Eerste ervaring met de LG L80+

BERLIJN – De LG L80+ is de nieuwste telg in LG’s populaire L-serie, wat betekent dat het toestel voor een zacht prijsje in de winkels zal komen. De L80+ slaat samen met de L70+ een nieuwe weg in voor de L-series en in deze hands-on bekijken we hem.

LG L80+ hands-on

Waar de L-serie zich tot voor kort duidelijk distantieerde van de G-serie, kruipen de twee met de L70+ en L80+ meer naar elkaar. De L80+, die ook wel L Bello heet, heeft een ontwerp dat erg lijkt op dat van de LG G3, heeft dezelfde interface en heeft ook weer knoppen op de achterkant.

Dat ontwerp ziet er, net als bij de G3, goed uit. De smartphone heeft lekker kleine bezels en de voorkant krijgt een eigen gezicht door het gekleurde balkje aan de onderkant. De achterkant heeft een patroontje gekregen alsof het van geborsteld metaal is, wat ook het nodige voor de uitstraling van het toestel doet. Wel vinden we het jammer dat de achterkant van semi glanzend plastic is dat toch wat minder prettig aanvoelt dan het matte kunststof dat de L70+ gebruikt.

Het display van de L80+ heeft een doorsnede van vijf inch. Op zich prettig, maar helaas blijft de resolutie nogal achter. Met 480×854 pixels komt de pixeldichtheid uit op 196ppi en dat is zelfs voor een goedkoop toestel als deze wel erg weinig. Los daarvan lijkt het ips-scherm van de smartphone op het eerste gezicht wel goed te presteren.

LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 

De LG L80+ wordt aangedreven door een quadcoreprocessor geklokt op 1,3GHz. Of dat een MediaTek-chip of een Qualcomm-chip is, is niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook lijkt het apparaat er prettig op te werken, tijdens onze ontmoeting op de IFA werkte de smartphone vloeiend en zonder vertragingen. De L80+ heeft 1GB werkgeheugen en 8GB interne opslag. Die laatste is uitbreidbaar met een geheugenkaartje.

De software is gebaseerd op Android KitKat en is grafisch hetzelfde als de LG G3. Daardoor is de smartphone een stuk rustiger dan de eerdere L-series toestellen en dat is zeker positief. Er zijn verschillende handige snufjes beschikbaar, zoals Knock Code waarmee je het toestel kunt ontgrendelen door een patroon te tikken op een willekeurige plek op het scherm.

De LG L80+ heeft een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 1-megapixelcamera aan de voorkant. De prestaties van die camera’s hebben we tijdens onze eerste ontmoeting nog niet kunnen testen. Maar voor een smartphone in dit segment klinken de specificaties in ieder geval aardig.

“Het ontwerp, de interface, de camera en de prestaties; ze lijken allemaal goed in orde te zijn.”

De LG L80+ lijkt een prima keuze in het low-endsegment te worden. Het ontwerp, de interface, de camera en de prestaties; ze lijken allemaal goed in orde te zijn. Het enige punt waar we nu al onze vraagtekens bij hebben is het scherm, dat is met zijn 196ppi niet erg scherp. Aan de andere kant zal dat de prijs wel lekker laag houden. Je kunt de L80+ binnen een maand in de winkels verwachten voor een prijs die waarschijnlijk rond de €180 zal liggen.

LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
LG L80+ hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters