Eerste ervaring met de Nokia Booklet 3G

De Nokia Booklet 3G is weer de eerste laptop van Nokia sinds tijden. Het compacte apparaatje van de producent behelst een simkaartslot voor een internetverbinding en daarnaast is Windows 7 op de laptop geïnstalleerd. All About Phones mocht even met de latop van Nokia spelen en het apparaat bevalt bijzonder goed.

Nokia Booklet 3G

Nokia verraste dit jaar de wereld een beetje door een nieuwe laptop aan te kondigen. In de maanden ervoor gonsde het al van de geruchten dat de producent weer in de latopmarkt zou gaan stappen en dat bleek waar te zijn. De Nokia Booklet 3G is een opvallend klein apparaatje dat eind dit jaar in drie verschillende kleuren bij ons op de markt gaat komen. Nokia Benelux wist niet zeker of ze het eind dit jaar bij ons gaan introduceren of begin volgend jaar maar het is al wel duidelijk dat onze oosterburen er binnenkort van kunnen gaan genieten. De geruchten gaan dat Nokia nog voor het eind van dit jaar een tweede laptop zal aankondigen en begin volgend jaar een derde. Het is duidelijk is dat Nokia verder wil in deze markt en de Booklet 3G is een prima eerste stap.

De Booklet 3G valt op door zijn formaat, hij is dan ook stukken kleiner dan een normale laptop. Veel mensen kennen al een Asus EEE PC en een MacBook Air, deze twee producten liggen mijlenver uit elkaar maar hebben wel hun afmeting gemeen. De Nokia Booklet 3G kan nu aan dit rijtje toegevoegd worden en als we kijken naar de prijs van rond de 600 euro dan is er een geduchte concurrent bij gekomen. Het grote voordeel van de Booklet 3G is dat hij een simkaart kan slikken waardoor je eigenlijk overal kunt internetten als je een leuk data-abonnement hebt. Het apparaatje is zoals gezegd erg handzaam en de gebruikte materialen zijn prima. Dankzij de HDMI-poort, het simkaartslot, Windows 7 en een mooi helder scherm is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed te noemen. Wel is in het scherm in het licht buiten niet zo heel goed te zien, in volledig zonlicht blijft er weinig van over maar in een normale ruimte is het scherm erg scherp en helder en daar komen de kleuren mooi over.

De snelheid van de laptop is prima maar na vier verschillende programma’s geopend te hebben merk je wel dat hij wat langzamer begint te worden. Desalniettemin zijn de specificaties uitstekend en tevens is het toetsenbord prettig in gebruik. We hopen nog dit jaar uitgebreid met de Netbook 3G te kunnen spelen maar tot die tijd moeten we het even met de onderstaande foto’s doen.

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Thomas -

  1. Het is Asus Eee PC (met 3 e's dus)
  2. De Eee PC is geen produkt maar een complete lijn (weet je best natuurlijk, maar laat het dan ook niet zo klinken)
  3. De Eee-serie varieert van 7" tot 11,6". De Air is 13,3" dus hebben hun afmetingen niet gemeen. Sowieso totaal nutteloos de Air hier bij te halen.
  4. 4 programma's open… ja, welke? 4x Notepad is wel iets anders dan 4x Photoshop
  5. Bluetooth in een netbook is echt niet bijzonder meer tegenwoordig
  6. Waarom wordt er totaal niets van die uitstekende specs genoemd? Zelfs niet iets simpels als afmetingen of de 3 kleuren waarover gesproken wordt.
  7. 600 euro is absoluut geen scherpe prijs in dit segment. Kijkend naar de specs zijn er al lang vergelijkbare netbooks te krijgen voor 2/3 van de prijs.

  Maar goed, toch bedankt voor de leuke foto's.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters