Eerste ervaring met de Nokia Asha 303

De Nokia Asha 303 is een degelijke telefoon die niet veel kost. Daarnaast draait de telefoon op S40 en laten daar nou net een paar interessante applicaties voor uitgebracht zijn zoals WhatsApp en Angry Birds.

De Nokia Asha 303 is een S40-telefoon die volgens de producent net tegen een smartphone aan loopt te hikken. Het OS, en daarmee dus ook gelijk het toestel, beschikt namelijk sinds kort over een applicatiewinkel waarin apps als WhatsApp, Nokia Maps en Angry Birds in terug te vinden zijn. Hierdoor is het eigenlijk een smartphone, helemaal als je rekening houdt met het feit dat het toestel ook een 1GHz-processor aan boord heeft. Hierdoor is de telefoon redelijk snel ik gebruik en gaan applicaties ook aan de vlotte kant open. Toch is er hier en daar een kleine vertraging te bespeuren. Onduidelijk is of dat te maken heeft met niet geoptimaliseerde software of beta-software die nog op de toestellen zit.

De bouw van de Nokia Asha 303 is erg goed. De telefoon is gefabriceerd met hoogwaardige materialen zoals aluminium. De telefoon gaat rond de 200 euro kosten in Nederland en heeft een bouwkwaliteit die veelal terug gevonden kan worden in en prijsklasse die twee keer zo hoog is. Het scherm van de 303 is daarentegen minder prettig in gebruik. Aangezien het geen capacitief touchscreen is kun je niet zaken als pinch to zoom op de telefoon voor elkaar krijgen. Ook normale input werd traag geregistreerd door het scherm en soms moet je dan ook twee keer drukken of juist extra hard om iets gedaan te krijgen in een menu of app.

Maar rekening houdend met de prijs van de telefoon kunnen we wel concluderen dat het toestel een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft. De S40 software zit tegenwoordig vol met functionaliteit en de bouw van de telefoon is bijzonder goed. Ook het toetsenbord typt prima weg, heeft veel weg van een BlackBerry Curve-toetsenbord, en de algemene indruk van dit toestel is dan ook positief.

Nokia Asha 303

 

Nokia Asha 303

 

Nokia Asha 303

 

Nokia Asha 303

 

Nokia Asha 303

 

Nokia Asha 303

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters