Eerste ervaring met de Motorola Moto G 2014

BERLIJN – De Motorola Moto G was afgelopen jaar een ontzettend succes voor Motorola en daarop wil de fabrikant uiteraard voortborduren. Dat doet met met, jawel, de Motorola Moto G. In deze hands-on bekijken we hem.

“De schone Androidbuild van het toestel vliegt over het scherm heen.”

De nieuwe Motorola Moto G heeft een aantal belangrijke updates gekregen, maar is in de kern ongeveer hetzelfde toestel. De smartphone heeft nog steeds een Snapdragon 400-processor en 1GB werkgeheugen, maar nu gekoppeld aan een 5-inch display, een 8-megapixelcamera en de mogelijkheid om twee simkaarten te slikken. De smartphone heeft daarnaast twee front facing speakers en een micro sd-slot. 4G ontbreekt helaas nog op de nieuwe Moto G.

De Motorola Moto G presteert net als zijn voorganger gewoon erg goed. De Snapdragon 400-processor is inmiddels erg standaard in het marktsegment rond de €200, maar geen enkele smartphone maakt er zo goed gebruik van als de Moto G. Ook met het nieuwe model lijkt dat weer te kloppen. De schone Androidbuild van het toestel vliegt over het scherm heen. De Moto G draait nu op Android 4.4 KitKat, maar Motorola belooft een snelle update naar Android L.

Motorola Moto G 2014 hands-on 
Motorola Moto G 2014 hands-on 
Motorola Moto G 2014 hands-on 
Motorola Moto G 2014 hands-on 

“De kleuren zijn mooi, het scherm is scherp en de kijkhoek is ruim voldoende.”

Het scherm van de Moto G is vergroot tot 5 inch en heeft nog steeds een 720p-resolutie. Dat zorgt voor een iets lagere pixeldichtheid, maar ziet er nog steeds erg goed uit. De kleuren zijn mooi, het scherm is scherp en de kijkhoek is ruim voldoende. Een minpuntje is dat het scherm vrij reflectief is.

Een van de grootste nadelen van de originele Moto G, de camera, is in deze Moto G als het goed is weggewerkt. Hoewel we de 8-megapixelcamera van het toestel nog niet echt hebben kunnen beoordelen, klinkt het nu in ieder geval goed. De eerste resultaten zagen er op het scherm van het toestel ook niet slecht uit. Wel jammer is dat de videoresolutie nog steeds maar 720p is, terwijl veel concurrenten in dit segment gewoon full hd-filmpjes schieten. Aan de voorkant van de Moto G zit een 2-megapixelcamera.

Een ander media-gerelateerd puntje is dat de voorkant van de Moto G nu twee speakers bevat. Die brengen stereo geluid voort en hoewel ze niet zo goed klinken als bijvoorbeeld de BoomSound-speakers van HTC zijn we er zeker niet ontevreden over.

“Het toestel lijkt voor €200 één van de beste keuzes in de smartphonemarkt te worden.”

Motorola Moto G 2014 hands-on

De Moto G is weer net ontworpen. De smartphone heeft een stevige bouw met verwisselbare backcovers, zodat je hem makkelijk kunt personaliseren. Hoewel de achterkant los kan, is de batterij niet verwisselbaar. Dat is wel een nadeel. De smartphone voelt erg stevig aan en omdat hij wat afgerond is ligt hij ook lekker in de hand. De bezels rond het scherm zijn vrij klein en daarom is het formaat ondanks het 5-inch scherm nog redelijk schappelijk.

Onze eerste ervaringen met de nieuwe Moto G zijn erg positief. De grootste missers van zijn voorganger zijn opgelost en de sterke punten zijn behouden. Het enige wat we op de smartphone aan te merken hebben is dat 4G-ondersteuning ontbreekt, terwijl veel goedkope smartphones dat inmiddels wel hebben. De smartphone zal binnenkort voor zo’n €200 op de Nederlandse markt verschijnen en lijkt voor dat bedrag één van de beste keuzes in de smartphonemarkt te worden.

Motorola Moto G 2014 hands-on 
Motorola Moto G 2014 hands-on 
Motorola Moto G 2014 hands-on 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters