Eerste ervaring met de LG Optimus 2X Speed

De LG Optimus 2X Speed is de eerste smartphone die aangekondigd is die voorzien is van een dual-core processor. De Nvidia Tegra 2-processor die in het toestel geïmplementeerd is spreekt boekdelen en aan power schort het dan ook niet aan bij deze smartphone.

LG Optimus 2X Speed

Tijdens de CES in Las Vegas, de grootste electronica beurs van de wereld die vorige week plaats vond, wist LG voor het eerst de LG Optimus 2X Speed tentoon te stellen. Het toestel werd begin dit jaar aangekondigd en luid een nieuw tijdperk in voor LG, die vorig jaar een erg moeilijk jaar achter de rug had. In 2010 zag LG haar marktaandeel wereldwijd sterk terug lopen en dat kwam vooral doordat de producent te weinig smartphones wist aan te kondigen.

Echter lijkt LG haar verloren terrein in 2011 meer dan goed te gaan maken en de producent is dan ook sterk begonnen met de introductie van de Optimus 7, Optimus One en daarbij ook nog eens de Optimus 2X Speed en de Optimus Black. De Optimus 2X Speed werd vorige week ter eren van de CES ook aan de Nederlandse pers tentoongesteld en LG verklapte daar ook alvast dat het toestel rond maart in de winkels zal komen te liggen.

Het eerste wat opvalt aan de Optimus 2X Speed is de bouwkwaliteit. LG staat in de Nederlandse telecomsector niet echt bekend om zijn goede bouwkwaliteit maar de 2X Speed, net als de Optimus One en Chic, is zeer zeker een uitzondering op deze ongeschreven regel. De bouwkwaliteit van het toestel spreekt boekdelen. Allereerst valt op dat de voorkant van het toestel erg mooi afgewerkt is. Het scherm is een enkel vlak dat opvallend stevig aanvoelt en is daarnaast aan de zijkanten licht afgerond zodat het moeiteloos overloopt in de randjes. De randen van het toestel zijn gemaakt van een soort metaal die er niet alleen strak uit ziet, maar ook de nodige stevigheid mee geeft aan het toestel. De nette afwerking van deze randjes is vooral goed aan de bovenkant en aan de onderkant van het toestel te zien. Aan de onderkant zien we de luidsprekers zitten van de smartphone die erg veel op die van de iPhone 4 lijken. In het randje zijn twee gaten gemaakt die netjes met gaas zijn afgewerkt waaruit het geluid komt. Aan de bovenkant vinden we een nette afwerking van de HDMI-gleuf en van de 3.5-mm headphone jack. De achterkant van de Speed is gemaakt uit stevig plastic dat niet zo makkelijk zal breken zoals bij de Galaxy S. Het gewicht van het toestel is wat aan de zware kant, maar hierdoor ligt hij wel stevig in de handen en is het een echte mannen-smartphone.

De 2X Speed zal uiteraard vooral bekend komen te staan door zijn dual-core processor. Het toestel is dan ook in gebruik razend snel. De benchmarks liegen er zeker niet om en tijdens het gebruik waren er geen vertragingen merkbaar. Zo scoort het toestel met beta-software in CaffeineMark 7276 punten en in Quadrant weet het 2356 punten te behalen. Ook snel achterelkaar het menu oproepen en afsluiten ging zonder enige zucht. Wel had het toestel moeite om een nieuwe widget toe te voegen, maar dit was te wijten aan de beta-software die op het toestel nog zat. LG is er bijna zeker van dat het toestel met Android 2.3 geleverd zal gaan worden als hij in de winkels zal komen te liggen, maar houd liever nog even een slag om de arm. Een ander pluspunt dat de producent minder weet te belichten is het scherm. Het scherm is erg mooi, helder en heeft fijne kleuren. Wit is nog niet helemaal wit zoals bij een iPhone 4 of de Optimus Black, maar de inkijkhoek van het scherm is daarentegen wel erg goed en zelfs opmerkelijk te noemen.

Al met al lijkt de Optimus 2X Speed een krachtpatser die ook nog eens erg goed gebouwd is door de fabrikant. Mits de prijs goed is, en dat zal voor deze smartphone volgens ons tussen de 500 en de 550 euro moeten liggen om concurrerend te blijven, zal de Optimus 2X Speed de smartphone zijn voor concurrenten om rekening mee te houden. LG heeft de prijs van het toestel nog niet bekend gemaakt en zal dat op een later tijdstip alsnog doen.

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Miss_Energy -

  Ik vraag me af.. heeft deze LG wel een goed netwerk en niet dat het netwerk tijdens het bellen uitvalt? Want mijn LG van nu (LG chocolate) heeft dat dus wel.:(

 2. savage_gt -

  heb hem nu een week of 3 en werkt echt super en @mail werkt echt fijn en lg is gewoon supersnel nog ff wennen aan de interfase maar echt de foon van 2011

 3. Mmmkay -

  haha ik had em dus gister wel van hi gekregen 😉
  maar mail werkt idd bij mij ook niet, imap4 moet je servernaam voor hebben maar zou mn God niet weten welke server dat voor zijn..
  Pop3 kan geen verbinding krijgen met hotmail.. FML 🙁
  Verder wel prachtmobiel

 4. bertislief -

  Nou, ik heb goed nieuws! Heb Hi gebeld en de alleraardigste medewerker van de klantenservice wist me te vertellen dat er 41 telefoons gereserveerd zijn voor klanten en dat er morgen (dinsdag) een partij binnen zou komen die deze vraag ruim zou kunnen afdekken.

  Dat betekend dat mijn telefoon morgen of woensdag verzonden gaat worden en ik 'm dus woensdag of donderdag al thuis heb!

  HOERA !

  En: HULDE AAN HI !!!

  :Y

 5. bertislief -

  Bij mij is ie nu ook besteld. Bij Hi. Contractsverlenging.

  Allen niet op voorraad. Dat wist ik natuurlijk al wel, maar toch.

  Geen idee hoe lang ik moet wachten… Booeeeehhh !

  Groeten,
  Bert

 6. Milco -

  Toestel is inderdaad fraai maar de software voor e-mail werkt geheel niet. Een imap account is niet aan te maken, push e-mail aanzetten lukt niet door een loop in de software. LG zelf kan niets voor je doen dan 'zosnel mogelijk terugbellen'. Dat doen ze dan, maar dan moet je maar weer een mail sturen; en dat kan niet vanaf je telefoon want de mail kun je niet configuren!

 7. tumketom -

  ^das jammer, maar goed zn x2 proc is wel erg aantrekkelijk. Hopelijk komen er ook nog een paar leuke sliders met qwerty. Ben benieuwd wat dit jaar allemaal gaat brengen 🙂

 8. tumketom -

  Leuk apparaat. Las ik nu nog wat over een soort van kickstand ala n900? Kan het alleen niet meer in de tekst terug vinden, of loop ik te dagdromen :Y?

 9. steve-vanm -

  De voorkant ziet er echt strak uit. Alleen de achterkant vind ik echt lelijk zeg. Maar qua prestaties zal hij het wel goed doen, denk ik. Ga hem gelijk uittesten als hij binnenkomt.

 10. Eddy -

  Waar kan ik me aanmelden???? Als deze ook maar een beetje in de prijsklasse komt van de Iphone 4, Galaxy S of Desire dan zal het nooit een moeilijke keuze zijn. Ik kijk al uit naar de maand Maart.
  Keep it coming!!

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters