Eerste ervaring met de Nokia E7-00

De Nokia E7-00 is de eerste Symbian^3-smartphone van Nokia die van top tot teen gericht is op de zakelijke markt. Het toestel is voorzien van een uiterst prettig toetsenbord en ook de bouw van de E7-00 is wederom prima in orde.

Nokia E7-00

Rondom de Nokia E7-00 is de laatste tijd veel te doen geweest. Nadat de producent het toestel in september aankondigde en het klaar zat te stomen voor een release eind 2010, werd al snel duidelijk dat het nieuwe Symbian^3-systeem er nog niet helemaal klaar voor was op de E7. Nokia besloot dan ook om die reden het toestel met een kwartaal uit te stellen en het lijkt er nu op dat het toestel in februari op de markt zal gaan verschijnen maar eind Q1van 2011 in de Benelux.

Ondanks deze tegenslagen was onze eerste ervaring met de E7-00 bijzonder positief. Het toestel waarmee wij mochten spelen was een prototype dat nagenoeg af was en waarbij alleen de software nog niet definitief was. Ondanks dat waren we erg onder de indruk van de E7. Vooral de bouwkwaliteit van het toestel sprak ons erg aan. De telefoon is erg stevig en goed gebouwd met relatief dure materialen zoals de N8. Het schuifmechanisme is door Nokia nog verder verbeterd sinds de N97 terwijl dat mechanisme ook al erg stevig was. Doordat het toestel aan de zijkant van het toetsenbord opstaande randjes heeft is het erg prettig vasthouden en je grip op het toestel houden. De toetsen zelf zijn prima en makkelijk te bereiken. Prettig is dat er veel ruimte tussen de toetsen zit waardoor je niet snel dubbele toetsen per ongeluk raakt.

Het scherm van de E7 was ook goed te noemen en grotendeels identiek aan die van de N8. In zonlicht was het geheel wat moeilijker leesbaar maar alles reageerde soepel genoeg, ondanks dat Symbian vloeiende bewegingen nog niet echt toe wil laten. Het OS zelf is identiek aan die van de N8, maar de E7 krijgt wel de nodige office suites mee voor de productiviteit. Al met al valt de E7 vooral door zijn bouwkwaliteit bij ons prima in de smaak. Het enige waar we een beetje huiverig voor zijn, is of het toestel zich weet te differentiëren van andere Symbian^3-toestellen. Bij de N8, C7 en C6 zagen we weinig verschillen en op het eerste gezicht lijkt ook de E7 erg op deze toestellen, terwijl je er toch flink meer voor neertelt. Hoe dat precies zit zal een volledige review moten uitwijzen, die we over een maand hopen te kunnen publiceren.

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

Nokia E7-00

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters