Eerste ervaring met de LG Optimus 7

LG’s eerste Windows Phone 7-smartphone werd tijdens de lancering van het OS gelanceerd door de fabrikant. LG Nederland stelde All About Phones in staat om met de nieuwe Optimus 7 even te spelen en de snelheid viert hoogtij bij het toestel.

LG Optimus 7

Fabrikant LG was vooraf al de fabrikant volgens Microsoft om Windows Phone 7 als eerste in de markt te gaan zetten. De producent had onlangs maar weinig smartphones in te brengen in de markt maar lijkt met Windows Phone 7 weer nieuwe krachten gevonden te hebben en de Optimus 7 is de eerste telefoon in een serie van Windows Phone-smartphones bij de fabrikant. De Optimus 7 is een erg nette telefoon met mooie lijnen en die prettig in de handen ligt. Het toestel heeft een groot 3.8-inch scherm en 16GB interngeheugen. Wat vooral opvalt is de snelheid van Windows Phone 7 op het toestel. Vertragingen zijn wij tijdens het spelen met het toestel zeer zeker niet tegengekomen en ook bugs of andere problemen lijken niet van toepassing te zijn op het nieuwe OS van Microsoft.

LG zelf heeft de Optimus 7 uitgerust met een paar eigen applicaties zoals een panaroma-stand en scan-search. Scan-search is volgens Guido Hoogvorst, Technical Engineer bij LG Electronics Nederland, een augmented reality-applicatie die LG zelf in het toestel gestopt heeft. Met de applicatie kun je volgens Hoogvorst restaurants in de buurt vinden door het toestel te draaien in de juiste richting. Ook wist hij LG Playto te demonstreren op een DLNA-televisie van de producent. Met Playto kunnen foto’s en video’s draadloos naar een televisie of Xbox 360 gestreamd worden vanaf de telefoon. De telefoon fungeert dan als afstandsbediening en kan zo de gehele TV instrueren. Al met al werkte deze techniek erg goed tijdens de demo en ook het toestel viel bij ons in goede aarde.

Het scherm van de Optimus 7 deed ons van AMOLED-kwaliteit aan ondanks dat LG haar eigen type scherm, Super TFT, in het toestel heeft geplaatst. Zoals gezegd reageert het toestel snel tijdens het gebruik en alle menu’s worden snel opgeworpen. Ook het overzicht en de kwaliteit is goed te noemen. De adviesprijs is wat aan de hoge kant, namelijk 549 euro, echter hiervoor krijg je wel een volwaardige smartphone voor terug. Windows Phone 7 is een meer dan waardige opvolger van Windows Mobile en met de Optimus 7 lijkt LG weer een goed toestel in de markt te zetten met voldoende functionaliteit en strakke vormgeving.

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

LG Optimus 7

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters