Eerste ervaring met de Nokia 301

BARCELONA – Tussen de goedkoopste Nokia 105 en de Lumia 520 vinden we de Nokia 301. Dit is een low-end toestel waarmee Nokia zich vooral op klanten lijkt te richten die soms berichten willen sturen en af een toe een foto willen maken. In deze hands-on nemen we onze eerste ervaringen met de Nokia 301 door.

Nokia 301 vier kleuren

Met een prijs van 65 euro komt de Nokia 301 tussen de 15 euro kostende Nokia 105 en de 139 euro kostende Lumia 520 te liggen.

Ook dit toestel zal net zoals de Lumia-toestellen in vele verschillende opvallende kleuren op de markt komen. De Nokia 301 heeft heel wat meer functies dan de gelijktijdig gepresenteerde 105, maar is weer niet zo geavanceerd als de Lumia 520 die op het Windows Phone platform draait.

De grote vraag is dan ook vooral of het de moeite waard is om een Nokia 301 te kopen of om even door te sparen voor een Lumia 520 of een goedkope Androidtelefoon. Die vraag vinden we lastig te beantwoorden, want voor 65 euro krijg je aardig wat functies met deze 301.

Zo kan het toestel omgaan met 3G- en HSDPA-netwerken, zit er een 3-megapixelcamera in en is er ook een dualsimvariant van het toestel. Op d telefoon draait het eigen series 40-platform van Nokia. Dit is een nadeel omdat hier niet heel veel applicaties voor beschikbaar zijn. Toch heeft Nokia wel WhatsApp, Facebook en Twitter op het toestel gezet waardoor het toestel ideaal is om snelle en korte berichtjes te sturen.

Aan de voorkant van het toestel vinden we een numeriek toetsenbord. Daarmee kunnen behalve nummers ook berichten worden getikt, wat sommigen nog steeds een stuk prettiger vinden dan een touchscreen.

De camera kan snel wat leuke foto’s maken, maar de kwaliteit is niet heel goed. Wat wel een grappige functie van de camera is, is de optie om spraakgestuurd een foto van jezelf te maken. Aangezien je niet jezelf kunt zien als je een foto van jezelf maakt gaat het toestel met spraakcommando’s zorgen dat je recht voor de camera komt. Dit werkt aardig goed en we konden zo aardige foto’s van onszelf maken.

Toch hebben we wat gemengde gevoelens bij de Nokia 301. Als je met alle geweld een numeriek toetsenbord wilt op je toestel, is de 301 een prima toestel voor zijn prijs. Als dat niet zo is, kun je misschien beter doorsparen voor een Nokia Lumia 520 of een Lumia 610 die tussen de 100 en 140 euro gaan kosten. Naar onze mening krijg je bij die toestellen een betere gebruikservaring en veel meer mogelijkheden.

Nokia 301 voorkant 
Nokia 301 achterkant 
Nokia 301 onderkant 
Nokia 301 zijkant 
Nokia 301 bovenkant 
Nokia 301 sim 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters