Eerste ervaring met de Nokia C3-00

Naast de E5 en C6 die we afgelopen tijd kort previewden op All About Phones, heeft de Finse producent onlangs ook de C3 aangekondigd. In dit artikel zullen we onze ervaringen kort meedelen.

Nokia C3-00 TeleVisie

Met de Nokia C3 stapt de producent ook in de laagste regionen van de messaging-markt en in tegenstelling tot alle eerder qwerty-candybars van de Finnen is de C3 geen smartphone. Het toestel draait op S40 en gaat hiermee de concurrentie aan met andere goedkope messaging-telefoons zoals de LG GW300 en Samsung CorbyTXT. De software draait niet heel snel, maar het is goed te doen en ook hier is een kleurrijke skin toegevoegd die het slimme standby-scherm een frisse uitstraling geeft.

Bij de hardware valt vooral op dat het toestel zeker niet duur aanvoelt, maar wel redelijk in elkaar zit. De hoeken aan de randen zijn afgeplat en dat is zelfs in het glas over het scherm doorgevoerd. Dit geeft de telefoon een aparte touch en voelt ook wat beter aan in de hand dan de gemiddelde telefoon. De telefoon is in leuke kleurtjes uitgevoerd wat helemaal in lijn is met de jonge doelgroep en zeker de roze versie kan een mooie boost geven aan de populariteit van de telefoon bij vrouwelijke consumenten. De specificaties zijn verder niet zo spannend en met een 2-megapixelcamera, muziekspeler en radio heb je alleen de basale dingen op je telefoon. Het belangrijkste punt van de C3-00 is echter het qwerty-toetsenbord en dat is een prima exemplaar. Hij lijkt erg op het toetsenbordje van de E71 en E72 en is ondanks de kleine toetsjes wel prettig te bedienen. Al met al lijkt de C3 voor het low-end segment dus ook een veelbelovend hebbedingetje te zijn.

Nokia C3-00 TeleVisie

 

Nokia C3-00 TeleVisie

 

Nokia C3-00 TeleVisie

 

Nokia C3-00 TeleVisie

 

Nokia C3-00 TeleVisie

 

Nokia C3-00 TeleVisie

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters