Eerste ervaring met de Nokia 5530 XpressMusic

De Nokia 5530 XpressMusic borduurt verder op het succes van de Nokia 5800. Het toestel is de mid-range touchscreen-telefoon van Nokia en moet wederom een groot succes worden als de Tube.

De Nokia 5530 ging eerst door het leven als de Nokia 5900 en zou volgens de geruchten de opvolger moeten worden van de Nokia 5800. Inmiddels is duidelijk dat het hier om de 5530 gaat het dat het toestel bedoeld is voor de mid-range markt zodat hij net onder de 5800 wordt gepositioneerd. Het toestel beschikt over een groot touchscreen en voldoende multimedia opties om het toestel tot een succes te maken mits de prijs goed is. De prijs zal volgens Nokia onder de 300 euro gaan liggen en dat is redelijk te noemen voor dit toestel. Tijdens de IFA beurs in Berlijn konden we al even met de 5530 spelen en het toestel zal naar verwachting zeker goed gaan lopen.

De 5530 is een prettig toestel ook al voelt hij wat hoekig aan. Het toestel weegt niet veel en je voelt hem dan ook amper in je zak zitten. Wel heeft het toestel zoals gezegd een beetje een baksteen formaat en dat is dan wel weer jammer. Desalniettemin voelt het toestel snel aan en is de interface goed te noemen. Ook deze keer heeft Nokia gekozen voor een Symbian v5 en dat is dus degelijkheid en kwaliteit op een relatief goedkoop toestel. De knopjes aan de voorkant van het toestel voelen niet erg prettig aan maar doen het wel goed verder. De interface is niet anders dan die van de Tube en ook het onscreen-toetsenbord is identiek. Deze nieuwe Nokia zal waarschijnlijk pas volgende maand in de winkels gaan liggen in ons land.

 Nokia 5310 XpressMusic

 

 Nokia 5310 XpressMusic

 

 Nokia 5310 XpressMusic

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters