Eerste ervaring met de Nokia E5-00

Nokia kondigde niet zo lang geleden haar eerste E5-toestel aan, de Nokia E5-00. Dit zakelijk gerichte messaging-toestel was onlangs te bezichtigen op de TeleVisie-beurs, wat wij natuurlijk even gedaan hebben.

Nokia E5-00 TV

Met de Nokia E5, of E5-00 zoals de volledige naam van de telefoon luid, zet Nokia een messagingtelefoon voor het budgetsegment op de markt met een zakelijk tintje. Het toestel is een soort opvolger van de Nokia E63 en is duidelijk lager geplaatst dan de E72, maar dat weerhield de Finnen er niet van om de telefoon deels uit metaal te vervaardigen. De telefoon heeft namelijk deels een aluminium achterkant en heeft dan ook een prima bouwkwaliteit. Hij voelt lekker in de hand en is ook niet te groot. Het toetsenbord werkt daarnaast prima en daarmee zijn de speerpunten van het toestel prima verzorgd door Nokia.

Zoals met alle E-Series telefoons van Nokia, draait de E5 op Symbian S60 3rd Edition. Ondanks de lage prijs weet deze versie van het systeem goed te presteren op de E5 en het werkt allemaal lekker snel. De interface heeft een fris kleurtje gekregen in tegenstelling tot de oudere Symbian-telefoons van Nokia. De E5 zit boordevol handige features, zoals gratis navigatie en ondersteuning Wi-Fi en 3G+ en is dan ook erg compleet. In combinatie met het lage prijskaartje lijkt de E5 op het eerste gezicht een erg goede keuze.

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Uiteraard, dat is hij ook.

   Wat betreft de meerwaarde van de E72, we hebben niet genoeg tijd gehad om dat helemaal uit te zoeken, maar er zullen idd wel wat high-end functies ontbreken op de E5 en daarnaast is de bouw idd wat hoogwaardiger en vooral zakelijker, hoewel die bij de E5 dus ook prima is.

  1. tumketom -

   Ik denk dat sommige "e-serie functies" zoals thuis en werk mode, uitgebreidere agenda en conference call er niet op zullen zitten en als je dat juist wel wilt als business gebruiker. Daarnaast zien deze er imo iets minder professioneel uit dan de e71/72. 🙂

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters