Eerste ervaring met de LG Joy

BARCELONA – Van de vier nieuwe smartphones die LG eind februari aankondigde, is de Joy het goedkoopste. 99 euro kost de smartphone maar. In deze eerste indruk bekijken we of je voor dit geld een goede instapsmartphone kunt krijgen. Vanaf eind deze maand kun je ‘m in Nederland kopen.

De LG Joy is een klein, compact en handzaam telefoontje dat draait op Android 4.4 KitKat of Lollipop. Om dat even uit te leggen: er is een 3G-variant en een 4G-variant en alleen die laatste draait op Lollipop. De goedkopere 3G-variant moet het doen met KitKat en dat vinden we jammer. Overigens is het ons nog niet helemaal duidelijk welke van de twee versies 99 euro gaat kosten, maar we gokken dat het om de 3G-versie gaat en dat de 4G-versie wat duurder wordt.

Gaan we eerst even kijken naar het uiterlijk van de smartphone. Je kunt de LG Joy alleen krijgen in het blauw. Waar bijvoorbeeld de Leon en Spirit de designtrend van de LG G Flex 2 volgen, is daar bij de Joy niet veel van te merken. Geen gebolde achterkant dus, maar ‘gewoon’ recht. Een gebolde achterkant is bevorderlijk voor de handzaamheid van een smartphone, maar omdat de Joy behoorlijk klein is maakt dat in dit geval niet zoveel uit. Het zorgt er alleen wel voor dat de Joy een beetje anoniem oogt. Een bijzonder uiterlijk heeft de telefoon niet, maar we moeten ook niet vergeten dat de smartphone nog geen 100 euro kost.

LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 

Voor dit geld krijg je een telefoon met redelijk aardige specificaties. De 4G-variant krijgt een vierkernige processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1GB ram en 8GB opslagcapaciteit. In het 3G-exemplaar zit ook een processor die een kloksnelheid heeft van 1,2 GHz, maar deze heeft maar twee kernen. Verder heeft deze telefoon 512MB ram en 4GB opslaggeheugen.

Het scherm heeft een formaat van 4 inch. Hierdoor is de Joy een kleine telefoon die waarschijnlijk in iedereen zijn broekzak past. Het scherm heeft een WVGA-resolutie van 480×840 pixels en de pixeldichtheid ligt met 233 ppi niet bijzonder hoog. Op het eerste gezicht ziet het display er redelijk oké uit, maar heel denderend is het niet. Verwacht niet een duizelingwekkende helderheid of uitstekende kleurweergave, al is het scherm op het eerste gezicht zeker niet matig te noemen.

De telefoon werkt redelijk snel voor een telefoon van nog geen 100 euro. Hoewel er op het exemplaar dat wij in ons handen geen zware apps stonden, startten de apps redelijk snel op. Het schakelen tussen apps ging ook wel aardig. De batterij heeft met 1900mAh de inhoud die je mag verwachten. Heel bijzonder is het allemaal niet, maar het is wel gaaf dat er dus ook een 4G-variant van de Joy komt. De kans bestaat dus wel dat die wat duurder wordt.

LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 
LG Joy design 

Foto’s schiet de LG Joy in 5 megapixel. Aan de voorkant zit ook nog een cameraatje, maar van deze VGA-camera moet je niet heel veel verwachten. Dit is immers goed voor foto’s in 0,3 megapixel. De telefoon is met 11,9 millimeter dikte lekker robuust en meet verder 122,7 bij 64 millimeter, waardoor hij zoals gezegd dus lekker compact is.

Vanaf eind maart kun je de LG Joy in Nederland krijgen, voor het eerder genoemde bedrag van 99 euro. Onze eerste indruk is dat het waarschijnlijk best een goede koop is. Wel vinden we het jammer dat de 3G-versie niet Lollipop krijgt, maar Android 4.4 KitKat is met LG’s userinterface natuurlijk ook prima.

LG Joy design 
LG Joy design 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters