Eerste ervaring met de Nokia E72

Nokia kondigde deze zomer de E72 aan, de opvolger van de E71 die in essentie hetzelfde is maar natuurlijk op verschillende vlakken een flinke update heeft gekregen. Vooruitlopend op onze review binnenkort, zullen we in dit artikel onze eerste ervaringen met het toestel delen.

Nokia E72 front  AAP

Nokia kondigde een tijdje geleden de E72 aan en dit zakelijke toestel moet een flink deel van RIM’s marktaandeel inpikken. De E71 deed dit prima en de E72 probeert het nog een stuk beter te doen. Het toestel heeft onder meer een geüpdatet design, uitgebreidere mediafuncties en nog betere zakelijke functies zoals Ovi Mail en dezelfde goede bouw als altijd. Het toestel is sinds kort beschikbaar voor de verkoop en zo net voor Kerst hebben we het toestel ontvangen om er even een kijkje naar te nemen. In dit bericht onze eerste ervaringen, een volledige review volgt over ongeveer anderhalve week.

Nokia E72 back

Het toestel is prima in elkaar gezet, door zijn geringe dikte is het amper te voelen in je broekzak en de gebruikte materialen zijn zoals altijd top. Het toestel heeft wel, net als de E52, een probleem met de onderkant. Deze zit een beetje los en steeds als je erop drukt voel je hem een beetje naar onder gaan ten opzichte van de rest van de behuizing. Erg irritant dus. Het qwerty-toetsenbord van de telefoon is prima, de toetsen zijn weliswaar een beetje klein, maar de prima vorm maakt dat helemaal goed. Je kunt dan ook simpel berichtjes en mailtjes typen op de E72.

De software van het toestel is zoals altijd in de E-series stabiel en snel. De nieuwe 600MHz-processor draagt daar zeker aan bij en we hebben dan ook niets te klagen over dit aspect van het toestel. De telefoon lijkt het moeilijk te hebben met sommige mail- en Exchange-accounts, maar dat zou een verkeerde instelling kunnen zijn die we over het hoofd hebben gezien. In onze volledige review kun je het lezen.

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

Nokia E72 ervaring

 

De Nokia E72 bestellen:

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters