Eerste ervaring met de Motorola Razr

De Motorola Razr is een telefoon die veel mensen vroeger in hun bezit hebben gehad. Inmiddels is het Razr-merk weer helemaal terug van weggeweest en deze keer pronkt het trots op een krachtige Android-smartphone.

Motorola Razr

De Motorola Razr werd krap een maand gelden aangekondigd door de fabrikant en is inmiddels breed beschikbaar. De telefoon is vooral in Amerika en Engeland in de markt gezet, maar is ook in Nederland verkrijgbaar via verschillende webshops. Het toestel heeft de oude en vooral vertrouwde Razr-naam mee gekregen. Vroeger waren dat vooral clamshell-telefoons. Tegenwoordig is de Razr een krachtige smartphone voorzien van het Android OS.

Zo zit er in het toestel een 4.3-inch touchscreen met qHD-resolutie en Super Amoled-paneel. De telefoon beschikt over een TI OMAP4430 dualcore-processor die zijn werk op 1.2GHz doet. Verder is het toestel standaard voorzien van 1GB aan ram en 16GB intern geheugen en dit tezamen met een 8-megapixelcamera die in 1080p video’s kan opnemen.

De telefoon zelf is opvallend dun, slechts 7,1mm. Dit voelt wat onwennig als je hem in je handen neemt aangezien hij wel erg breed is en het zwaartepunt van het toestel aan de bovenkant zit. Desondanks houdt hij goed vast en kun je stevig je handen om de telefoon heen vouwen. Ook met één hand de telefoon besturen gaat prima omdat je met je duim net de hoeken van het scherm kunt bereiken.

De Razr heeft een Amoled-paneel dat lekker helder gezet kan worden en goede kleuren weergeeft. Hoewel de interface veelal licht is, zie je toch bij de standaard wallpaper de kleurverschillen omdat zowel donker als licht goed weergegeven worden door de achterliggende kleuren van het scherm. Iets anders dat aan de Razr opvalt is dat het UI van Android 2.3.5 van top tot teen aangepast is door Motorola. Tot nog toe ging HTC altijd het verst met diens implementatie van Sense, maar geen enkel menu in de Razr is terug te herleiden naar het Android Gingerbread UI. Dit gaat tot en met de widgets en effecten om van scherm of menu te veranderen.

Qua prestaties is de Razr erg snel en goed in gebruik. Applicaties openen snel, de effecten worden vloeiend weergegeven en ook video’s maken in 1080p kan de Razr moeiteloos. Motorola heeft ook een sloot aan eigen applicaties op het toestel gezet waarvan sommige handig zijn en andere nogal overbodig. De Motorola Razr is kortom een zeer compleet toestel met een interessant design.

Binnenkort zullen we een volledige review van de Motorola Razr publiceren op All About Phones.

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

Motorola Razr

 

De Motorola Razr kopen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters