Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro

BARCELONA – LG heeft met de Optimus G Pro een potentieel succesnummer in handen. Om een voorschot te nemen op onze conclusie: het is een schitterende telefoon die alleen qua software mogelijk nog kan tegenvallen. Want de hardware is dik in orde.

“Met de Optimus G Pro mag LG het gemis aan de Nexus 4 proberen goed te maken”

Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 02

De LG Optimus G Pro is een doorontwikkeling van de Optimus G, die weer veel wegheeft van de in het buitenland razendpopulaire LG Nexus 4. Dat laatste toestel is niet in Nederland te krijgen en zal ook, zo is ons nog eens door LG bevestigd, ook nooit naar ons land komen. Met de Optimus G en de G Pro mag LG dit gemis proberen goed te maken. En nu wij deze toestellen stevig aan de tand hebben gevoeld, mogen we concluderen dat dit LG heel aardig lukt.

De Optimus G Pro is met zijn 5,5 inch scherm een stuk groter dan de Optimus G, die overigens met een 4,7 inch scherm ook niet tot de kleintjes mag worden gerekend. Het scherm behoort tot de absolute top van de smartphonemarkt. Om de technische details maar op te noemen, die verder voor zichzelf mogen spreken: het is een True HD IPS-scherm, met een resolutie van 1080×1920 pixels en bijgevolg een zeer hoge pixeldensiteit van 401ppi.

Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 01 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 04 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 05 

“Zelfs de achterkant van de Optimus G Pro is een studie waard”

Dit scherm is bovendien zeer slim in het toestel vervat. We legden er een originele Samsung Galaxy Note naast, die volgens zijn specificaties kleiner zou moeten zijn, met een 5,3 inch scherm. Maar de Optimus G Pro is wat langer en smaller dan de Note, en heeft op die manier meer weg van een smartphone dan de Galaxy Note, die naast de Optimus G Pro juist aandoet als een kleine tablet. De Optimus G Pro is makkelijker in de hand te houden en ook beter met één hand te bedienen.

Dat resultaat behaalt LG door de zijkanten vrijwel helemaal weg te halen. Slechts een zeer smal strookje langs het scherm is overgebleven. Of dat in het gebruik voordelig is wagen wij te betwijfelen. Als je de telefoon vastpakt heb je altijd wel een deel van het scherm in handen, dat op die onbedoelde aanraking zal reageren. En misschien een app of een telefoongesprek opent waar je niet op zit te wachten.

Los van dit mogelijke probleem is de telefoon een zeer indrukwekkend apparaat. Zelfs de achterkant is een bestudering waard. Met een soort ruitjespatroon dat onder verschillende kijkhoeken anders oplicht, weet LG ons zelfs met deze achterkant een tijdje te boeien. Het heeft ergens iets weg van de achterkant van de Nexus 4, maar het is beter uitgewerkt.

Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 03 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 06 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 07 

“De telefoon heeft een infraroodsensor die de meeste gangbare apparaten aan kan sturen”

Nog maar eens wat specificaties van dit high-end toestel: het wordt aangedreven door een quadcore 1.7 GHz Krait 300 CPU vergezeld van een Adreno 302 GPU. Er zit 2GB RAM in en een 13-megapixelcamera.

Deze Android 4.1 LTE-telefoon is voorzien van slimme software. Zo kun je via de Q-slide apps allerlei widgets in beeld brengen die deels transparant over het homescreen of over andere apps heen geschoven kunnen worden. Zo kun je op een calculator een snelle rekensom maken terwijl je gewoon doorgaat met een website of een document bekijken. Handig voor mensen die cijfers uit een document in die calculator willen overnemen; ze houden het getal zo in beeld.

De Optimus G Pro is voorzien van een infraroodsensor die in staat is om de meeste gangbare apparaten aan te sturen, zoals televisies, maar ook beamers of airconditioning. De 13-megapixelcamera aan de achterkant wordt vergezeld door een 2,1 megapixelcamera aan de voorkant. Beide camera’s kunnen gelijktijdig video opnemen, zodat je een filmpje krijgt met daarin een kleiner venster waar je jezelf in kunt zien, terwijl je iets aan het filmen bent. Wat precies het nut is van deze uitvinding ontgaat ons even, maar er zullen vast mensen zijn die hier iets mee kunnen.

We hebben onze conclusie over de Optimus G Pro eigenlijk al in het begin van deze hands-on verklapt. Wij kunnen er niet op wachten tot LG dit indrukwekkende toestel in Nederland gaat uitbrengen. Wanneer en zelfs of dat gaat gebeuren, is helaas nog onzeker. In ‘geselecteerde markten’ in Europa wordt de G Pro al dit kwartaal uitgebracht. Of Nederland daarbij hoort is nog even afwachten.

Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 08 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 09 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 10 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 14 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 11 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 12 
Eerste ervaring met de LG Optimus G Pro 13 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters