Eerste ervaring met de LG Optimus 7

LG’s eerste Windows Phone 7-smartphone werd tijdens de lancering van het OS gelanceerd door de fabrikant. LG Nederland stelde All About Phones in staat om met de nieuwe Optimus 7 even te spelen en de snelheid viert hoogtij bij het toestel.

LG Optimus 7

Fabrikant LG was vooraf al de fabrikant volgens Microsoft om Windows Phone 7 als eerste in de markt te gaan zetten. De producent had onlangs maar weinig smartphones in te brengen in de markt maar lijkt met Windows Phone 7 weer nieuwe krachten gevonden te hebben en de Optimus 7 is de eerste telefoon in een serie van Windows Phone-smartphones bij de fabrikant. De Optimus 7 is een erg nette telefoon met mooie lijnen en die prettig in de handen ligt. Het toestel heeft een groot 3.8-inch scherm en 16GB interngeheugen. Wat vooral opvalt is de snelheid van Windows Phone 7 op het toestel. Vertragingen zijn wij tijdens het spelen met het toestel zeer zeker niet tegengekomen en ook bugs of andere problemen lijken niet van toepassing te zijn op het nieuwe OS van Microsoft.

LG zelf heeft de Optimus 7 uitgerust met een paar eigen applicaties zoals een panaroma-stand en scan-search. Scan-search is volgens Guido Hoogvorst, Technical Engineer bij LG Electronics Nederland, een augmented reality-applicatie die LG zelf in het toestel gestopt heeft. Met de applicatie kun je volgens Hoogvorst restaurants in de buurt vinden door het toestel te draaien in de juiste richting. Ook wist hij LG Playto te demonstreren op een DLNA-televisie van de producent. Met Playto kunnen foto’s en video’s draadloos naar een televisie of Xbox 360 gestreamd worden vanaf de telefoon. De telefoon fungeert dan als afstandsbediening en kan zo de gehele TV instrueren. Al met al werkte deze techniek erg goed tijdens de demo en ook het toestel viel bij ons in goede aarde.

Het scherm van de Optimus 7 deed ons van AMOLED-kwaliteit aan ondanks dat LG haar eigen type scherm, Super TFT, in het toestel heeft geplaatst. Zoals gezegd reageert het toestel snel tijdens het gebruik en alle menu’s worden snel opgeworpen. Ook het overzicht en de kwaliteit is goed te noemen. De adviesprijs is wat aan de hoge kant, namelijk 549 euro, echter hiervoor krijg je wel een volwaardige smartphone voor terug. Windows Phone 7 is een meer dan waardige opvolger van Windows Mobile en met de Optimus 7 lijkt LG weer een goed toestel in de markt te zetten met voldoende functionaliteit en strakke vormgeving.

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters