Eerste ervaring met de Motorola Milestone 2, Flipout en Defy

Vodafone had op haar stand de halve Motorola-collectie van 2010 mee genomen. Aangezien Motorola deze telefoons alleen in Duitsland van plan is te gaan slijten leek ons dit het goede moment om even de nieuwe telefoons van de producent onder de loep te nemen.

Motorola heeft het afgelopen kwartaal een hoop nieuwe toestellen aangekondigd waarvan de Milestone 2, de Defy en de Flipout de drie nieuwste Android telgen zijn bij de Amerikaanse producent. Ondanks dat Motorola meer smartphones weet te verkopen op basis van Android lijkt de producent toch nog steeds moeite te hebben met afdoende sales en de telefoontak staat dan nog steeds in de etalage. Dat weerhoud Motorola er echter niet van om toch steeds meer Android-telefoons aan te kondigen en de teller staat voor dit kwartaal inmiddels als op vijf telefoons.

De eerste telefoon die we op de Vodafone-stand van motorola tegen het lijf liepen is de opvallende Flipout. De Flipout is een toestel dat uit twee delen bestaat en deze twee delen kunnen uit elkaar gedraaid worden waarna een touchscreen deel bediend kan worden en een toetsenbord. Het model is ingeschoven erg compact en kan daardoor gemakkelijk bediend worden middels het touchscreen. Het toetsenbord van het toestel is wat klein en priegelijk te noemen en voor grote vingers is het dan ook geen aanrader. Het toestel is wel lekker vlot te noemen en reageert goed op de input. Wel is de resolutie van het scherm wat apart en dat vergt enige gewenning. Ook de bouw van het toestel kan ons niet bekoren aangezien het veel plastic is en nogal felle kleuren en dat is niet altijd prettig te noemen. Al met al lijkt de Flipout een heuse smartphone voor jongeren door de vrolijke kleurtjes en het opvallende model.

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola heeft onlangs ook haar Defy-smartphone aangekondigd dat een rugged Android-telefoon is en dus tegen een stootje en spatje moet kunnen. De Motorola Defy is uitgerust met Android 2.1 en heeft redelijk high-end functies. Zo zit er een 800MHz-processor onder de motorkap, verpakt in de OMAP 3610 chipset van Texas Instruments. Daarnaast is Swype geïnstalleerd en uiteraard kun je mailen, twitteren en chatten met het toestel. Ook GPS, UMTS, Wi-Fi en bluetooth zijn uiteraard aanwezig en de bediening van het toestel gaat via de MOTOBLUR-interface.

Rugged is de telefoon zeker met zijn IP67-certificering, die maar door weinig telefoons gedragen wordt. Het uiterlijk en de naam van de Defy stralen dan ook zeker de robuustheid ervan af echter houd het toestel niet erg lekker vast in de handen. De telefoon heeft een prima scherm dat wel erg mat is. Dit zal waarschijnlijk komen door het Gorillaglass dat in het toestel verwerkt zit en dus bestendig is tegen de meeste krassen en stoten. Wat wel opvalt is dat alle hoeken netjes afgerond zijn maar het toestel voelt een beetje te houterig aan. Ook het Android OS komt nog niet lekker uit de voeten ook al is het een prima smartphone voor mensen in de bouw of met andere zware beroepen. Wel is alles netjes waterdicht gemaakt en dichtgeschroefd middels vier schroeven die eruit gehaald diennn te worden om de batterij of de simkaart te kunnen vervangen.

Defy

 

Defy

 

Defy

 

De Motorola Milestone 2 was eigenlijk een flinke tegenvaller voor ons. De grootste nadelen van zijn voorganger lijkt de opvolger van de Milestone overgenomen te hebben. Zo is het toetsenbord nog steeds niet lekker te bedienen en gaat het schuifmechanisme nog steeds erg houterig uit elkaar. Dit is jammer aangezien de Milestone een prima concept is en veel mensen zitten te schreeuwen om een gedegen Android-telefoon met een qwerty-toetsenbord. Motorola heeft een soort rubber over de toetsen van de Milestone 1 en 2 getrokken en dat typt gewoon niet lekker weg en de toetsen voelen enigszins zwak aan.

Ook de bouw van het toestel is onveranderd gebleven en eigenlijk is alleen de interne hardware aangepakt door Motorola en is het amper een waardige opvolger te noemen. het is simpelweg meer van het zelfde tot onze grote spijt. Wel is de interface snel zoals dat bij zijn voorganger ook al het geval was. De menu’s reageren snel, applicaties starten gelijk op en de nieuwste Android-versie is uiteraard een leuke bijkomstigheid. De Motorola Milestone 2 zouden we op dit moment niet kunnen aanraden en mocht je een normale smartphone willen met een toetsenbord dan kun je nog beter even op de HTC Ace, ook wel T-Mobile G2 genoemd, wachten.

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. vincent -

  Ik heb de motorola milestone 2 nu 1,5 week. Hij heeft nu al kuren.. bijvoorbeeld als hem wil ontgrendelen dan krijg ik een zwart scherm en dan moet ik de telefoon weer eerst uitschakelen en weer opstarten voordat ik weer beeld heb!
  Gr

 2. MauricioJa -

  Jammer dat de eerste ervaring met de Milestone 2 niet erg positief is. Had zelf vrij hoge verwachtingen van misschien wel het eerste goede Android toestel met fysiek toetsenbord. Wat ik me afvraag, hoe kan het dat de Droid 1 het zo ontzettend goed heeft gedaan in Amerika? Komt dat puur omdat ze zoveel geld hebben ingestoken in de reclamecampagne of is het toestel stiekem toch best wel goed? Ik verwacht namelijk ook dat versie 2 het niet slecht zal doen. Alleen jammer dat het toetsenbord kennelijk geen verbetering is. Hoe weerhoudt tot slot de CPU/GPU tegenover het geweld van de Hummingbird op de Galaxy S?

  1. Dominick -

   Denk dat het een combinatie van persoonlijke voorkeuren van ons, een flinke reclamecampagne en het verschil tussen Amerika en Europa is. In Amerika zijn ze toch wat andere telefoons gewend en producten uit Amerika zelf (Motorola dus) doen het ook veel beter daar dan in Europa.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters