Eerste ervaring met de iPhone 7 Plus: sterke camera

Zojuist kregen wij de nieuwe iPhone 7 Plus van Apple binnen. Uiteraard konden wij niet wachten om de nieuwe Apple-smartphone te testen. Daarom lees je in dit artikel onze eerste bevindingen.

Dubbele camera

iPhone 7 Plus designEen van de grootste toevoegingen aan de iPhone 7 Plus is de dubbele camera. Door de twee camera’s aan de achterkant kun je een stuk verder zoomen dan bij de oudere iPhones. Deze functie lijkt prima te werken. De iPhone 7 Plus zoomt inderdaad ver in. Als je de camera op zijn verst inzoomt en optische zoom gebruikt, begin je wel wat pixels in je foto’s te zien. Toch werkt het zoomen goed: met één druk op het scherm wissel je tussen de camera’s en de kwaliteit blijft ondanks de pixels vrij redelijk.

Als je wat minder ver inzoomt, kun je zowel met als zonder optische zoom uitstekende foto’s maken. De iPhone 7 Plus heeft aan de achterkant een 12-megapixelcamera en aan de voorkant een 7-megapixelcamera. Deze maken beide scherpe foto’s die kleuren goed weergeven. Op het eerste gezicht een pluspunt voor deze telefoon.

iPhone 7 Plus design iPhone 7 Plus design

Verandering in de homeknop

iPhone 7 Plus designEen andere grote verandering is de homeknop. Die kun je niet meer indrukken, maar door de 3D Touch zou het knopje voelen hoe zwaar je je vinger ertegenaan houdt. In eerste instantie is dit erg onwennig. Je kunt nog wel enigszins instellen dat de iPhone 7 je de illusie van een knop indrukken geeft. Dit voelt echter niet helemaal hetzelfde, omdat het hele toestel lijkt mee te veren. Het systeem werkt op zich prima en als je je vinger op de knop legt, herkent hij hem vrijwel meteen. Desondanks verlangden wij in onze eerste test toch naar de oude knop, die je écht kon indrukken.

Snel

iPhone 7 Plus designDe iPhone 7 Plus lijkt een snelle telefoon te zijn erg snel. Apple heeft zijn nieuwe toestel voor het eerst voorzien van 3 GB werkgeheugen. Bovendien is het uitgerust met een A10 Fusion-chipset, die 40 procent sneller zou moeten zijn dan zijn voorganger. Het is nu moeilijk te meten of dit echt waar is, omdat een iPhone uit de doos natuurlijk altijd erg snel is. Wat we wel kunnen zeggen, is dat vrijwel alles op de iPhone 7 Plus erg vlot gaat. Internetpagina’s laden binnen seconden en ook zware games als Assasin’s Creed Pirates en Epic Citadel bleken geen uitdaging voor het nieuwe toestel van Apple. Ook het schakelen tussen apps gaat vrij vlot. Bij het opnieuw openen van een al geopende zware app (zoals de hiervoor genoemde games) moesten we ongeveer een seconde wachten voordat ze weer op volle snelheid zaten.

Voor de rest zien we in de nieuwe smartphone van Apple wat we al verwachten van het Amerikaanse bedrijf. Het scherm is qua helderheid niet bijzonder, maar ziet er qua kleuren en scherpte wel goed uit. Het geluid uit de speakers is vrij goed en is door de dubbele speakers nog (iets) beter geworden. Of hij ook een aankoop waard is, lees je later in onze review.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters