Eerste ervaring met de LG Optimus 2X Speed

De LG Optimus 2X Speed is de eerste smartphone die aangekondigd is die voorzien is van een dual-core processor. De Nvidia Tegra 2-processor die in het toestel geïmplementeerd is spreekt boekdelen en aan power schort het dan ook niet aan bij deze smartphone.

LG Optimus 2X Speed

Tijdens de CES in Las Vegas, de grootste electronica beurs van de wereld die vorige week plaats vond, wist LG voor het eerst de LG Optimus 2X Speed tentoon te stellen. Het toestel werd begin dit jaar aangekondigd en luid een nieuw tijdperk in voor LG, die vorig jaar een erg moeilijk jaar achter de rug had. In 2010 zag LG haar marktaandeel wereldwijd sterk terug lopen en dat kwam vooral doordat de producent te weinig smartphones wist aan te kondigen.

Echter lijkt LG haar verloren terrein in 2011 meer dan goed te gaan maken en de producent is dan ook sterk begonnen met de introductie van de Optimus 7, Optimus One en daarbij ook nog eens de Optimus 2X Speed en de Optimus Black. De Optimus 2X Speed werd vorige week ter eren van de CES ook aan de Nederlandse pers tentoongesteld en LG verklapte daar ook alvast dat het toestel rond maart in de winkels zal komen te liggen.

Het eerste wat opvalt aan de Optimus 2X Speed is de bouwkwaliteit. LG staat in de Nederlandse telecomsector niet echt bekend om zijn goede bouwkwaliteit maar de 2X Speed, net als de Optimus One en Chic, is zeer zeker een uitzondering op deze ongeschreven regel. De bouwkwaliteit van het toestel spreekt boekdelen. Allereerst valt op dat de voorkant van het toestel erg mooi afgewerkt is. Het scherm is een enkel vlak dat opvallend stevig aanvoelt en is daarnaast aan de zijkanten licht afgerond zodat het moeiteloos overloopt in de randjes. De randen van het toestel zijn gemaakt van een soort metaal die er niet alleen strak uit ziet, maar ook de nodige stevigheid mee geeft aan het toestel. De nette afwerking van deze randjes is vooral goed aan de bovenkant en aan de onderkant van het toestel te zien. Aan de onderkant zien we de luidsprekers zitten van de smartphone die erg veel op die van de iPhone 4 lijken. In het randje zijn twee gaten gemaakt die netjes met gaas zijn afgewerkt waaruit het geluid komt. Aan de bovenkant vinden we een nette afwerking van de HDMI-gleuf en van de 3.5-mm headphone jack. De achterkant van de Speed is gemaakt uit stevig plastic dat niet zo makkelijk zal breken zoals bij de Galaxy S. Het gewicht van het toestel is wat aan de zware kant, maar hierdoor ligt hij wel stevig in de handen en is het een echte mannen-smartphone.

De 2X Speed zal uiteraard vooral bekend komen te staan door zijn dual-core processor. Het toestel is dan ook in gebruik razend snel. De benchmarks liegen er zeker niet om en tijdens het gebruik waren er geen vertragingen merkbaar. Zo scoort het toestel met beta-software in CaffeineMark 7276 punten en in Quadrant weet het 2356 punten te behalen. Ook snel achterelkaar het menu oproepen en afsluiten ging zonder enige zucht. Wel had het toestel moeite om een nieuwe widget toe te voegen, maar dit was te wijten aan de beta-software die op het toestel nog zat. LG is er bijna zeker van dat het toestel met Android 2.3 geleverd zal gaan worden als hij in de winkels zal komen te liggen, maar houd liever nog even een slag om de arm. Een ander pluspunt dat de producent minder weet te belichten is het scherm. Het scherm is erg mooi, helder en heeft fijne kleuren. Wit is nog niet helemaal wit zoals bij een iPhone 4 of de Optimus Black, maar de inkijkhoek van het scherm is daarentegen wel erg goed en zelfs opmerkelijk te noemen.

Al met al lijkt de Optimus 2X Speed een krachtpatser die ook nog eens erg goed gebouwd is door de fabrikant. Mits de prijs goed is, en dat zal voor deze smartphone volgens ons tussen de 500 en de 550 euro moeten liggen om concurrerend te blijven, zal de Optimus 2X Speed de smartphone zijn voor concurrenten om rekening mee te houden. LG heeft de prijs van het toestel nog niet bekend gemaakt en zal dat op een later tijdstip alsnog doen.

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

LG Optimus 2X Speed

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters