Eerste ervaring met de LG Optimus L-lijn

LG heeft het afgelopen Mobile World Congress een nieuwe toestellijn aangekondigd in de vorm van de Optimus L-lijn. De drie toestellen in deze lijn zijn gericht op design en wij kwamen ze tegen op de grote beurs in Barcelona.

LG Optimus L3 MWC 2012

Het eerste toestel in de lijn is de Optimus L3, een goedkoop toestelletje voor het prepaidsegment. Het toestel draait als enige nog op Android Gingerbread met de bekende LG UI er overheen. De 800MHz-processor die binnenin het toestel tikt zorgt ervoor dat die interface niet bijzonder snel over het beeld vliegt, maar toch zeker wel soepel loopt. En aangezien dit een budgettelefoon is is dat ruim voldoende.

Echt leuk aan de Optimus L3 is dat hij een design heeft dat erg goed is voor het segment waar hij invalt. De telefoon heeft wat weg van de Prada Phone, maar dan in het low-end-segment. Maar desondanks lijkt de bouw redelijk goed te zijn en is het toestel maar net wat minder goed afgewerkt en in elkaar gezet. Alleen de dikte valt op: naar verhouding is het toestel wel aan de dikke kant.

Het scherm, daar zijn we wat minder over te spreken. Het gaat om een QVGA-scherm wat voor een Androidtelefoon niet ideaal is. Allereerst omdat er wat weinig apps voor beschikbaar zijn, maar ook omdat het er op een schermdoorsnede van 3,2″ gewoon niet zo mooi uitziet. En daar laat dit verder prima toestelletje dus wel een steekje vallen.

Al met al lijkt de Optimus L3 een goed apparaat te zijn voor het segment waar hij in gaat vallen. Voor een prijs rond de €120 in een prepaidpakket ga je met dit toestel een ongeëvenaard design krijgen voor die prijs en verder een toestel dat maar één echt minpunt heeft voor zijn prijs.

LG Optimus L3 MWC 2012

 

LG Optimus L3 MWC 2012

 

LG Optimus L3 MWC 2012

 

LG Optimus L3 MWC 2012

 

LG Optimus L3 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

Het tweede toestel, de Optimus L5, is iets duurder en heeft natuurlijk een aantal upgrades boven de L3. De processor is opvallend genoeg hetzelfde gehouden, terwijl de schermresolutie en de interface een upgrade hebben gekregen. Die processor, een 800MHz singlecore-exemplaar, zorgt ervoor dat het toestel op z’n tijd een kleine vertraging heeft. Het loopt niet slecht allemaal, maar de processor is gewoon wel wat weinig voor een hedendaagse midrange-smartphone. Overigens draait het toestel op Android Ice Cream Sandwich met een aantal kleine aanpassingen van LG eroverheen.

Ook een beetje te min is het scherm. Dat heeft een doorsnede van 4″ en een resolutie van 320×480 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 144 ppi, wat zelfs voor een goedkopere smartphone wel erg weinig is. De rest van het scherm is niet slecht, maar die resolutie zorgt ervoor dat we er gewoon niet echt over te spreken zijn.

Wel leuk is dat het toestel NFC ondersteunt en daar ook een tagapplicatie bijkrijgt waarmee je profielen kunt wisselen door het toestel tegen een sticker aan te houden. En dat is wel een leuke toevoeging.

Verder is het design natuurlijk belangrijk bij dit toestel. Het toestel heeft een design afgeleid van dat van de Prada Phone en daar zijn we wel over te spreken. Hij is strak en redelijk afgewerkt, hoewel het zeker onderdoet voor de Prada Phone. Maar over het algemeen vinden we hem zeker niet lelijk.

Maar dat design is eigenlijk wel het enige punt waarom je deze Optimus L5 zou moeten kopen, mits het je ding is natuurlijk. Want verder komt hij niet zo mee met de concurrentie. Zo op het eerste gezicht zijn we dus niet heel erg tevreden over deze telefoon.

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L5 MWC 2012

 

LG Optimus L7 MWC 2012

De laatste Optimus L-telefoon van LG is de Optimus L7. Dat toestel heeft een nog wat groter scherm, een dualcoreprocessor en is vanzelfsprekend het duurste apparaat in de L-lijn.

Het design van de Optimus L7 is conform de rest van de lijn en dus nog altijd strak en mooi in onze ogen. Daar is dan ook niets mis mee. De bouw is een beetje plasticachtig, maar het toestel zal naar verwachting wel zo goedkoop worden dat daar niet veel over te klagen valt.

Het scherm is de enige uit de Optimus L-lijn waar we niet ontevreden over zijn. Het gaat om een 4,3″ TFT-paneel met WVGA-resolutie, wat tot voor kort de standaard was. High-end toestellen gaan inmiddels wat hoger zitten, maar aangezien de Optimus L7 zich niet tot die groep mag rekenen is er niets mis mee. Het is verder een best mooi scherm dat extra dicht bij de glaslaag ligt waardoor de reflecties verminderen.

De chipset van dit toestel is er eentje uit de TI OMAP 4-lijn, die we onder andere van de Motorola Razr, Galaxy Nexus en LG Optimus 3D Speed kennen. Dat is een prima ding, waar de L7 over het algemeen wel goed mee werkt. Ook dit toestel draait op Android Ice Cream Sandwich met minimale aanpassingen van LG. Dat die aanpassingen zo minimaal zijn, daar zijn we eigenlijk wel blij mee, want de standaardinterface is gewoon heel goed. Ook dit toestel beschikt over een NFC-chip.

Al met al zijn we niet ontevreden over deze Optimus L7. Het lijkt gewoon een goede smartphone te worden met een leuk design, maar verder geen functies die er echt uitspringen. Een solide midranger dus, voor hopelijk een goede prijs.

LG Optimus L7 MWC 2012

 

LG Optimus L7 MWC 2012

 

LG Optimus L7 MWC 2012

 

LG Optimus L7 MWC 2012

 

LG Optimus L7 MWC 2012

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters