Eerste ervaring met de Nokia E5-00

Nokia kondigde niet zo lang geleden haar eerste E5-toestel aan, de Nokia E5-00. Dit zakelijk gerichte messaging-toestel was onlangs te bezichtigen op de TeleVisie-beurs, wat wij natuurlijk even gedaan hebben.

Nokia E5-00 TV

Met de Nokia E5, of E5-00 zoals de volledige naam van de telefoon luid, zet Nokia een messagingtelefoon voor het budgetsegment op de markt met een zakelijk tintje. Het toestel is een soort opvolger van de Nokia E63 en is duidelijk lager geplaatst dan de E72, maar dat weerhield de Finnen er niet van om de telefoon deels uit metaal te vervaardigen. De telefoon heeft namelijk deels een aluminium achterkant en heeft dan ook een prima bouwkwaliteit. Hij voelt lekker in de hand en is ook niet te groot. Het toetsenbord werkt daarnaast prima en daarmee zijn de speerpunten van het toestel prima verzorgd door Nokia.

Zoals met alle E-Series telefoons van Nokia, draait de E5 op Symbian S60 3rd Edition. Ondanks de lage prijs weet deze versie van het systeem goed te presteren op de E5 en het werkt allemaal lekker snel. De interface heeft een fris kleurtje gekregen in tegenstelling tot de oudere Symbian-telefoons van Nokia. De E5 zit boordevol handige features, zoals gratis navigatie en ondersteuning Wi-Fi en 3G+ en is dan ook erg compleet. In combinatie met het lage prijskaartje lijkt de E5 op het eerste gezicht een erg goede keuze.

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Uiteraard, dat is hij ook.

   Wat betreft de meerwaarde van de E72, we hebben niet genoeg tijd gehad om dat helemaal uit te zoeken, maar er zullen idd wel wat high-end functies ontbreken op de E5 en daarnaast is de bouw idd wat hoogwaardiger en vooral zakelijker, hoewel die bij de E5 dus ook prima is.

  1. tumketom -

   Ik denk dat sommige "e-serie functies" zoals thuis en werk mode, uitgebreidere agenda en conference call er niet op zullen zitten en als je dat juist wel wilt als business gebruiker. Daarnaast zien deze er imo iets minder professioneel uit dan de e71/72. 🙂

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters