Eerste ervaring met de LG BL40

LG had haar nieuwe line-up meegenomen naar de IFA in Berlijn. Het toestel dat het meest bekijks kreeg was uiteraard de LG BL40 Chocolate. Het toestel met zijn 21:9-scherm ziet er erg mooi uit maar is wel wat groot voor in je zak.

De LG BL40 was wederom een toestel van LG dat veelvuldig uitlekte alvorens het toestel aangekondigd werd. LG besloot met een andere tactiek naar de aankondiging van de BL40 toe te werken. LG liet vervolgens om de paar dagen iets van het toestel zelf los en wist dat af te ronden met een uitgebreide video, die overigens ook al eerder was uitgelekt, en tot slot was de aankondiging daar van de BL40. Het toestel valt vooral op door de verhouding van zijn scherm. Het scherm heeft een breedbeeld verhouding in een 21:9 resolutie en de BL40 is de eerste telefoon die dat heeft in de telecommarkt. Op de stand van LG mochten we met de nieuwe BL40 spelen en hieronder vind je onze vroege mening van het toestel.

De BL40 is een toestel dat lekker in de hand vasthoud. Dit komt doordat het toestel niet breed is maar vooral lang. Wel is het scherm dusdanig langwerpig dat je met je duim niet overal goed bij kunt waardoor je je hand moet verplaatsen over het toestel heen. Het toestel is wel dusdanig lang dat hij niet echt lekker in je zak zit en vooral met ondiepe zakken is daar geen beginnen aan. Het OS is wederom het S-Class OS van LG en die werkt gewoon goed. Ook de cube van LG is weer aanwezig en de multitasking opties zijn goed te noemen van de BL40. Wel is het jammer dat het toestel niet onderscheidende software heeft meegekregen van de producent. Het on-screen toetsenbord is prettig om mee te werken en vooral met twee duimen gaat het erg snel om een bericht op te maken. Films zien er erg goed uit op de BL40 dus daar mogen we niet over klagen. De BL40 zal eind deze maand de verkoop in gaan in ons land. Het toestel moet rond de 450 euro gaan kosten.

LG Bl40

 

LG Bl40

 

LG BL40

 

LG BL40

 

LG BL40

 

LG BL40

 

LG BL40

 

De LG BL40 bestellen:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters