Eerste ervaring met de LG Optimus 3D Max

LG heeft met de Optimus 3D Max een opvolger van de originele Optimus 3D in de markt gezet. Het toestel is op veel punten wat beter geworden en vooral de grootste ergernissen zijn eruit genomen.

LG Optimus 3D Max MWC 2012

Speciaal aan de Optimus 3D Max is natuurlijk de 3D-functie. Het toestel heeft zowel twee camera’s als een scherm dat 3D kan weergeven zonder dat daar een brilletje voor nodig is. Daarvoor is een speciale 3D-suite aanwezig op het toestel waar je 3D-foto’s, -video’s en –games terecht komen. Dat werkt allemaal wel prettig en de 3D-content is makkelijk toegankelijk op het toestel. Ook het scherm is sterk verbeterd. Hoewel het nog steeds niet onder elke hoek goed te bekijken is zoals LG claimt, is de inkijkhoek wel sterk verbeterd en is het 3D-effect ook prettiger om naar te kijken dan voorheen.

Het design van de Optimus 3D Speed was ook een flink verbeterpunt. Vanwege de 3D-functie was het nogal een lomp ding geworden en dat viel natuurlijk niet bij iedereen in de smaak. In de Optimus 3D Max heeft LG de nodige millimeters van het toestel afgeschaafd en met een dikte van ruim 12mm is de Optimus 3D Max zeker acceptabel. Ook de rest van het design is wat strakker geworden en de telefoon kan nu gewoon door voor een standaard smartphone.

Jammer is dat LG de rest van het toestel eigenlijk grotendeels hetzelfde heeft gehouden. Het is dezelfde chipset die in het toestel tikt en de Optimus 3D Max is tevens de enige duurdere LG-telefoon die aangekondigd is zonder Android Ice Cream Sandwich. Die update gaat er wel komen deze zomer, maar of dat niet een half jaar later wordt weet je nooit met LG. De dualcore TI OMAP 4-chipset is trouwens wel ruim voldoende om het toestel lekker soepel te laten werken.

Het scherm is, behalve het 3D-gedeelte, ook niet slecht. Het gaat om een 4,3” WVGA-scherm dat gebruik maakt van een LCD-paneel. Niets spannends dus. En dat is ook eigenlijk alles wat over het scherm te vertellen valt. Het houdt de concurrentie qua 2D-weergave niet echt bij, maar is ook gewoon zeker niet slecht. De boel reageert goed en ziet er ook gewoon lekker uit.

De Optimus 3D Max is een waardige opvolger van de Optimus 3D Speed op het eerste gezicht, maar het blijft natuurlijk een nicheproduct. Waar de Optimus 3D Speed vorig jaar nog opviel door zijn destijds uitmuntende specificaties, moet de 3D Max het volledig van de 3D-features hebben. En dat is voor veel consumenten toch vooral een gimmick.

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

LG Optimus 3D Max MWC 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters