Eerste ervaring met de LG Optimus 4X HD

LG toonde in Barcelona zijn nieuwe paradepaardje afgelopen week. De Optimus 2X Speed van vorig jaar wordt opgevolgd door de Optimus 4X HD. Zoals de naam al zegt heeft dat toestel vier processorkernen en een HD-scherm.

LG Optimus 4X HD MWC 2012

Dat scherm is zeker het vermelden waard. Het gaat om een True HD IPS-scherm, zoals LG het zo mooi noemt. Die is overgewaaid uit de TV’s van de producent, aldus LG. Het grote 4,7”-scherm heeft een resolutie van 720×1280 pixels en dat is ruim genoeg om het grote formaat van het display van genoeg pixels te voorzien. Het gaat wel om een LCD-scherm dus zo contrastrijk en levendig als de concurrerende Amoledschermen is het scherm van de Optimus 4X HD niet, maar het ziet er wel gewoon heel erg mooi uit. Naast de grote scherpte zijn ook de kleuren erg mooi en is de helderheid ruim voldoende.

De chipset van de Optimus 4X HD is een Tegra 3 van nVidia, die ontzettend goed presteert. Met vier kernen die op 1,5GHz draaien kan de chipset heel wat grafisch geweld aan en loopt het toestel ook gewoon enorm snel. De LG-interface die over Ice Cream Sandwich ligt wordt razendsnel op het scherm getoverd door de processor. Die interface is gelukkig ook lekker simpel gehouden, waardoor je niet onnodig veel bloatware op het toestel hebt staan en het ook nog duidelijk te zien is dat je Ice Cream Sandwich draait.

Het design van de Optimus 4X HD is lekker strak. Het toestel is een grote rechthoek die lekker dun gehouden is door LG en dat ziet er erg gelikt uit. Wel is hij wat groot, waardoor hij niet perfect in de hand ligt. We zijn zelf meer fan van toestellen met een scherm tot 4,3”, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk. En dat er een markt is voor nog grotere schermen is ook zeker gebleken.

De Optimus 4X HD zal deze zomer pas in de winkels gaan liggen, waardoor het een beetje de vraag is of het toestel dan niet al ingehaald is door de concurrentie. Ook het imago van LG zal deze 4X HD niet helpen en de fabrikant zal zich echt moeten gaan differentiëren op de prijs om er een succes van te maken. Overigens is die prijs nog niet bekend. Dat alles neemt niet weg dat de Optimus 4X HD op het eerste gezicht een erg goede smartphone lijkt te zijn.

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

LG Optimus 4X HD MWC 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters