Eerste ervaring met de Motorola Milestone 2, Flipout en Defy

Vodafone had op haar stand de halve Motorola-collectie van 2010 mee genomen. Aangezien Motorola deze telefoons alleen in Duitsland van plan is te gaan slijten leek ons dit het goede moment om even de nieuwe telefoons van de producent onder de loep te nemen.

Motorola heeft het afgelopen kwartaal een hoop nieuwe toestellen aangekondigd waarvan de Milestone 2, de Defy en de Flipout de drie nieuwste Android telgen zijn bij de Amerikaanse producent. Ondanks dat Motorola meer smartphones weet te verkopen op basis van Android lijkt de producent toch nog steeds moeite te hebben met afdoende sales en de telefoontak staat dan nog steeds in de etalage. Dat weerhoud Motorola er echter niet van om toch steeds meer Android-telefoons aan te kondigen en de teller staat voor dit kwartaal inmiddels als op vijf telefoons.

De eerste telefoon die we op de Vodafone-stand van motorola tegen het lijf liepen is de opvallende Flipout. De Flipout is een toestel dat uit twee delen bestaat en deze twee delen kunnen uit elkaar gedraaid worden waarna een touchscreen deel bediend kan worden en een toetsenbord. Het model is ingeschoven erg compact en kan daardoor gemakkelijk bediend worden middels het touchscreen. Het toetsenbord van het toestel is wat klein en priegelijk te noemen en voor grote vingers is het dan ook geen aanrader. Het toestel is wel lekker vlot te noemen en reageert goed op de input. Wel is de resolutie van het scherm wat apart en dat vergt enige gewenning. Ook de bouw van het toestel kan ons niet bekoren aangezien het veel plastic is en nogal felle kleuren en dat is niet altijd prettig te noemen. Al met al lijkt de Flipout een heuse smartphone voor jongeren door de vrolijke kleurtjes en het opvallende model.

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola Flipout

 

Motorola heeft onlangs ook haar Defy-smartphone aangekondigd dat een rugged Android-telefoon is en dus tegen een stootje en spatje moet kunnen. De Motorola Defy is uitgerust met Android 2.1 en heeft redelijk high-end functies. Zo zit er een 800MHz-processor onder de motorkap, verpakt in de OMAP 3610 chipset van Texas Instruments. Daarnaast is Swype geïnstalleerd en uiteraard kun je mailen, twitteren en chatten met het toestel. Ook GPS, UMTS, Wi-Fi en bluetooth zijn uiteraard aanwezig en de bediening van het toestel gaat via de MOTOBLUR-interface.

Rugged is de telefoon zeker met zijn IP67-certificering, die maar door weinig telefoons gedragen wordt. Het uiterlijk en de naam van de Defy stralen dan ook zeker de robuustheid ervan af echter houd het toestel niet erg lekker vast in de handen. De telefoon heeft een prima scherm dat wel erg mat is. Dit zal waarschijnlijk komen door het Gorillaglass dat in het toestel verwerkt zit en dus bestendig is tegen de meeste krassen en stoten. Wat wel opvalt is dat alle hoeken netjes afgerond zijn maar het toestel voelt een beetje te houterig aan. Ook het Android OS komt nog niet lekker uit de voeten ook al is het een prima smartphone voor mensen in de bouw of met andere zware beroepen. Wel is alles netjes waterdicht gemaakt en dichtgeschroefd middels vier schroeven die eruit gehaald diennn te worden om de batterij of de simkaart te kunnen vervangen.

Defy

 

Defy

 

Defy

 

De Motorola Milestone 2 was eigenlijk een flinke tegenvaller voor ons. De grootste nadelen van zijn voorganger lijkt de opvolger van de Milestone overgenomen te hebben. Zo is het toetsenbord nog steeds niet lekker te bedienen en gaat het schuifmechanisme nog steeds erg houterig uit elkaar. Dit is jammer aangezien de Milestone een prima concept is en veel mensen zitten te schreeuwen om een gedegen Android-telefoon met een qwerty-toetsenbord. Motorola heeft een soort rubber over de toetsen van de Milestone 1 en 2 getrokken en dat typt gewoon niet lekker weg en de toetsen voelen enigszins zwak aan.

Ook de bouw van het toestel is onveranderd gebleven en eigenlijk is alleen de interne hardware aangepakt door Motorola en is het amper een waardige opvolger te noemen. het is simpelweg meer van het zelfde tot onze grote spijt. Wel is de interface snel zoals dat bij zijn voorganger ook al het geval was. De menu’s reageren snel, applicaties starten gelijk op en de nieuwste Android-versie is uiteraard een leuke bijkomstigheid. De Motorola Milestone 2 zouden we op dit moment niet kunnen aanraden en mocht je een normale smartphone willen met een toetsenbord dan kun je nog beter even op de HTC Ace, ook wel T-Mobile G2 genoemd, wachten.

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

Motorola Milestone 2

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters