Eerste ervaring met de LG G Pro 2

Met de G Pro 2 tracht LG de aspecten die het G2-vlaggenschip tot een succes maakten te vertalen naar een toestel met een (nog) groter scherm. De G Pro 2 combineert het design en de meeste specificaties van de G2 met een schermdiagonaal van 5.9-inch. Het toestel is vooralsnog alleen voor Aziatische markten aangekondigd maar is evengoed voor handen op Mobile World Congress in Barcelona waar All About Phones de telefoon al even mocht testen.

Eerste ervaring met de LG G Pro 2 dsc02740

Met de G Pro 2 verandert LG de populaire G2 in een phablet. Het scherm is 0.7 inches groter dan het model van vorig jaar waardoor het totaal uit komt op een imposante 5.9 inches. De resolutie is niet verhoogd maar 1080p is nog steeds een fatsoenlijke resolutie voor het grote schermformaat. Het betreft hier dan ook hetzelfde IPS-paneel als dat van de G2 maar dan in een groter jasje.

De achterkant van de G Pro 2 is wel een verandering ten opzichte van de G2. Waar de G2 was voorzien van een glad en goedkoop aanvoelend plastic, is de G Pro 2 voorzien van een nieuw materiaal dat een stuk degelijker aanvoelt. Technisch gezien is het nog steeds plastic maar dan met speciale textuur voor betere grip. Deze textuur zagen we eerder al op de G2 Mini en heeft zijn weg inmiddels gevonden naar vrijwel alle toestellen die de Koreaanse fabrikant hier op de MWC toont. We waren destijds al geen fan van het plastic op de achterkant van de G2 en zijn dan ook zeer tevreden met het nieuwe design van de G Pro 2.

Het aantal nieuwe features op de G Pro 2 is tot een minimum beperkt gebleven. De twee belangrijkste veranderingen zijn de Knock Code en de mogelijkheid om 4K video’s te schieten. De Knock Code is een evolutie van de Knock On-feature die met de G2 werd geïntroduceerd. Met de Knock Code wordt de technologie van de Knock On-feature gecombineerd met de welbekende passcode om de telefoon eenvoudiger te activeren en te ontgrendelen. Gebruikers kunnen kiezen uit een combinatie van maximaal acht plekken waar zij op het scherm kloppen om zo de telefoon te ontgrendelen. Deze functionaliteit is overigens niet exclusief voor de G Pro 2 en zal door middel van een software-update naar andere toestellen uit het assortiment van LG worden uitgerold. Wij moesten even wennen aan de nieuwe manier van ontgrendelen maar na een paar keer oefenen lukte het ons om de telefoon consistent te ontgrendelen met de nieuwe feature. Het is nog te vroeg om te zeggen of het onze oude vertrouwde passcode zal vervangen, dat zal moeten blijken als we het toestel uitvoeriger kunnen gaan testen.

Ook nieuw is de mogelijkheid om video’s op een resolutie van 4K te schieten. Hiervoor gebruikt de G Pro 2 dezelfde 13-megapixelcamera die we eerder op zijn kleinere broertje zagen. Het filmen zelf ging uitstekend maar bij gebrek aan 4K TV was het lastig om de uiteindelijke kwaliteit te beoordelen. Er zijn nog maar weinig huishoudens voorzien van een 4K TV maar aangezien LG deze televisies zelf ook produceert is het een mooie feature om te implementeren op deze telefoon. Ook voor deze functionaliteit geldt dat we hem op een later tijdstip uitgebreider moeten testen alvorens we een oordeel kunnen vellen.

Eerste ervaring met de LG G Pro 2 dsc02747 
Eerste ervaring met de LG G Pro 2 dsc02748 
Eerste ervaring met de LG G Pro 2 dsc02750 

Qua hardware is de G Pro 2 op weinig vlakken verandert ten opzichte van de G2. De enige verschillen zijn de batterij, die over 200mAh extra beschikt, en het werkgeheugen dat van 2GB naar 3GB is verhoogd. We verwachten dat de batterijduur niet veel zal verschillen van de G2, die met iets minder capaciteit een iets kleiner toestel moet aandrijven. Op andere toestellen hebben we al gemerkt dat het verschil tussen 2GB en 3GB in de praktijk amper merkbaar is voor de gemiddelde gebruiker maar voor de power-users onder ons is het een welkome upgrade.

De G Pro 2 heeft een hele positieve eerste indruk op ons achter gelaten. We waren groot voorstander van de G2 en fans van phablets zullen waarschijnlijk blij zijn met het toestel in kwestie. Helaas is het vooralsnog onzeker of de G Pro 2 naar Nederland zal komen. Het toestel is momenteel alleen voor de Aziatische markt aangekondigd en de fabrikant wilden niks kwijt over een eventuele Europese lancering van het toestel. Mocht er meer duidelijk worden over een eventuele Nederlandse lancering van het toestel lees je dat natuurlijk als eerst op All About Phones.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters