Eerste ervaring met de LG G Watch R

BERLIJN – Als een duveltje uit een doosje was ‘ie daar opeens: de G Watch R van LG. Amper twee maanden na de release van de eerste G Watch, komt LG dus alweer met een nieuw horloge. Hij lijkt alleen in de verste verte niet op de gewone G Watch. De LG G Watch R heeft namelijk een rond scherm.

De LG G Watch R 

LG is hiermee na Motorola de tweede fabrikant die met een ronde smartwatch komt. Net als de gewone G Watch draait de R op Android Wear. Voordat we het daar over gaan hebben, nemen we eerst de buitenkant van LG’s nieuwe polssieraad even door.

In tegenstelling tot de Moto 360 van Motorola heeft de G Watch R een volledig rond scherm. Bij de Moto 360 is de onderkant deels recht vanwege de schermaansluiting. Omdat er bij de G Watch R nog een heel bodywork omheen zit, is het hele 1,3-inch oled-scherm van de G Watch R rond. Dit bodywork zorgt er wel voor dat de smartwatch redelijk groot, zwaar en misschien een tikje lomp is.

“Het bodywork rondom het scherm zorgt ervoor dat de smartwatch groot, zwaar en een tikje lomp is”

In tegenstelling tot de Moto 360 van Motorola heeft de G Watch R een volledig rond scherm. Bij de Moto 360 is de onderkant deels recht vanwege de schermaansluiting. Omdat er bij de G Watch R nog een heel bodywork omheen zit, is het hele 1,3-inch oled-scherm van de G Watch R rond. Dit bodywork zorgt er wel voor dat de smartwatch redelijk groot, zwaar en misschien een tikje lomp is. Aan de zijkant vind je, net als bij een gewone horloge, een knopje om ‘m te activeren.

Het ontwerp vinden wij op het eerste gezicht in ieder geval wat minder mooi dan dat van de Moto 360. Het forse voorkomen van de G Watch R heeft wel een voordeel: de batterij heeft een inhoud van 410 mAh en gaat ongeveer twee dagen mee.

Voor een smartwatch heeft de horloge van LG de gebruikelijke specificaties: een Snapdragon 400-processor, 512 MB ram en 4GB opslagruimte. Wat dat betreft is het een doorsnee smartwatch. Wat wel fijn is om te weten is dat de ronde smartwatch sowieso een update krijgt naar Android Wear 2.0. Je horloge zal dus nog een tijdje up to date blijven.

De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 

“De LG draait op Android Wear 1.0, waarmee je niet veel kunt, maar krijgt sowieso een update naar Android Wear 2.0”

De LG G Watch R

Hij draait nu alleen nog op Android Wear 1.0. Hiermee kun je nog niet zoveel. Met Android Wear moet je je smartwatch vooral zien als een doorgeefluik voor notificaties. Je kunt zien als je een mail hebt, gebeld wordt of een berichtje krijgt. Daarmee is Android Wear eigenlijk wel beschreven. De voice-support is nog redelijk bepert. Je komt al snel de grenzen van gesproken commando’s tegen.

Het is dus vooral afwachten tot Google Android Wear 2.0 uitbrengt. De LG G Watch R heeft een behoorlijk fors voorkomen, maar op zich een mooi ontwerp. Je weet in ieder geval waar je aan toe bent met dit horloge, namelijk dat ‘ie voorlopig met het nieuwste van het nieuwste wordt uitgerust, maar ook dat je er nu nog niet heel veel bijzonders mee kan.

De LG G Watch R is vanaf volgende maand als het goed is in Nederland te koop. LG geeft de smartwatch een prijs mee van 299 euro, waarmee de G Watch R niet de goedkoopste maar ook niet de duurste smartwatch zal worden. Hiervoor krijg je een horloge die samen met de Moto 360 als enige echt op een normaal horloge lijkt.

De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 
De LG G Watch R 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters