Eerste ervaring met de LG Optimus 4X HD

LG toonde in Barcelona zijn nieuwe paradepaardje afgelopen week. De Optimus 2X Speed van vorig jaar wordt opgevolgd door de Optimus 4X HD. Zoals de naam al zegt heeft dat toestel vier processorkernen en een HD-scherm.

LG Optimus 4X HD MWC 2012

Dat scherm is zeker het vermelden waard. Het gaat om een True HD IPS-scherm, zoals LG het zo mooi noemt. Die is overgewaaid uit de TV’s van de producent, aldus LG. Het grote 4,7”-scherm heeft een resolutie van 720×1280 pixels en dat is ruim genoeg om het grote formaat van het display van genoeg pixels te voorzien. Het gaat wel om een LCD-scherm dus zo contrastrijk en levendig als de concurrerende Amoledschermen is het scherm van de Optimus 4X HD niet, maar het ziet er wel gewoon heel erg mooi uit. Naast de grote scherpte zijn ook de kleuren erg mooi en is de helderheid ruim voldoende.

De chipset van de Optimus 4X HD is een Tegra 3 van nVidia, die ontzettend goed presteert. Met vier kernen die op 1,5GHz draaien kan de chipset heel wat grafisch geweld aan en loopt het toestel ook gewoon enorm snel. De LG-interface die over Ice Cream Sandwich ligt wordt razendsnel op het scherm getoverd door de processor. Die interface is gelukkig ook lekker simpel gehouden, waardoor je niet onnodig veel bloatware op het toestel hebt staan en het ook nog duidelijk te zien is dat je Ice Cream Sandwich draait.

Het design van de Optimus 4X HD is lekker strak. Het toestel is een grote rechthoek die lekker dun gehouden is door LG en dat ziet er erg gelikt uit. Wel is hij wat groot, waardoor hij niet perfect in de hand ligt. We zijn zelf meer fan van toestellen met een scherm tot 4,3”, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk. En dat er een markt is voor nog grotere schermen is ook zeker gebleken.

De Optimus 4X HD zal deze zomer pas in de winkels gaan liggen, waardoor het een beetje de vraag is of het toestel dan niet al ingehaald is door de concurrentie. Ook het imago van LG zal deze 4X HD niet helpen en de fabrikant zal zich echt moeten gaan differentiëren op de prijs om er een succes van te maken. Overigens is die prijs nog niet bekend. Dat alles neemt niet weg dat de Optimus 4X HD op het eerste gezicht een erg goede smartphone lijkt te zijn.

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters