Eerste ervaring met de Nokia E5-00

Nokia kondigde niet zo lang geleden haar eerste E5-toestel aan, de Nokia E5-00. Dit zakelijk gerichte messaging-toestel was onlangs te bezichtigen op de TeleVisie-beurs, wat wij natuurlijk even gedaan hebben.

Nokia E5-00 TV

Met de Nokia E5, of E5-00 zoals de volledige naam van de telefoon luid, zet Nokia een messagingtelefoon voor het budgetsegment op de markt met een zakelijk tintje. Het toestel is een soort opvolger van de Nokia E63 en is duidelijk lager geplaatst dan de E72, maar dat weerhield de Finnen er niet van om de telefoon deels uit metaal te vervaardigen. De telefoon heeft namelijk deels een aluminium achterkant en heeft dan ook een prima bouwkwaliteit. Hij voelt lekker in de hand en is ook niet te groot. Het toetsenbord werkt daarnaast prima en daarmee zijn de speerpunten van het toestel prima verzorgd door Nokia.

Zoals met alle E-Series telefoons van Nokia, draait de E5 op Symbian S60 3rd Edition. Ondanks de lage prijs weet deze versie van het systeem goed te presteren op de E5 en het werkt allemaal lekker snel. De interface heeft een fris kleurtje gekregen in tegenstelling tot de oudere Symbian-telefoons van Nokia. De E5 zit boordevol handige features, zoals gratis navigatie en ondersteuning Wi-Fi en 3G+ en is dan ook erg compleet. In combinatie met het lage prijskaartje lijkt de E5 op het eerste gezicht een erg goede keuze.

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Nokia E5-00 TV

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters