Eerste ervaring met de LG L70+

BERLIJN – De LG L70+ moet wat van de genen van de LG G3 naar het low-endsegment brengen. Daarvoor heeft de telefoon een aantal leuke toevoegingen. In deze hands-on bekijken we de smartphone.

LG L70+ hands-on

De L70+, of L Fino zoals hij internationaal ook wel heet, zal zoals de naam doet vermoeden ongeveer op het prijspunt van de L70 uitgebracht worden. Ruim €150 dus, naar verwachting. Dat zal in de komende weken gebeuren, dus als je na het lezen van deze hands-on enthousiast geworden bent hoef je niet lang meer te wachten.

De L70+ valt allereerst op door zijn design. De smartphone heeft erg veel weg van de G3 qua ontwerp, hoewel de duidelijke rand onder het scherm ontbreekt. Wat echter wel meegekomen is, is dat de L70+ lekker kleine bezels heeft. De smartphone heeft daarmee een duidelijk voordeel over veel andere goedkope telefoons. Iets anders dat zo van de G3 komt is dat de L70+ knopjes aan de achterkant heeft zitten. Daar kun je een fan van zijn of niet, maar het is in ieder geval een uniek element. Verder ziet de L70+ er netjes uit en heeft de achterkant een prettig geribeeld patroontje meegekregen. Met 11,9 millimeter is de smartphone wel een beetje dik.

Het display van de L70+ lijkt een van de mindere punten van het toestel te zijn. Het heeft een doorsnede van 4,5 inch en een resolutie van slechts 480×800 pixels. Dat is een beetje weinig. Los daarvan ziet het ips-paneel er trouwens netjes uit. De kleuren zijn redelijk goed en op de kijkhoek is weinig aan te merken.

LG L70+ hands-on 
LG L70+ hands-on 
LG L70+ hands-on 
LG L70+ hands-on 

“De interface komt direct van de LG G3 en ziet er netjes uit.”

De LG L70+ heeft op softwarevlak ook de nodige trucjes van de G3 geleerd. Zaken als knock code en een gesture shutter zijn aanwezig. Grafisch gezien is de interface ook van de G3 overgekomen en dat betekent dat hij er een stuk netter uitziet dan die van eerdere LG-telefoons. De smartphone draait op Android KitKat en is op het eerste gezicht lekker snel. De L70+ heeft een quadcoreprocessor die geklokt is op 1,2GHz. Het werkgeheugen is met 1GB ruim voldoende. Het opslaggeheugen, dat slechts 4GB bedraagt, is echter wel een beetje krap. Gelukkig kun je het geheugen wel met een kaartje uitbreiden.

De camera van de L70+ is een 8-megapixelexemplaar. Aan de voorkant vind je een camera die foto’s kan maken in vga-resolutie. Hoewel we beide camera’s nog niet uitgebreid hebben kunnen testen, zag het resultaat er op het eerste gezicht vrij aardig uit. Van de camera aan de achterkant ten minste. Van de frontcamera van dit toestel hoef je weinig te verwachten.

“De LG L70+ lijkt een prima low-end smartphone.”

De LG L70+ lijkt een erg nette smartphone te worden. Het is even afwachten hoe de prijs precies uit zal vallen, maar als die inderdaad rond de €150 komt te liggen dan heb je aan de L70+ een prima toestel voor dat geld. Over het scherm en het geheugen hebben we zo onze twijfels, maar dat zijn ook direct de enige punten. Er moet natuurlijk ergens op bezuinigd worden.

LG L70+ hands-on 
LG L70+ hands-on 
LG L70+ hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters