Eerste ervaring met de Nokia Asha 200 en Asha 300

De Nokia Asha 200 en Asha 300 zijn telefoons die eigenlijk bedoeld zijn voor opkomende markten. Desondanks zullen beide telefoons ook naar Nederland gaan komen. Tijd om ze eens van dichtbij te bekijken.

Nokia Asha 202

De Nokia Asha 200 is uitgevoerd in twee varianten; de Asha 200 die slechts één simkaart kan slikken, en de Asha 202 waar er dus twee in kunnen. De Asha 202 heeft als bijzondere eigenschap dat hij simkaarten kan wisselen terwijl het toestel aan staat. De simsloten zitten dan ook aan de zijkant van het toestel waardoor deze er gemakkelijk uit gehaald kunnen worden. De Asha 200 heeft dus als enig minpuntje tegenover de 202 dat hij dus maar een simslotje heeft.

De telefoon beschikt over een prima qwerty-toetsenbord dat veel weg heeft van de Nokia C3. Ook het design van het toestel doet veel aan de C3 denken, maar deze keer is het toestel in een paar felle kleuren uitgedost. Zo is hij in het groen, blauw, roze en in het wit beschikbaar. Het toetsenbord zelf typt lekker weg en de algemene bouw van het toestel is goed te noemen. Ook het gebruikte plastic voelt degelijk aan. Het scherm is wat dof en kan geen touch waarnemen. Desondanks is het toestel goed in gebruik. De menu-knoppen zijn makkelijk in te drukken en alles loopt redelijk soepel. Wel heeft de telefoon wat moeite met het openen van applicaties aangezien hij wat tijd nodig heeft om het te verwerken.

Al met al is het een interessant toestel voor de jeugd dat tevens een zacht prijsje zal gaan mee krijgen. Met applicaties als WhatsApp, navigatie en Angry Birds is de Nokia 200 een prima eerste internet-telefoon.

Nokia Asha 200

 

Nokia Asha 200

 

Nokia Asha 200

 

Nokia Asha 300

De Asha 300 lijkt de opvolger te zijn van de Nokia 6300 en de 6700. Het toestel heeft wat weg van zijn voorgangers qua design, maar het gebruikte materiaal is nu plastic. Bij de voorgangers was dit nog aluminium. Ook deze telefoon is voorzien van een 1GHz-processor en voelt daardoor redelijk rap aan in gebruik. Applicaties als Angry Birds werken er prima op en ook navigeren gaat het toestel goed af.

Qua bouwkwaliteit is de Asha 300 niet erg bijzonder. De telefoon is gemaakt van plastic en dat voelt door het slanke design niet altijd even stevig aan. De telefoon heeft ook een normaal touchscreen dat geen multitouch kan waarnemen. Soms moet je hierdoor ook net wat harder drukken om iets in te geven. De telefoon ligt wel lekker in de hand en lijkt dan ook vooral bedoeld te zijn voor mensen die graag een ‘normale’ telefoon willen hebben zonder al te veel toeters en bellen. Dat wil niet zeggen dat je niet de nodige toeters en bellen op de telefoon kunt zetten, dit aangezien de Nokia Store ook beschikbaar is op het toestel.

De Asha 300 is dus een redelijke telefoon met een matige bouw maar wel goede specificaties en een zeer interessante prijs.

Nokia Asha 300

 

Nokia Asha 300

 

Nokia Asha 300

 

Nokia Asha 300

 

Nokia Asha 300

 

Nokia Asha 300

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters