Eerste ervaring met de Huawei Watch: Mooie buitenkant

BERLIJN – Sinds 2 september is in Nederland de Huawei Watch te koop, vanaf 399 euro. Op de IFA-beurs in Berlijn probeerden we de eerste smartwatch van Huawei eventjes uit en in dit artikel lees je onze bevindingen.

Huawei Watch hands-on

De Huawei Watch is een ronde smartwatch die in vier varianten op de markt komt: twee Classic-varianten, een Sport-exemplaar en een Watch Elite. Voor de goedkoopste, dit is een Classic, betaal je 399 euro. De andere Classic en de Sport kosten 449 euro en de Elite is met 699 het absolute pronkstuk van Huawei. Het verschil tussen de smartwatches zit ‘m in de behuizing: onder de motorkap is elke Huawei Watch identiek.

Wij vinden dat de smartwatch er chique uitziet. Hij is gemaakt van metaal, heeft een rond scherm en ‘op 2 uur’ een fysieke knop. De smartwatch is wel dik: 11,9 millimeter. Daarmee zit er een aardige unit om je pols, maar gelukkig is de Huawei Watch niet al te zwaar. Desondanks voelt hij stevig aan en is hij waterdicht, iets dat vrijwel elke smartwatch is. Het uiterlijk van de smartwatch is dus mooi: hij heeft het uiterlijk van een echt horloge.

“De Huawei Watch is gemaakt van metaal en ziet er chique uit”

Huawei Watch hands-on 
Huawei Watch hands-on 
Huawei Watch hands-on 
Huawei Watch hands-on 

“Het scherm is voor een smartwatch relatief groot, maar het blijft op zo’n klein display behelpen”

Waar een aantal fabrikanten steevast kiezen voor een smartwatch met een vierkant scherm, heeft Huawei direct zijn Watch voorzien van een rond scherm. Deze heeft een resolutie van 140×140 pixels en een formaat van 1,4 inch. Het scherm is voor een smartwatch dus relatief groot, maar het blijft op zo’n klein display natuurlijk behelpen. Hoewel het scherm goed reageert op aanrakingen, reageert hij niet op ronddraaiende bewegingen.

We vinden dat het scherm wel lekker helder is en dat kleuren goed worden weergegeven. Het contrast lijkt overigens ook goed te zijn. Al met al heeft de Watch van Huawei wat ons betreft voor een smartwatch een prima scherm.

Huawei Watch hands-on 
Huawei Watch hands-on 

“Qua specificaties is de Huawei Watch voor een Android Wear-apparaat niet bijzonder”

Qua specificaties is de Huawei Watch voor een Android Wear-apparaat niet bijzonder. In het horloge zit een Snapdragon 400-processor die met vier Cortex A7-kernen is geklokt op 1,2GHz. Verder heeft hij 1GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 4GB. Waar andere smartwatches wel eens willen haperen, oogt de Huawei Watch op het eerste gezicht niet zo stroperig in gebruik, wat natuurlijk fijn is.

Apps starten met het horloge best snel op, maar Android Wear blijft als besturingssysteem beperkt. Al moet daar aan worden toegevoegd dat het besturingssysteem steeds uitgebreider wordt en dat Google hard werkt aan het verbeteren ervan. Het is de vraag hoe lang smartwatches die nu worden uitgebracht echter een update zullen krijgen.

Terug naar de huidige staat van Android Wear. Dit besturingssysteem is nog altijd meer een doorgeefluik van notificaties dan een echt OS. Wel viel ons op dat de Maps-functie goed en vloeiend werkt en dat je dankzij de stappenteller ook een fitness-app en lifetracker kunt gebruiken. Daarmee biedt de Watch van Huawei toch redelijk wat mogelijkheden. Het is aan jou of je dit uitgebreid genoeg vindt.

Huawei Watch hands-on 
Huawei Watch hands-on 

Wij vinden dat Huawei met zijn Watch een mooi slim horloge aflevert, maar verder is de smartwatch niets bijzonders. Hij biedt hetzelfde als de meeste andere Android Wear-horloges en heeft ook dezelfde specificaties. Daarnaast is het horloge aan de dure kant. 399 euro voor een Android Wear-smartwatch vinden wij al veel, maar voor de varianten van 449 en 699 euro betaal je al helemaal voor het uiterlijk en materiaal van het horloge, en niet zijn prestaties.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters