Eerste ervaring met de Motorola Moto 360

BERLIJN – Motorola brengt eindelijk de langverwachte Moto 360-smartwatch op de markt. Dit slimme horloge valt op tussen alle andere smartwatches dankzij zijn fraaie design en ronde scherm. In dit artikel delen wij je onze eerste ervaring met de Motorola Moto 360 smartwatch.

De Motorola Moto 360 

“Vergeleken met andere smartwatches ziet en voelt de Moto 360 het meeste aan als een horloge”

Eerst maar eens kijken naar de buitenkant van de Motorola. Tussen de andere smartwatches valt ‘ie gelijk op. Geen vierkant blok waaraan twee bandjes zitten. De Motorola Moto 360 is nog steeds een grote smartwatch. Toen hij op Google I/O werd aangekondigd, was het ook de eerste smartwatch met een rond scherm. Nou ja, bijna rond dan. Aan de onderkant is ‘ie niet helemaal rond vanwege de aansluiting van het scherm. De 360 heeft één fysieke knop: de rest gebeurt allemaal spraakgestuurd of met het touchscreen. De Motorola draait op Android Wear, waar later dit jaar waarschijnlijk een nieuwe versie van wordt uitgerold.

De Motorola is in onze ogen verreweg de mooiste smartwatch die je op dit moment kunt krijgen. Hij komt in twee varianten: een heeft kunststof bandjes, de andere komt later dit jaar en heeft een metalen bandje. Deze is wat duurder. De Moto 360 is van aluminium gemaakt en is water- en stofdicht. In tegenstelling tot de andere smartwatches ziet en voelt de Moto 360 het meeste aan als een horloge.

De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 

“Android Wear is vooral een doorgeefluik van notificaties”

Hij is redelijk aan de forse kant. Echt dun is de Motorola niet, maar in het Hotel de Rome, waar Motorola ons het apparaat liet testen, viel ons wel gelijk op dat de 360 geen dikzak is. Ook valt het mee hoe zwaar hij is: 49 gram. Het ronde scherm is 1,56 inch groot en heeft een mooie resolutie van 320×290 pixels. De kleurweergave van het horloge ziet er op het eerste gezicht heel mooi uit. Ook werkt hij dankzij de Snapdragon 400-processor met 1,2 GHz aardig snel. Dit wordt ondersteund door 512mb ram. Het horloge heeft 4GB opslag. De batterijduur is nog niet heel denderend. Met een inhoud van 320 mAh zal de Motorola waarschijnlijk elke nacht moeten worden opgeladen.

Dat is wel een beetje vervelend, maar in zijn gebruik is de Moto 360 best fijn. Android Wear biedt alleen nog niet heel veel mogelijkheden. Momenteel zijn Android Wear-smartwatches vooral een doorgeefluik van notificaties. De spraakassistent van Google is nog niet dermate interactief dat je echt nuttige handelingen kunt uitvoeren. Je kunt wel een memo maken en de smartwatch wat handelingen laten uitvoeren door een spraakcommando te geven, maar echt interactief is dat nog niet. Wel kun je je telefoon opnemen via de smartwatch.

De Motorola Moto 360

Op de Moto X 2014, Motorola’s nieuwe vlaggenschip, heeft Motorola een uitgebreidere spraakassistent gemaakt. Hiermee moet het mogelijk zijn berichtjes via het horloge met spraak op te stellen. In onze review zullen we uitgebreid dit gaan uitproberen. Zo’n functie is iets dat de smartwatch als apparaat een stuk relevanter zal maken, als het goed werkt.

De Motorola Moto 360 is op het eerste gezicht de beste smartwatch van dit moment, dankzij zijn ronde scherm en mooie voorkomen. Verder kleven er dezelfde nadelen aan als bij andere Android Wear-smartwatches. Dat is dus puur softwarematig. Het is wachten tot Google met een verbeterde versie van dit besturingssysteem komt. Misschien dat het dit jaar nog gebeurt. Hij is dan vanaf 249 euro verkrijgbaar.

De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 
De Motorola Moto 360 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters