Eerste ervaring met de LG GD880 Mini en Air Sync

De LG GD880 Mini wordt een kleine krachtpatser van LG die veel in huis heeft. Het toestel is niet alleen strak weergegeven maar heeft ook nog een interessante applicatie achter zich hangen genaamd LG Air Sync.

LG GD880 Mini

De LG GD880 Mini was heel even tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aanwezig. LG had de pers een ochtendje uitgenodigd om eens te komen kijken naar het toestel en daarnaast was er een viral voor de beurs met een groepje demonstranten die de aandacht moesten trekken op de nieuwe Mini. Gelijk was al duidelijk dat LG flink gaat inzetten op telefoontje en dat is niet geheel onterecht aangezien hij inderdaad ‘small and mighty’ is. De GD880 beschikt over een nieuwe versie van de S-Class UI en ondersteunt standaard zaken als Exchange en bijna alle sociale netwerken waarbij Hyves, Twitter en Facebook uiteraard geen uitzondering zijn. Het menu is helemaal opnieuw opgebouwd waardoor alles weer overzichtelijk weergegeven wordt en makkelijk te bereiken is. LG heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 1200 consumenten in Europa en daaruit zou blijken dat mensen vooral internetten op hun telefoon en ook muziek veel luisteren. De Mini beschikt daarom over de Webkit-browser waardoor het toestel zowel met HTML5 als Flash kan omgaan. Elke nieuwe site zal dan ook moeten werken op GD880.

De Mini is zelf een opvallend klein toestel dat erg gemakkelijk in je zakken past. Het geheel oogt hoekig maar in je handen merk je hier weinig van. Wat prettig is, is dat de voorkant van het toestel dat overigens voorzien is van een multitouch-touschreen, helemaal vlak is en de achterkant ook. LG heeft gebruik gemaakt van RVS en hoogwaardig plastic volgens eigen zeggen waardoor hij ook duurzaam is in de omgang. De telefoon voelt dus goed aan maar is ook opvallend snel in gebruik. Je gaat erg snel door het menu heen wat een verademing is tegenover de BL40 van LG. Ook is het scherm helder te noemen en reageert het goed op de input. De multitouch werkt prima in de browser bijvoorbeeld waarmee je kunt ‘pinchen’ om in te zoomen en uit te zoomen. De achterkant zorgt er voor dat de telefoon niet uit je handen glijd en qua specificaties is het een erg interessant telefoontje dat ook weer scherp geprijsd zal zijn volgens LG, maar exacte prijzen werden nog niet genoemd.

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini

 

LG GD880 Mini Air Sync

De producent weet nog een erg interessante applicatie en dienst te introduceren gelijktijdig met de GD880. Met LG Air Sync heb je een zeer uitgebreide backup-service die alles tussen je PC en telefoon synct. Volgens LG is het met deze nieuwe service niet meer nodig om je telefoon aan te sluiten aan de PC aangezien alles via de servers van LG gesynchroniseerd kan worden. Door de nieuwe PC Suite van LG te installeren op de PC kun je al je contacten, e-mails taken en andere zaken die in Outlook zitten syncen met LG Air Sync die het vervolgens weer met de GD880 synct. Ook andersom gaat dit uiteraard op. Ook foto’s, sms’jes en applicaties worden moeiteloos overgezet door deze dienst en dit alles lijkt een geduchte concurrent voor Vodafone 360 te worden. Op de vraag of het ook een soort Exchange-service zal gaan worden kon de producent nog geen antwoord op geven maar de kans is wel degelijk aanwezig.

De nieuwe PC Suite zorgt naast de synchronisatie ook ervoor dat je de GD880 middels Bluetooth kunt besturen vanaf je laptop of PC. Zodra de telefoon verbonden is kun krijg je het scherm van het toestel op het scherm van je PC te zien waarna je het gehele toestel kunt besturen, tot en met de camera. Zo kun je draadloos je collega’s in de gaten houden door hem op het bureau te leggen en vervolgens via je pc te besturen en bekijken. LG zal in de toekomst meerdere telefoons gaan ondersteunen met deze services, zo laat de producent tegenover All About Phones weten.

LG GD880 Mini Air Sync

 

LG GD880 Mini Air Sync

 

LG GD880 Mini Air Sync

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters