Eerste ervaring met de Nokia 105

BARCELONA – Naast de nieuwe Lumia’s heeft Nokia ook twee low-end toestellen aangekondigd waaronder de Nokia 105. Dit toestel kost 15 euro en is vooral bedoeld om iedereen in de lage lonenlanden aan een telefoon te helpen. In deze hands-on bespreken we onze eerste ervaringen met dit toestel en bekijken we of het toestel ook nog waarde heeft voor de Nederlandse markt.

“Ideale festival en survival telefoon”

Nokia 105

Voor een bedrag van 15 euro kan je moeilijk een miskoop doen aan deze telefoon. Uiteraard moet je niet verwachten dat dit toestel hetzelfde kan als een Androidsmartphone. Toch heeft het toestel best nog opvallende specificaties. Niet zozeer als het gaat om snelheid of het scherm maar wel als het gaat om de accuduur. Zo kan het toestel ongeveer een maand actief blijven voordat de accu leeg is. Als je voor langere tijd gaat kamperen of op survival gaat en langere tijd zonder stroom zit, kan dit wel eens heel handig zijn aangezien de meeste smartphones het na hooguit 3 dagen toch echt opgeven.

Ook heeft het toestel een FM-radio en een zaklamp wat wij zelf handige extra functies vinden voor zo’n goedkoop toestel. Hiermee kan het toestel ook ideaal zijn als noodtoestel voor thuis als de stroom uitvalt. Tijdens het stappen kan de Nokia 105 ook een fijn toestel zijn, want er valt weinig aan te slopen en als je hem kwijtraakt ben je geen wereldschokkend bedrag kwijt.

Toch zien wij de Nederlanders niet snel deze Nokia 105 dagelijks als hun primaire toestel gebruiken, maar als een reservetoestel lijkt de 105 prima te voldoen. Dat zei CEO Stephen Elop van Nokia zelf ook: ”Prima telefoon voor in het handschoenenkastje.” Oud-Nokiagebruikers zullen ook feilloos met het toestel om weten te gaan want alle bekende toetsencombinaties blijken nog gewoon te werken.

De Nokia 105 is vooral bedoeld voor lage lonenlanden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Daar is de 15 euro kostende Nokia ideaal om iedereen die er nog geen heeft, aan een mobiele telefoon te helpen. Het toestel moet de Nokia 1280 opvolgen die wereldwijd 100 miljoen keer is verkocht. Daarbij komt de 105 in vele kleuren uit zoals we ook kennen van de Lumia series. Al met al best een leuk reservetoestel waar je weinig aan kunt miskopen.

Nokia 105 zaklamp 
Nokia 105 achterkant 
Nokia 105 voorkant 
Nokia 105 bovenkant 
Nokia 105 onderkant 
Nokia 105 zijkant 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters