Eerste ervaring met de Medion Life X6001

BARCELONA – Het merk Medion – tegenwoordig een submerk van Lenovo – heeft op het MWC een interessante 6-inch phablet aangekondigd. De Medion Life X6001 zal waarschijnlijk ergens dit jaar door de Aldi worden verkocht.

Een zekerheid is dat nog niet, want lang niet alle Medion-smartphones worden naar Nederlandse winkels gebracht. Wel naar de Duitse Aldi’s. Dus Nederlanders die hun zinnen hebben gezet op zo’n telefoon en een beetje in de buurt van de grens wonen, kunnen er bij de oosterburen alsnog een kopen als het toestel onverhoopt niet te koop wordt aangeboden in ons land.

Medion Life X6001 design 
Medion Life X6001 design 

“De Medion Life X6001 heeft een enorm scherm, maar is toch handzaam”

De Medion Life X6001 is een phablet met en enorm scherm. Toch is het toestel vrij handzaam. Dat is te danken aan de dunne bezels rondom het scherm. Door de Android bedieningsknoppen zo klein mogelijk te houden, is daar slechts een dunne rand voor nodig onder het scherm. Overigens had Medion er ook voor kunnen kiezen om die knoppen helemaal weg te laten, en ze op het scherm laten verschijnen. Dan was de phablet nog wat kleiner geworden.

De phablet is ook bijzonder dun en erg hoekig. Het is wat ons betreft een hele verbetering van het design van de Medions die we in Nederland al kennen, in de Aldi. Het scherm van het toestel is een full HD-exemplaar met IPS-technologie. De resolutie bedraagt een zeer nette 1920×1080 pixels. In de praktijk is dit helder en contrastrijk genoeg om er films op te bekijken en erop te gamen.

Prijzen zijn nog niet genoemd van dit toekomstige Aldi-toestel, maar we mogen ervan uitgaan dat de phablet niet al te duur zal worden. Als deze de driehonderd euro overstijgt, zou het ons verbazen. Voor die prijs krijg je een keurige phablet, die er goed uitziet en ook nog is uitgerust met een draadloze lader. Of die erbij wordt geleverd of los moet worden bijgekocht, wist Medion op het MWC niet te verhelderen. Het is in ieder geval een pluspunt dat de optie voor draadloos laden er uberhaupt in zit. De draadloze lader bestaat uit een matzwart plaatje dat ongeveer half zo groot is als de smartphone. Als je de X6001 daar op legt, begint het toestel zich meteen op te laden.

“Er is echt wel een grotere batterij nodig om zo’n enorm toestel in leven te houden”

Medion staat niet bekend om high-end apparaten, en echte high-end specificaties hoeven we ook bij deze duurste en grootste telg uit de smartphoneserie niet te verwachten. Er zit een octacore processor in die is geklokt op 1,7Ghz van een ongenoemd merk. Wij vermoeden dat het een Mediatek-processor is, maar dat weten we dus niet zeker. De CPU wordt bij zijn werk geholpen door 2GB ram.

Aan de voorkant bevindt zich een selfiecamera die plaatjes kan schieten in een resolutie van 8 megapixel. De achtercamera biedt een resolutie van 13 megapixel. De Phablet is uitgerust met 32GB intern geheugen, en hij loopt standaard op Android 4.4 Kitkat. Of Medion daar later nog een update aan geeft naar Android 5.0 Lollipop, is ons niet helder geworden.

De telefoon heeft een 3000 mAh batterij. Een flinke capaciteit, maar voor zo’n enorme phablet met een full hd-scherm is het eigenlijk niet zoveel. Of deze phablet meer dan een flinke werkdag bij normaal gebruik blijft werken op één acculading, valt dan ook te betwijfelen. De ervaring met andere phablets van die grootte leert dat er echt wel een grotere batterij nodig is om zo’n enorm toestel in leven te houden.

Medion Life X6001 design 
Medion Life X6001 design 
Medion Life X6001 design 
Medion Life X6001 design 

Samenvattend kunnen we zeggen dat deze Medion-phablet er mooi uitziet, een goed scherm heeft, keurige prestaties levert en waarschijnlijk een aantrekkelijk prijskaartje krijgt. Of het toestel in Nederlandse Aldi’s komt te liggen blijft een open vraag, maar liefhebbers van het toestel wordt nu alvast aangeraden om de Duitse folders en de Duitse verkoopsite van het bedrijf in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. R. Kost -

    Het plaatsen van de SIM kaarten in de Medion LIFE X6001 Smartpone , aan de linkerzijde zitten twee "knopjes" met een gaatje erboven. Dit lijkt om de verwarring compleet te maken op 2 knopjes om het volume te regelen ! In de verpakking is meegeleverd een "stalen simkaart met een pennetje eraan" met dit pennetje kan je in het gaatje boven de knop drukken en schuift er een simkaartslot naar buiten. Goed kijken want in een van de hoekjes zit een schuin kantje waardoor de simkaart er maar op een manier in kan. Volgens de website van Medion kan je het 32GB geheugen uitbreiden, dit is volgens mij fout, ik kon nergens een mogelijkheid vinden om een SD kaart te plaatsen dus zal je het met de 32GB intern moeten doen. Ik vind dat niet erg want ik heb Robin mobile onbeperkt internet /bellen/sms en upload mijn foto's direct naar mijn Google Drive een Cloud dienst. Ik moets het 0900 nummer van Medion bellen omdat er nergens in ge gebruiksaanwijzing ook maar iets stond over het plaatsen van de sim kaarten, het toestel kan NIET open ! Dus probeer niet de kap eraf te halen met een mes ofzo. Ik hoop met mijn info anderen hiermee van dienst te kunnen zijn ook, Tag; Het plaatsen van de simkaarten in een medion life x6001 smartphone

  2. Quasimodo -

    Ziet er zo op het oog helemaal niet verkeerd uit. De accu is inderdaad klein bemeten en mijn ervaring is dat met wat minder goed geoptimaliseerde software en een MT6592 (de ongenoemde octacore?) de accu in no-time leeg is.
    Dit soort toestellen kosten ongeveer €225,00 in china, gooi er een marge op van 20% en je hebt waarschijnlijk de prijs: €269,00.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters