Eerste ervaring met de LG G Pad 8.3

Na een tegenvallend experiment met de LG Optimus Pad doet de fabrikant met de LG G Pad 8.3 een tweede poging om voet aan de grond te krijgen in de overvolle tablet markt. Om de poging kracht bij te zetten heeft ze de G Pad voorzien van een gelikt design en degelijke specificaties maar is de tablet goed genoeg om de achterstand in te halen?

LG G Pad 8.3 hands-on

Het allereerste dat opvalt aan de G Pad 8.3 is het gewicht van de tablet. Met slechts 338 gram ligt de tablet licht in de hand en laat het gelijk een positieve eerste indruk achter. Vervolgens wordt het oog gevangen door de dunne bezel, net zoals die we gewend zijn van zijn kleine broertje de LG G2. Sowieso is het toestellen in alle opzichten een uit de kluiten gewassen versie van de G2 en dat is absoluut geen belediging.

Helaas heeft de G Pad niet dezelfde processor mee gekregen als de G2, waar de G2 wordt geleverd met een Snapdragon 800 CPU moet de Pad het doen met een Snapdragon 600. In de praktijk is het verschil verwaarloosbaar maar toch een interessante keuze, zeker gezien de G2 eerder aangekondigd is. Desalniettemin voelde de G Pad tijdens onze eerste kennismaking responsief en bewoog het Android menu vloeiend over het scherm.

Net als de G2 heeft de G Pad een mooi kleurrijk Full HD scherm met een diep contrast. Door de dunne bezel komt het paneel goed tot zijn recht en ook op de kijkhoek valt niks af te dingen. De iconische volumeknoppen die we kennen van de G2 zijn logischerwijs niet overgezet naar de tablet, wel is de achterkant voorzien van een mooi geborsteld aluminium paneel dat mooi aansluit op de plastic behuizing. Het aluminium oppervlak lijkt verwijderbaar maar dit is, zoals bij de meeste tablets, niet het geval. De batterij is hierdoor dus niet vervangbaar maar aangezien de meegeleverde batterij over een capaciteit van 4.600MAh beschikt hoor je ons hier niet over klagen.

Qua opslag laat de G Pad wel wat te wensen over, waar de G2 met 16- of met 32GB geleverd kan worden (het is nog even afwachten of dit in Nederland ook het geval zal zijn) is de G Pad alleen in 16GB variant verkrijgbaar. Gelukkig is dit wel uit te breiden door middel van een externe Micro SD kaart maar toch, veel media past er niet op deze tablet. We hopen dan ook dat LG voor deze bezuinigingen heeft gekozen om de verkoopprijs van de tablet te drukken.

Al met al is onze eerste indruk van de G Pad, met name door het strakke design en het lichte gewicht, erg positief. Hoe hij in de praktijk bevalt gaan we zeer binnenkort uitvinden, LG laat weten dat het niet lang meer zal duren voordat de tablet naar Nederland komt. Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg zijn.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 
LG G Pad 8.3 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters