Eerste ervaring met de Nokia C6-00

De Nokia C6 is een mid-range Qwerty-telefoon dat tevens de beschikking heeft over een touchscreen. Het toestel is opvallend scherp geprijsd en Nokia zal het met dit toestel zeker goed gaan doen dankzij onder andere de bouwkwaliteit van de C6.

Nokia C6

De Nokia C6 werd onlangs door Nokia aangekondigd samen met de C3 en de E5. Alle drie de telefoons zijn helemaal gericht op messaging en beschikken dan ook over een volledig toetsenbord alsmede over een social networking-applicatie zodat iedereen altijd in contact kan staan met elkaars vrienden. De C6 beschikt ook over een volledig touchscreen-scherm en deze mix bevalt consumenten momenteel erg goed en dit is te zien aan de verkoopcijfers van de N97 en N97 mini. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten graag een volledig toetsenbord willen met een tochscreen voor de ideale mix. De C6 sluit hier prima op aan met een prijs van rond de 220 is deze erg scherp geprijsd.

De C6 is ook door ons ter handen genomen en het eerste wat ons opvalt is de bouwkwaliteit van het toestel. De telefoon voelt erg stevig en solide aan maar het toetsenbord schuift toch lekker uit. De telefoon is gemaakt uit een soort verhard plastic dat bijna metaalachtig aanvoelt. De telefoon ligt prima in de handen en is goed met de duimen te bedienen voor tijdens het typen. De knopjes zijn groot en prettig in gebruik en het scherm is voldoende helder om alles netjes eraf te kunnen lezen. Wel trekt het scherm vingervet aan maar dat is overkomelijk. Het menu is snel en overzichtelijk zoals we dat gewend zijn en de interface is verder nagenoeg gelijk aan die van de N97 mini.

Al met al is de C6 ons prima bevallen en vooral over de prijs en de bouwkwaliteit zijn we zeer te spreken. Nokia zal het toestel volgende maand op de markt gaan brengen in Nederland.

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Nokia C6

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kees -

  Ben zeker nieuwsgierig naar deze Nokia, ik had ook al een andere Nokia C6 review gelezen.

  Alleen al die telefoons volgen elkaar te snel op. Want de Nokia C7 duikt ook al op.
  Welke komt wanneer uit en voor welke moet ik gaan? Ohja en ik las net op jullie site dat de Nokia C6-01 ook al in de maak is… HELP!:S:S:S

   1. Dominick -

    Of je gek bent kan en ga ik niet over oordelen, maar je hebt in dit geval zeker gelijk. Fixed en thanx!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters