelijk opvalt is dat het scherm ook uit een schuine hoek prima scherp blijft. Ook komt het beeld héél rustig, kalm en fijn over. Daarnaast is het contrast tussen kleuren ook prima. De kleuren zijn helder en duidelijk. Alles behalve vaal en grijzig.

Google eist inmiddels van fabrikanten dat, als ze gebruik willen maken van Google Play, ze hun nieuwe telefoons gelijk laten draaien op Android 4.4 KitKat. Dit is daarom ook het geval bij de Ascend P7. Zoals altijd heeft Huawei hier haar eigen userinterface, Emotion UI 2.3, overheen gelegd. Dit zorgt ervoor dat de telefoon haar kenmerkende Huawei-uiterlijk krijgt, maar het heeft ook zijn nadelen, die in reviews al wel eens naar voren kwamen. Zo is er geen overzichtspagina van applicaties, maar moet je het doen met de bladwijzers. Daar komen automatisch alle apps op te staan. Wel kun je de bladwijzers heel eenvoudig managen, wat weer een pluspunt is.

Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6139 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6148 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6150 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6155 

Huawei levert een relatief kale Android-versie mee met haar nieuwe vlaggenschip. Het heeft haar eigen muziekspeler, met het bestandsbeheer kun je alle mappen van je telefoon inzien en het heeft haar eigen office-toepassingen zoals een agenda en mailcliënt. Voor de rest maakt Huawei vooral gebruik van Google-apps.

Al dit goeds doet het prima, dankzij de specificaties van de Huawei Ascend P7. In het apparaat zit Huawei’s eigen processor, de HiSillicon Kirin 910T met vier kernen en een kloksnelheid van 1,8 GHz. Het toestel heeft 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslagruimte. Dit kun je nog eens uitbreiden met een microSD-kaart met een maximale grootte van 32 GB.

“De prijs van het apparaat is met 449 euro alles behalve slecht te noemen.”

Net als andere fabrikanten, zoals een HTC met de One M8, zet ook Huawei inmiddels in op een krachtige camera aan de voorkant. Alles om maar wat extra zieltjes te winnen die van selfies houden. De voorcamera van de Ascend P7 schiet foto’s in 8 MP. Daarnaast kun je nog voor het nemen van een foto jezelf mooier laten voordoen dan de werkelijkheid. Ook geeft het apparaat tips hoe je het beste op de foto kunt staan. Aan de achterkant zit een prima camera die foto’s schiet in 13 MP en ook filmt in 1080p.

De Huawei Ascend P7 werkt op het eerste gezicht snel en vloeiend en valt zeker op vanwege zijn feilloze ontwerp. Bovendien is de prijs van het apparaat, 449 euro, ook alles behalve slecht te noemen. Het lijkt erop dat Huawei met dit toestel in ieder geval speldenprikken kan gaan uitdelen aan concurrenten zoals HTC en Samsung. Maar dat blijft natuurlijk afwachten. Het apparaat is vanaf medio juni in Nederland op de markt en wordt in drie kleuren geleverd: zwart, wit en paars.

Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6134 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6137 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6196 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6193 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6207 
Eerste ervaring met de Huawei Ascend P7 img 6203 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters